Uzdod sev interesējošos jautājumus par mājdzemdībām tepat!

Uzdod sev interesējošos jautājumus par mājdzemdībām tepat!

08. Jan 2016, 00:05 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Par mājdzemdībām  tiek runāts aizvien biežāk, un nereti topošās māmiņas patiešām vēlas sagaidīt mazulīti sev zināmos, ērtos apstākļos, tomēr pastāv daudz viedokļu par to, ka mājdzemdības īsti nav drošas nedz māmiņai, nedz bērniņam. Vai tas tā ir? Vai tas nav novecojis mīts? Patiesībā, mājdzemdībās vecmātei līdzi ir viss nepieciešamais, ko pielietot gan ierastajās dzemdību situācijās, gan arī ekstremālākos gadījumos. Pastāv pat Ministru kabineta 2006.gada 25.jūlija noteikumi Nr.611, kuros ikviens var uzzināt vairāk par to, kam būtu jābūt līdzi vecmātei, dodoties uz mājdzemdībām.

Tāpat daudzi vecāki nezin, ka aizvien biežāk arī pašu speciālistu vidū parādās tādi ārsti, medmāsas, ginekologi un vecmātes, kas paši savus bērniņus sagaidījuši tieši mājās. Mēs, Māmiņu Klubā vēlamies šo tēmu apskatīt tā pamatīgāk, ļaujot arī jums iepazīties ar dažādiem skatpunktiem, atšķirīgiem viedokļiem saistībā ar mājdzemdībām.

Jau šajā gadā katru mēnesi Māmiņu Klubā būs kāda lielā tēma, ar kuru iepazīsimies tuvāk, un mēneša beigās varēsim Māmiņu Kluba TV raidījumā redzēt pat filmu par attiecīgo tēmu. Mēs atbildēsim uz jūsu jautājumiem par konkrēto tēmu, priecāsimies par jūsu personīgo pieredzi, ļausim jums piedalīties konkursos un dalīties arī savās pārdomās!

2016.gada JANVĀRA tēma- MĀJDZEMDĪBAS

Šajā reizē aicinām uzdot jautājumus par mājdzemdībām!

Droši jautājiet visu par:

  • drošību mājdzemdībās
  • atšķirībām no dzemdībām stacionārā
  • to, vai var dzemdēt mājās, ja bērniņam ir nepareiza guļa
  • dzemdību pozām, kas iespējamas mājdzemdībās
  • atsāpināšanu mājdzemdībās
  • speciālistu pieejamību
  • iestādēm, kas nodrošina mājdzemdībām līdzvērtīgus apstākļus

Uzdod jautājumus tepat, komentāru joslā!

Māmiņu Klubs

peciņa123 peciņa123 29. Dec 2015, 10:01

Vai tiek sekots līdzi bērniņa tonīšiem dzemdību laikā?

peciņa123 peciņa123 29. Dec 2015, 09:54

Cik droši, jo akūtā situācijā medicīnisko palīdzību tak iespējams saņemt novēloti. Kā ar pirmo bērniņa apskati, kas jāveic noteiktu laiku pēc piedzimšanas? Ja bērniņam nepieciešama medicīniska palīdzība, kā tas tiek īstenots? Kas veic mammas apskati un sašūšanu?

zacc zacc 23. Dec 2015, 17:11

Man interesētu arī statistika par kādiem pēdējiem 5 gadiem - cik dzemdības mājās notikušas, cik no tām ir beigušās stacionārā, cik no tām ir tālāk stacionārā stimulētas un cik - beigušās ar ķeizargriezienu. Tāda statistika ir grāmatā "Gaidības un radības ar prieku", bet jau nedaudz novecojusi. Domāju, ka tā būtu labs arguments skeptiķu pārliecināšanai: ka nav jau tā, ka vecmātes par visām varītēm liek dzemdēt dabīgi, ka tiek tomēr vērtēta situācija.

P.S. es pilnībā atbalstu mājdzemdību ideju un domāju, ka tās ar laiku kļūs arvien pieejamākas.

P.P.S. kerstyna, šķiet, runā par šo gadījumu:
http://www.delfi.lv/news/national/politics/pec-berna-naves-majdzemdibas-vecmatei-50-latu-naudassods.d?id=33915067

kerstyna kerstyna 22. Dec 2015, 22:34

Vai tā vecmāte, kura sevi reklamē kā varen labu bērnu pieņēmēju mājdzemdībās un kuras pakalpojumi maksā diezgan sālīti - joprojām drīkst pieņemt dzemdības arī pēc tam, kad viņas vainas dēļ aizgāja bojā jaundzimušais un gandrīz noasiņoja dzemdētāja? Ticu, ka būs muļķes, kuras parakstīs ar šo būtni līgumus, pie reizes parakstot spriedumu sev un mazulim. Domājiet ar galvu, pirms parakstāties uz ko tādu. Piedodiet, nespēju slavināt šo pasākumu.