Viss, kas jāzina par dvīnīšu nākšanu pasaulē

Viss, kas jāzina par dvīnīšu nākšanu pasaulē

02. Dec 2014, 00:03 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Kāda topošā māmiņa, kura gaida dvīnīšus, vēlas noskaidrot, kā samazināt priekšlaicīgu dzemdību risku. To portālam www.maminuklubs.lv stāsta vecmāte Inese Kampusa. 

Vecmāte stāsta, ka ar dvīņiem iznesta grūtniecība skaitās 35, 36 nedēļas, bet, ja tā ir ilgāka - jo labāk!

Lai nerastos priekšlaicīgu dzemdību risks, gaidot dvīnīšus topošajai māmiņai jābūt piesardzīgai, jāsamazina ierastā slodze un vairāk jāieklausās savā ķermenī, lai saprastu, ko tas vēlas, un vadoties pēc šīm izjūtām, arī jādzīvo.

„Pats svarīgākais, lai grūtniece vairāk ieklausītos sevī, bez pamata nesatrauktos un tā vietā, lai internetā lasītu nevērtīgu informāciju, ņemtu vērā portālā Māmiņu Klubs publicētās norādes,” iesaka Inese Kampusa.  

Kad drīkst dzemdēt dabiski, bet kad jāveic ķeizargriezienu?

„Runājot par dabiskām dzemdībām, tad, ja ir gaidāmi dvīņi, tās var notikt, ja abi mazuļi guļ ar galviņām uz leju.

Tāpat grūtniece var dzemdēt pati arī tajā gadījumā, ja pirmais bērniņš mammas vēderā novietojies ar galvu uz leju un otrs – tūpļa guļā.

Savukārt, ja pirmais mazulis sagriezies ar dibentiņu uz leju un otrs - ar galviņu, tad gan dabiskas dzemdības neiesaka, jo pastāv risks, ka abi bērniņi ar galviņām varētu viens aiz otra aizķerties.

Tāpat ķeizargriezienu pārsvarā veic arī tad, ja abi mazuļi guļ šķērsām,” stāsta vecmāte.

Galvenais būt pārliecinātai par sevi!

Gadījumā, ja abi bērniņi novietojušies ar galviņām uz leju un grūtniece izvēlas dzemdēt pati, ir jāatrod vecmāti, kura šādas dzemdības pieņem!  

„Šajā situācijā obligāti nav jāveic ķeizars, bet par dabiskām dzemdībām ārsti bieži vien baidās uzņemties atbildību.

Tādēļ grūtniecei pašai ir ļoti svarīgi sevi izprast un ieklausīties gan sevī, gan speciālistu rekomendācijās, un, ja viņa vēlas dzemdēt pati, tad cik vien tas iespējams, dzīvot bez lieka stresa,” tā Inese Kampusa.

Vecmāte apgalvo, ka tad, ja dvīnīši ir ieņemti dabiski, lielākoties dzemdību laikā nekādas problēmas nerodas. Tomēr lielā mērā to, cik veiksmīga būs dzemdību norise, ietekmē arī tas, kādas ir topošās māmiņas sajūtas.

„Gadījumā, ja dvīnīši ieņemti mākslīgās apaugļošanas rezultātā, un grūtniece ir ļoti satraukusies par to, lai tik nenotiktu kas nelāgs, patiesībā ļaut šai topošajai māmiņai dzemdēt pašai būtu neprāts.

Turpretī, ja grūtniece ir par sevi pilnībā pārliecināta un it nemaz nešaubās par to, ka vēlas un varēs mazuļus piedzemdēt dabiskā ceļā, tad viņa to var darīt,” pārliecināta Inese Kampusa.

Māmiņu Klubs