Uzzini, cik daudz šķidruma un kādā veidā būtu jāuzņem grūtniecības laikā

Uzzini, cik daudz šķidruma un kādā veidā būtu jāuzņem grūtniecības laikā

21. Dec 2015, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Vai grūtniecības laikā ir jāuzņem vairāk šķidruma nekā ierasts, un kādi dzērieni topošajai māmiņai ir piemērotākie? To stāsta Māmiņu Kluba eksperte, klīnikas „Medeora” ginekoloģe Sandra Tamane.

Cik daudz šķidruma nepieciešams? 

Kā apgalvo eksperte, topošās māmiņas organismam nav nepieciešams vairāk šķidruma. Ieteicamais daudzums, kas būtu jāpatērē, ir tāds pats kā jebkuram pieaugušam cilvēkam – pusotrs, divi litri dienā!

Tomēr izdzertā daudzums varētu būt atkarīgs no gadalaika. Piemēram, vasarā, kad ķermenis pastiprināti svīst, jāuzņem vairāk šķidruma, turpretī ziemā tā patēriņš varētu būt mazāks. Tomēr neskatoties uz to, vienalga ieteicamā dienas norma ir pusotrs, divi litri!

Topošajai māmiņai piemērotākie dzērieni

„Jebkurš šķidrs dzēriens ir šķidrums. Arī zupa, ja tā nav gatavota kā biezzupa!

Grūtniecēm iesaku izvēlēties to, kas garšo, un tādus dzērienus, no kuriem nekļūst slikti un nepūšas vēders. Tā kā nereti topošajām māmiņām problēmas rada skābi produkti, kuri kairina kuņģi, izvēloties sula pakā vai arī svaigi spiestu sulu, to ieteicams atšķaidīt ar ūdeni. Tas palīdzēs izvairīties arī no sliktas dūšas,” iesaka ginekoloģe Sandra Tamane.

Varbūt kafiju? Kāpēc ne! 

Sandra Tamane apgalvo, ka tasīti dabīgas kafijas vai arī stipras tējas no rīta, droši var atļauties nobaudīt arī gaidību laikā. Īpaši grūtniecības sākumā, kad nav tonusa un nāk miegs. Galvenais ir ievērot mēru! 

Kuri dzērieni gaidību laikā ir tavi iecienītākie? Vai ikdienā patērē pusotru, divus litrus šķidruma? 

PIESAKIES DZEMDĪBU SAGATAVOŠANAS KURSIEM ŠEIT!

Eksperts

Sandra Tamane

ginekoloģe, dzemdību speciāliste
Sandra Tamane Vecāku skolā