Bērns atgrūž pieniņu. Ko darīt?

Bērns atgrūž pieniņu. Ko darīt?

05. Jul 2011, 21:02 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Jautājums:



Manam mazajam puisītim ir 5,6 mēneši. Kad mazais paēd (es baroju no pudelītes savu pienu, kā arī piebaroju ar maisījumu) pēc kādas stundas pēc ēšanas viņš apveļas uz vēdera, un ik pa laikam viņam mazliet tiek atstumts ēdiens. Nezinu, kas īsti ir par vainu.

 

tropa

Atbild daktere Dace Tropa, neonataloģe – pediatre:



Apmēram 99% tā nav saslimšana, bet to nosaka bērna horizontālā dzīve. Tādēļ barības vada muskulim ir nepietiekamība tajā vietā, kur barības vads pāriet uz kuņģi, ja puncītis ir pilns un ja ir mehānisks spiediens uz vēderiņu, tad barība viegli atslīd atpakaļ barības vadā.

 

Protams, ļoti retos gadījumos attīstās arī medicīniska problēma, bet atšķirība ir tāda, ka bērniņš parāda, ka viņš cieš no šīm masām, kas no kuņģa nokļūst atpakaļ barības vadā: viņš klepo, varētu kļūt bāls, varētu būt elpošanas traucējumi, līdzīgi astmas lēkmēm. Tomēr, ja bērniņš jūtās labi, tad ieteikums kā vecākiem mazināt atgrūšanu būtu tāds, ka pirmo pusstundu bēbītim vajadzētu pavadīt horizontālā stāvoklī. Līdz ar bērnu vertikalizāciju, lielai daļai bērnu šīs problēmas atrisinās.