Vaksācijas laikā iegūta kāda slimība? Noskaidrojam ginekoloģes Daces Matules atbildi

Vaksācijas laikā iegūta kāda slimība? Noskaidrojam ginekoloģes Daces Matules atbildi

22. Aug 2015, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Pie savas meistares uztaisīju vaksācijas procedūru, bet pēc piecām, sešām dienām sākās nieze vaginālo lūpu rajonā. Arī mīļotais pēc seksa saķēris līdzīgas pazīmes. Par ko tas varētu liecināt? Un galvenais, ko darīt, lai savestu savu ginekoloģisko veselību kārtībā? Māmiņu Klubam jautājumu uzdot mūsu patstāvīgā lasītāja. 

Lūk, lasītājas vēstule ar izsmelošu diskomforta aprakstu.

„Pie savas meistares uztaisīju bikini vaksāciju (pie viņas eju jau gadiem ilgi un vienmēr viss bijis kārtībā). Bet tagad, pēc piecām līdz sešām dienām man sākusies nieze vaginālo lūpu rajonā. Sākumā domāju, ka atsākusies parastā matiņu ataugšana. Bet vēl pēc dažām dienām nieze tiešām kļuva patstāvīga un ļoti spēcīga. Arī mans draugs saka – viņam dzimumloceklī parādījusies spēcīga nieze.

Sākumā nekādu izdalījumu nebija, bet vakar (bija piektā diena pēc vaksācijas) un mums bija dzimumakts, kura laikā man sālās stipras sāpes. Šķita, ka tur iekšā man viss deg. Arī pēc seksa dedzinošā sajūta palika.

Šobrīd, lai nomierinātu ādu, lietoju bērnu krēmiņu. Bet nieze un sāpes ik pa laikam atgriežas. Šorīt man bija nelieli iedzelteni ar sarkanu piekrāsu izdalījumi. Tiesa gan, šodien jāsākas mēnešreizēm.

Nezinu, no kā man tā dedzināšana varētu būt, jo ar partneri esam kopā jau divus gadus un abi esam ļoti prasīgi pret tīrību un higiēnu (…).“

Ginekoloģe Dace Matule mierina – tā ir tikai piena sēne!

Vaksācijas laikā bikini zonā notiek mikrotraumatizācija, it īpaši limfātiskajā sistēmā. Droši vien pirms vaksācijas arī papildus nomazgājamies. Nieze un sāpes (kā meitene aprakstījusi savā vēstulē) visticamāk ir saistītas ar dabiskās vides izmaiņām un veido piena sēni. Tā nav seksuāli transmisīvā slimība (STS) un arī aizdomām par STS visticamāk nav pamata.

Vaksācijas laikā notiek gļotādu un visas intīmās vides mikrotraumatizācija. Turklāt speciālists, lai neieaugtu matiņi bikini zonā, pēc šīs procedūras izmanto speciālas eļļiņas vai krēmus, kuri arī var kairināt intīmo zonu, kā rezultātā izsaukt piena sēnes veidošanos.

Līdzīgi simptomi mēdz parādīties arī pēc medusmēneša vai bieža seksa.

Piena sēne, kaut arī tā ir sieviešu slimība, arī uz vīrieša dzimumveselību var atsāt ietekmi. Tā var radīt apsārtumu, niezi, mazas, sarkanas pumpiņas, pat ādas lobīšanos.

Lai maksimāli ātri novērstu diskomforta cēloņus, ieteicams lietot speciālos preparātus pret piena sēni. Sievietēm tās ir svecītes, vīriešiem – krēmi. Jau pēc trīs dienām piena sēnei vajadzētu izzust.