Atslodzes dienas, ja baroju bērniņu ar krūti?

Atslodzes dienas, ja baroju bērniņu ar krūti?

29. Jul 2011, 11:20 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Vai maz bērniņa barošanas laikā atslodzes dienas ir atļautas? Un kā notievēt, ja pēc dzemdībām esi pieņēmusies svarā?Konsultē Andis Brēmanis, dietalogs.

Izrādās, atslodzes dienas var ievērot arī bērna barošanas periodā. Vienīgais – atslodzes diena nekādā gadījumā nedrīkst būt badošanās! Jo no tavām atslodzes dienām bērniņš ciest nedrīkst.

Vislabāk šajā periodā plānot saudzīgās atslodzes dienas, kur visu dienu ēd dārzeņus (rudens tam ir īpaši piemērots periods!) un dzer piena produktus. Caur tiem uzņemsi bērniņam tik nepieciešamo olbaltumvielu un kalciju.

Protams, var saprast, ka pēc dzemdībām, cik ātri vien iespējams, gribas atgūt atpakaļ veco formu. Bet ar tievēšanu nevajag pārspīlēt! Vispirms ļauj bērniņam paaugties, baro viņu ar krūti, bet tad, kad tavs piens viņam vairs nav nepieciešams, vari sākt vairāk pievērsties diētām. Varbūt pat tev tad vairs tās nebūs vajadzīgas, jo pēc pieredzes dietologs zina stāstīt daudzus gadījumus, kad sievietes tievē tikai tāpēc vien, ka baro bērniņu ar krūti.

Kā tu par savu slaido līniju rūpējies bērniņa barošanas ar krūti laikā?

Māmiņu Klubs