Vēstulītes Miķelim. 40.nedēļa

Vēstulītes Miķelim. 40.nedēļa

05. Oct 2017, 23:00 Co_ora Co_ora

01.10.2016

Urā, tu esi absolūti izaudzis manā puncī un varētu jau nākt laukā, ja vien mums ar tēti vēl nebūtu jāpaspēj daži darbiņi izdarīt (protams, tas remonts!) Un tā nu mēs ar tevi esam sarunājuši, ka vēl drusku, drusku padzīvosies pa punci, lai paspējam sakārtot māju tev! Remonta sakarā darbiņi vēl daudz, bet tagad gan pilnībā nodosimies domām par to kā satiksimies ar tevi, kā iekārtosim vietiņas tev!

Tik čakli strādājām visu dienu, ka vakarā visādas dīvainas sajūtas vēderā, bet var jau būt, ka tas tā normāli šim laikam :)

Jau top vairākas bildes ar šķībo vēderu, interesanti, kuru ķermeņa daļu tu man visvairāk un visbiežāk gribi parādīt? :)

Pabiedēju ģimeni ar tekstu - mazulis un laimīgais tētis, bet aizsūtiju foto ar Mimi ratos :D

02.10.2016

Mums top virtuve, kas ir kolosāli. Es esmu tik laimīga, ka varējām ar tevi sarunāt šo dienu!

Visu dienu plānojam skapjus, beigās arī pasūtījām, tagad jāgaida cenas piedāvājums, tā gribētos, lai iekļaujas mūsu budžetā un arī tas jautājums būtu atrisināts!

Vēders abas šīs brīvās dienas ir super ciets kunkulis, nevaru saprast. Būtu jau amizanti, ja sāktos tagad, kad liek virtuvi - teiktu - klau, zēni, jūs turpiniet, bet mēs braucam uz slimnīcu :D

Mans mīļais, gudrais krustdēls (tavs brālēns Klāvs) iemācījies alfabētu (nu, burtiņus pazīt un likt kopā) - tā tas tagad būs, es zinu, ka visu laiku domāšu - diez kāda būs diena un sajūtas kad to darīsi tu!?

03.10.2016

Mūsu kaimiņiene un tavs topošais draugs nokļuvuši slimnīcā, šķiet, ka tek augļūdeņi, bet cerēsim, ka nē! Tas tik būtu joks, ja jūs piedzimtu vienā dienā :)

Mums visas - tik ļoti lieliskās un brīnišķīgās - grūtniecības beigu posmā, tu tomēr izdomāji mammu pabaidīt. Biju pie dakteres (40+2), klausījās tonīšus, kur nevarēja saprast vai tas dēļ kustībām vai patiesi bēbim brīžam grozoties tiek piespiesta nabassaite un epizodiski trūkst skābeklis! Tāpēc šonedēļ vēlreiz būs jādodas uz tonīšu pierakstu, ja tiešām trūks skābeklis, tad uzreiz arī būtu jāpaliek nodaļā un ierosinātu dzemdības. Bet nebija - pārāk šiverīgs tu esi un tikai pajauci dakterei galvu. It kā tāpat jau gaidam kuru katru dienu, bet esmu ļoti priecīga, ka nebija jāpaliek!

Mūsu "deadline" ir nākamā pirmdiena (10.10.16).. Baigi jocīgi, laikam kādas vadlīnijas mainījušas - likās, ka agrāk ļāva pārstaigāt 2 nedēļas, bet tagad daktere teica 10 dienas, kas mums ir pirmdien! Pamanīju, ka vairākām (no oktobrēnu čatiņa) jau sola, ka ātrāk ierosinās (ātrāk par 2 nedēļu pārstaigāšanu!)

Man esot 1,5 - 2 cm atvērums, es tik smeju un priecājos - 1/5 jau paveikta.

Iegurnis sāp NENORMĀLI. Mūžam neticētu, ja kāds teiktu, ka pie tādām sāpēm var pierast, bet tā nu tas ir. Naktīs, kad nu nekādi netieku uz otriem sāniem, tas neliekas nekas traks, tikai jāpacīnās vairāk un ja galīgi nesanāk, tad jāpamodina tētis, lai "piestumj”:)

04.10.2016

Šodien dodos uz Stradiņiem, lai atkārtotu tonīšus. Nolēmu braukt ar taksi, jo tas nu gan nebūtu forši, ja ūdeņi noietu autobusā - kādam taču vēl tur jāsēž :) Mani veda traks taksists, man likās, ka viņš nezina noteikumus, viņam visu laiku pīpināja .. varbūt viņš domāja, ka es jau dzemdēju!? Man brīžam likās, ka tiešām to varētu sākt darīt no tā, cik pārbijusies biju!

Beidzot satieku Ilzi, runas plūdi no manis, protams. Kafijā iezīmējās divas sirsniņas - viena otrā! Kolosāli, emocionāli un kaut kā tā neaptverami.

Tonīši labi, nodaļa pilna, paliksim pie brīvdienu plāna!

Nopirku adīšanas grāmatu - galīgi aizrāvusies esmu ar tiem rokdarbiem. Grāmata patika, bet adīšana ne visai, tāpēc metos atpakaļ pie tamborēšanas un tagad top skaista sedziņa.

05.10.2016

Tētis ar vecotēti piekarināja šodien šūpuli, iepriekš tikai atveda, bet nu ir piekārts :)

Šodien nekur neizeju no mājas, jo visu laiku tarkšķu pa telefonu un krāmēju pasūtījumus. Tētis galīgi saslimis, puņķojas - cerams, ka tas nekādi neietekmēs to, ka var piedalīties dzemdībās .. katrā ziņā fiziski grūtāk jau nu viņam noteikti būs! Uhh, turamies!

06.10.2016

Naktī pieceļos - tā, asinis! Bet ne jau gļotu pikucis kā būtu gaidījusi ( lai saprastu ko gaidīt, biju google meklējusi "mucus plug" ). Gāju atpakaļ gulēt, pēc 15 min atkal esmu wc un vēl joprojām asinis, bet, ja pirmajām bija tādas kā mazas stīdziņas, tad šīs jau vienkārši asinis. Ceru uz to, ka tas tomēr ir slavenais gļotu korķis un dodos atpakaļ gulēt! Necik ilgi nav jāgaida, kad saprotu, ka vienreiz jau šitā sāpīgi vilka, jāuzņem laiks! Tā kādas 4-5 kontrakcijas, pa 7-8 minūšu intervālu! Es jau galīgi sapriecājusies, stāstu Miķelim, ka droši, droši nāc, mēs tevi dikti gaidām, tēti gan vēl nemodināju - lai uzkrāj spēkus. Ja iepriekš biju izdomājusi, ka tad, kad sapratīšu, ka sākas, tad noteikti maksimāli vēl pagulēšu, pataupīšu spēkus, tad tagad sapratu, ka tas ir pilnīgi nereāli, jo ir tik milzīgs saviļņojums, satraukums, domās skaitu ko varbūt vēl vajadzētu paņemt līdzi .. Ēst arī bezgala sagribas, tad nu ceļos augšā .. Kā sāku šiverēties, tā piefiksēju, ka vairs nejūtu kontrakcijas! Dzīvojos baigi laimīgā pa māju, tētis vēl nosaka, ka viņam liekas, ka dzemdētājas tā neizskatās. Nu, gribēju pierādīt pretējo, bet pēc laiciņa sapratu, ka nekā .. dzemde patrenējās, piemānīja mani un nu gan labāk iet gulēt! Kad apgūlos - atkal kontrakcija klāt! Nu tātad skaidrs, ka guļot vnk daudz labāk izjūtu, vēl pielieku klāt vēlamo un nekas tomēr nesākas ..

Tagad pieceļoties atkal svaigas asinis .. bišķi tomēr satraukums, piezvanīju dakterei! Lai gan gļotas nav tādā izpratnē kā es viņas tur gaidīju, daktere tomēr vairāk liek uz gļotu korķi, dēļ krāsas (kas nav koši sarkana, bet tā kā mazliet uz brūnāku) un stīdziņu dēļ! Otrs biežākais asiņošanas cēlonis būtu placentas atslāņošanās, bet pie tās būtu koši sarkanas, daudz un visbiežāk ar asām sāpēm vēderā un cietu vēderu (dzemdi)! Teica arī, ka visbiežāk pēc gļotu korķa iziešanas diennakts laikā sākās, maksimums 3 dienas ( nu tā - pēc biežākajiem datiem, gadās jau individuāli). Protams, teica, ka ja satraukts prāts, tad droši var braukt uz nodaļu parādīties!

Tā iesācies mūsu ģimenes rīts. Miķelis, šķiet, šo skaisto datumu tomēr neizvēlēsies!

Pa dienu esmu nolēmusi diezgan darbiņus padarīt, pa nakti izdomātās lietas ielikt koferī, paņemt tev līdzi lielākas un siltākas drēbītes, jo Stradiņos esot auksti, vēl nav sākts kurināt! Redzēs kā man šodien izdosies tikt galā kaut ar vienu darbiņu ;)

07.10.2016

Vakar vakarā vēders nodarbojās ar ritmisku saraušanos, tā nu nolēmu ieiet vannā - mazums kaut kas taps skaidrs par tālākiem Miķeļa plāniem :) Un laikam jau tapa - visa sāpīte pārgāja, gāju gulēt. Bet guļus, protams, atkal atgriezās. Pa nakti izdevās 3 stundas no vietas pagulēt, tad sākās atkal .. bet nu daaaudz stiprāka sāpe, ap plkst 5iem bija tik stipra, ka vairs nespēju guļus stāvoklī pārelpot un cēlos augšā - atkal izmēģināt ūdens terapiju - tā teikt, ir vai nav! Gāju dušā un .. nav! Pazuda sāpītes. Nu nekas, vismaz tīra tagad esmu. Mēģināju atkal iet pagulēt, bet kā horizontāli, tā sāpe atpakaļ! Savā prātā jau skaidri nolēmu, ka tēti šodien uz darbu nelaidīsim, iesim ārā, palīdzēsim Miķelim iekārtoties un atrast labāko veidu un ceļu kā sadarboties ar mammu, lai jau vakarā tiktos :) Nu ir sāpīte arī vertikāli esot, ik pa 10 minūtēm .. esam plkst 8os jau pabrokastojuši, tētis galīgi bēdīgs, ka nevar atrast pumpi bumbai, jo tā gaisu esot nolaidusi :) Tā nu turpināsim tevi gaidīt, bērniņ :)

Ir jau 4 pēcpusdienā un nekas nav mainījies .. Ik pa laikam uznāk kontrakcija, kuru pārelpoju, īsti regularitātes nav un, pats nejaukākais, īsti nejūtu kā tu kusties, tāpēc esam nolēmuši mazliet vēlāk braukt uz slimnīcu, paklausīties tonīšus, lai zinātu, ka arī tu tiec galā ar šīm kontrakcijām un turpināsim gaidīt :)

Laikam būsi biznesmenis, jo tieši šodien traki labi aizgājis produktus realizēt - tētis jau smejas, ka nekas uz priekšu neiet dzemdību jautājumā, jo mammai nav laiks dzemdēt, jānodarbojas ar biznesu, bet nu nē, tā jau nav, tu man esi vissvarīgākais :)