ASV fiksēta neizskaidrojama piedzimšanas svara samazināšanās

ASV fiksēta neizskaidrojama piedzimšanas svara samazināšanās

17. Oct 2010, 11:18 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Amerikāņu zinātnieki fiksējuši vidējā jaundzimušā svara samazināšanos, ziņo Los Angeles Times.

 

Pētījumu veica grupa, kuru vadīja Hārvārda universitātes Medicīnas skolas pārstāve Emilja Okena (Emily Oken). Ziņojums par viņas darbu tika publicēts žurnālā Obstetrics & gynecology.

 

Šajā pētījumā pētnieki analizēja medicīnisko dokumentāciju par gandrīz 37 miljoniem bērnu, kas piedzimuši Savienotajās Valstīs laikā no 1990. līdz 2005. gadam. Rezultātā tika konstatēts, ka šajā periodā vidējais dzimšanas svars amerikāņiem ir samazinājies par 52 gramiem.

 

Turklāt zinātnieki reģistrējuši vēl lielāku samazinājumu sievietēm, kuras ir baltās, precētas, nesmēķētājas, ar augstāko izglītību, kā arī tām, kurām noritējušas dabiskas dzemdības bez komplikācijām. Vidējais svars bērniem, kuri dzimuši šādām sievietēm laikā no 1990. līdz 2005. gadam samazinājās par 79 gramiem.

 

Okena atzīmēja, ka pētnieki nevarēja noteikt cēloni konstatētajām izmaiņām. Pētnieki atklāja, ka nav korelācijas starp svara zudums un  vecumu, rasi, izglītības līmeni mātēm, kā arī ķermeņa masas izmaiņām grūtniecības laikā. Tāpat netika konstatēta saikne starp svara kritumu un komplikācijām grūtniecības laikā un dzemdību veidu.

 

Pēc Okenas ierosinājuma, vidējā dzimšanas svara samazinājums ir saistīts ar faktoriem, kas netika ņemti vērā pētījumā, piemēram, uzturs vai fiziskās aktivitātes līmenis sievietēm grūtniecības laikā.

 

medportal.ru

25. Jan 2010, 20:25

tur viņi brīnas ja piedzimst lielāks bērns,jo pieraduši ka dzimst maziņi...2 janvāri ASV drauga māsa piedzemdēja dēliņu,kurš bij 3.500.kg ārsti uzreiz aizsūtīja pārbaudīt uz diabētu,jo redziet ļoti liels bērns un tas nav normāli!!!
Dīvaini cilvēki😀