VIDEO: Cik nekaitīgi ir grūtnieču vitamīni?

11. Apr 2013, 10:49 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Domājot par savu un bērniņa veselību, Zita grūtniecības periodā uzturā lietojusi papildus vitamīnus, bet pēc 9 mēnešiem saskārusies ar nepatīkamu pārsteigumu.

Kādas vielas ir atļautas šāda veida uztura bagātinātājos, un kurš šo lietu kontrolē?

Sandija Māmiņu Klubs Sandija Māmiņu Klubs 11. Apr 2013, 14:31

Ja godīgi,man arī ir blaknes no sintētiskajiem vitamīniem - man paliek slikta dūša! Arī grūtniecības laikā ar lielām bažām un lielām pārrunām ar ginekologu rūpīgi izvēlējāmies man vitamīnus, jo man bija slikta dūša no tiem.
Taču beigās kaut kā pielāgojos un tomēr dzēru.
Lai gan es labprāt šad tad iedzertu kādu sintētisko vitamīnu sirdsmieram, zinu, ka nevarēšu, jo būs slikti☹

lauvinja lauvinja 11. Apr 2013, 13:54

Alerģija var būt uz jebko, tāpat arī attiecībā uz vitamīniem kā dabīgiem tā mākslīgiem.

Sintētisko vitamīnu lietošana būtu jānotiek ārsta uzraudzībā, bet nu ir tā kā ir.

Man bija pārsteigums imunologa viedoklis, ka no sintētiskajiem vitamīniem attiecīgās devās ir maz jēgas (īsti jēgas nav, no sērijas cerams, ka neko ļaunu organismam nenodarīs), esot jāskatās kas īsti trūkst un kādas devas to var ietekmēt.

Bet cilvēkiem patīk uzēst pa tabletītei un justies kaut ko darījušam lietas labā 😉

Sandija Māmiņu Klubs Sandija Māmiņu Klubs 11. Apr 2013, 10:51

Sižets diezgan nepilnīgs. Parasti šādi vitamīni tomēr ir ar visiem pētījumiem un ja tie būtu kaut kādā ziņā kaitīgi, tos grūtniecēm nedrīkstētu pārdot. BezTabu sižetos bieži ir tendencioza informācija

nosiguldas nosiguldas 11. Apr 2013, 10:44 ligindra2

to var nodrošināt, ja nav jāstrādā, tad būs gan svaigs gaiss gan viss pārējais. Es lietoju vitamīnus visu grūtniecību un esmu tikai apmierināta, jo tik labā stāvoklī kā man pēc grūtniecības bija mati , man viņi vav bijuši nekad.

11. Apr 2013, 10:21

Jā. Es arī nelietoju vitamīnus, jo vecmāte teica, ka pavasarī, vasarā un rudenī visu var kompensēt ar pilnvērtīgu uzturu.

aab aab 11. Apr 2013, 10:09

par laimi, mana ginekoloģe nelika lietot vitamīnus. tā kā iepriekš man ir bijusi alerģija no kādas firmas kompleksajiem vitamīniem. īpaši arī nebija nepieciešami papildus vitamīni, tad lietoju tikai dzelzi un magniju.