Viņa piedzima trīspadsmitajā, piektdienā

Viņa piedzima trīspadsmitajā, piektdienā

13. Jan 2017, 13:26 nosiguldas nosiguldas

Rīts sākās ar sniegu un puteni, ārā slapjdraņķis. Par šo dienu varētu teikt zeme iet kopā ar debesīm.

Ir piektdiena 13. marts.

Šodien es noteikti sagaidīšu savu mazo Lellīti. Palātas biedrenes gan nosmīnēja, jo tā uz lielo notikumu es gatavojos jau nedēļu.

Pienāca pusdienas laiks un es iesnaudos, bet, kad pamodos, meitenes smējās un teica, ka lielais notikums atliekās uz pirmdienu. Dakteris bijis ienācis un teicis, lai es guļot, nevajagot modināt.

Diena iegriezās jau uz otro pusi, kad palātas durvīs parādījās mana kaimiņiene, vecmāte Ilze.  Nu un ko mēs te gaidām, viņa jautāja. Mamma zvanīja un jautāja, kas ir piedzimis, bet tu pat netaisies dzemdēt. Iesim paskatīties. Pēc kārtējās apskates un placentas pārduršanas es devos uz palātu pēc grāmatas. Koridora vidū mana pārsteidza asas sāpes, kas pārauga diezgan biežās kontrakcijās. Kad nu biju nonākusi pirmsdzemdību palātā, sapratu, ka tas brīdis ir pavisam tuvu. Palūdzu vecmātei paskatīties, cik ilgs varētu būt process. Viņa gan pasmējās un teica, ka tā tas nenotiek, tik ātri dzemdības nesākās, bet pēc apskates viņas seja izmainījās un viņa stingri noteica - Un tagad steidzami uz zāli.

- Nē mīļā, tagad es nevaru, man vajag atpūsties.

-Es teicu, skriešus, savādāk dzemdēsi koridorā.

Es tikko paspēju atlaisties krēslā, kad sākās pirmais grūdiens, vēl viens, vēl un mazā saulīte bija piedzimusi. Man viņu uzlika uz krūtīm un es sajutu kā mūsu sirsniņas sitās vienā ritmā. Pa acu kaktiņiem notecēja siltas asaras. Tas bija neaizmirstami. Es apskāvu savu mazulīti un aizvēru acis.

Tajā brīdī, no mākoņiem parādījās saule, kas pāris minūtēs pielēja dzemdību zāli ar skaistu sārtu krāsu. Bija seši vakarā un mana mazā lellīte bija piedzimusi.

Ilze rakstot dzemdību dokumentu, pajautāja,

- Vai tev nav nekas pretī, ja rakstīšu, ka dzemdības ilga divas stundas, jo piecpadsmit minūtes manā praksē ir pirmo reizi.

20170113132510-87838.jpg

Raksti, ko gribi, galvenais, ka mēs ar manu meitiņu esam kopā. Un kopā mēs esam jau 24. gadus. Mana mazā lellīte ir izaugusi un tagad pati ir māmiņa.

KONKURSS: aicinām dalīties arī tevi savā DZEMDĪBU stāstā!

20170111093845-61200.jpg

 

čabule čabule 22. Jan 2017, 14:52

Ohoo.. arī mana dzimšanas diena ir 13.marts , es piedzimu otrdienā un mamma stāstija, ka dzemdības bijušas tik straujas, ka gandrīz taksī piedzimu 😀
Bet mana māsa dzimusi 1992. Gada 13. Martā, pietdienā 😀 , vienā dienā ar Tavu meitu 😀