Topošo māmiņu pēcpusdiena jeb Grūtnieču diena 30.novembrī

Topošo māmiņu pēcpusdiena jeb Grūtnieču diena 30.novembrī

29. Nov 2016, 22:36 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Topošajām māmiņām, nesot bērniņu zem sirds,  jādomā ne tikai par gaidāmā mazulīša veselību un labsajūtu, bet nedrīkst aizmirst arī par sevi. Šī mēneša Grūtnieču dienā Māmiņu Klubs būs parūpējies, lai katra topošā māmiņa atrastu ko īpašu sev un arī gaidāmajam bēbītim, satiekot speciālistus un uzzinot vairāk par kāju veselību, pēcdzemdību rehabilitāciju, izmēģinot pozitīvo reiki meditācijas ietekmi, kā arī noskaidrojot, ko likt un nelikt mazuļa pūriņā!

PIESAKIES GRŪTNIEČU DIENAI ŠEIT->>>

Vēnu problēmas grūtniecības un pēcdzemdību periodā un to risinājumi

11:30- 12:30

Grūtniecības laikā sievietes organisms ir pakļauts būtiskām pārmaiņām. Grūtniecības periods kā īpašs izaicinājums ir tieši sievietes asinsrites sistēmai - grūtniecēm ievērojami palielinās varikozo vēnu risks.  Lai mazuļa iznēsāšanas laikā topošajām māmiņām būtu vairāk prieka un nebūtu jāsatraucas par veselības problēmām, būtiski būt informētām, kāpēc tā notiek, kādas ir iespējamās sekas nogurušām, piepampušām kājām un kādi ir pieejamie risinājumi- vingrojumi, dzīvesveida izmaiņas, kompresijas terapija.

Grūtnieču dienā ar profesionālo un personisko pieredzi dalīsies divu bērnu māmiņa Elizabete Pumpure, Rīgas Stradiņa universitātes Ginekoloģijas un dzemdniecības interešu grupas vadītāja, kā arī Edīte Skrebele, zīmola Bauerfeind vadītāja. 

Atveseļošanās un atlabšana pēcdzemdību periodā kopā ar fizioterapeiti Kristīni Asonovu

12.45-14.15

Grūtniecības, dzemdību laikā un pēcdzemdību periodā sievietes organismā notiek fizioloģiskas izmaiņas, tāpēc jau grūtniecības pēdējos mēnešos sievietei vajadzētu būt zinošai un informētai par šīm izmaiņām un būt gatavai adekvāti rīkoties. Tā kā pēcdzemdību rehabilitācija sākas jau pirmajās stundās pēc dzemdībām,fizioterapeite Kristīne Asonova aicina visas topošās un jaunās māmiņas uz pēcdzemdību rehabilitācijas programmas lekciju, kuras laikā būs iespējams iegūt zināšanas par to, kā sagatavot ķermeni fiziskām aktivitātēm pēc dzemdībām.

Rehabilitācijas programmas laikā Tu uzzināsi, kā uzlabot asinsriti; ko drīkst un ko nedrīkst darīt uzreiz pēc dzemdībām; kā sākt vieglus vingrinājumus, guļot uz dzemdību galda; kā pareizi piecelties pēc dzemdībām; kā ārstēt plīsumus un iegriezumus starpenē; kā atgūties pēc ķeizargrieziena operācijas; kā vingrināt starpenes muskuļus; kā vingrināt vēderpresi; kādus elpošanas vingrinājumus veikt; ko darīt muguras sāpju gadījumā; kā pakāpeniski palielināt ikdienas slodzi pat ja neplāno doties uz trenažieru zāli.

Reiki meditācijas ieguvumi gaidību un dzemdību laikā kopā ar reiki meistari Ilzi Pavasari

14.30-15.30

Gaidot bērniņu, ikviena no mums vēlas būt mierīga, harmoniska, dzīvot bez liekiem pārdīvojumiem, lai mazā dzīvībiņa justu, ka māmiņa viņu satiks laimīga.

Pat, ja mūsu ikdienā stress ir samērā reta parādība, tik un tā tas mēdz ielauzties un tad ir jāmeklē iespējas kā to uzveikt. Mēs zinām, ko nozīmē gaidīt mazo un būt nemitīgās raizēs par to vai viss ar bērniņu ir labi, tapēc Grūtnieču dienas praktiskā daļa būs veltīta reiki meditācijai. 

Grupas meditācijas laikā, kad visi tās dalībnieki ir koncentrējušies vienam mērķim, viņu enerģijas apvienojas un kopējais enerģijas apjoms kļūst daudzreiz spēcīgāks un meditācija ir efektīvāka.

Mazuļa pūriņa vajadzīgie un nevajadzīgie pirkumi kopā ar fizioterapeiti Klaudiju Hēlu

15.45-16.45

Rati, gultiņa, kumode, gultas piederumi, rotaļlietas, pudelītes, drēbītes, mazgāšanas līdzekļi, pakaviņi. Šī noteikti ir tikai daļa no pirkumu saraksta, ar kuru topošie vecāki dodas uz veikalu. Izrādās, bez lielas daļas var iztikt un naudu ietaupīt citiem mērķiem. Fiziotarapeite Klaudija Hēla ikdienā darbojas ar topošajiem un jaunajiem vecākiem, izglītojot par pareizu hendlingu un dabisku bērniņa attīstību, tāpēc daudzu gadu novērojumi ļāvuši uzkrāt pieredzes bagāžu, daloties ar ieteikumiem ar citiem vecākiem par to,ko un kāda veida preces iegādāties gaidāmajam mazulim, lai tas būtu praktisks un vērtīgs naudas izlietojums! Noteikti paņem līdzi blociņu, kur pierakstīt, noderēs, dodoties iepirkties!

Kad notiks?

30. novembrī plkst. 11.30 - 16.45

Kur notiks?

Māmiņu Klubā, Vīlandes ielā 1-2, 1. stāvā, ieeja no Elizabetes ielas

Cik maksā?

€ 25

PIESAKIES GRŪTNIEČU DIENAI ŠEIT->>>