Toposa mamina Vacija!

Toposa mamina Vacija!

29. Oct 2013, 11:01 gita171 gita171

Mils sveiciens visam Maminu kluba iemitniecem!!!

Man jums ir jaatvainojas, ka rakstu bez garumzimem un mikstinajumiem, man ir vacu klaviatura, tapec diemzel ta!!!

Mani sauc Gita, man ir 24gadi un ar savu gimeni-viru un 4gadus veco delinu dzivojam 2,5gadus Vacija! 15.oktobri uztaisiju grutniecibas testu, un ja, esmu stavokli! Si grutnieciba bija planota. es vel isti nezinu kura grutniecibas nedela man ir, bet to driz uzzinasu, jo pirmais ginekologa apmeklejums bus 11.novembri, tiesi mana delina varda diena!!! es jau tagad uztraucos par pirmo apmeklejumu, jo es pirmo reizi apmeklesu ginekologu Vacija, lidz sim tikai Latvija esmu gajusi, savus atvalinajumus ieplanojam vienmer ta, ka tiesi reizi gada ari vareju apmeklet savu ginekologiti!! Satraucos vai varesu visu izstastit, bet ceru, ka viss bus labi. 

Otrs bernins mums ir planots, tapec katru menesi ar satraukumu gaidiju, vai nu bus vai vel jacensas!! Pie bernina ''stradajam'' 3,5menesus. es sajutu , ka esmu stavokli, protams, ne fiziski, bet emocionali, kaut kas ieksa teica, ja, esmu gaidibas, tapec nemaz nesagaidot menesreizu kavesanos uztaisiju testu, un mana iekseja balss nekludijas!!! to uzreiz, protams, pazinoju viram, vins vel brokastoja pirms darba! kaut gan bernins planots, protams, tads apmulsums vina bija, bet atnakot no darba, jau bija savas domas un emocijas sakartojis, un, protams, ka priecajas par otru mazuli!

ari musu delins loti gaida bebiti, katru dienu prasa, kad naks bebitis mammai no punca ara! redzot reklamas televizora vai ieejot veikala, jau zina kuras lietas bus vajadzigas bebitim, stasta, ka palidzes mazgat, radis mantas utt. Loti mili redzet, ka abi mani milie viriesi jau gaida mazo brinuminu!!!!

tas pirmajai reizei bus viss, tad jau drizuma rakstisu ka man izgaja pie arsta, varbut seit bus kas atskirigs, to noteikti jums izstastisu!!! 

Lai jums jauka si diena, uz tiksanos, Gita!

gita171 gita171 05. Nov 2013, 21:41 sabiiina

paldies tev liels par atbildi!!!! es tikai vienu lietu nesapratu - tevu pabalstu var sanemt, ja tevs reali nestrada, ir majas, ja?!!? nu es domaju, ka nepiesakos tiem 300eiro, piesakam teva pabalstu, bet tevs strada!?!? vai ta nevar!?😉

gita171 gita171 05. Nov 2013, 12:46 sabiiina

loti interesanti lasit tavus pieredzi. man jaunums bija, ka bernini kuri dzimst virs 3,8kg, var veikt keizaru, ja mamma ta velas, lti interesanti!
man tev jautajums par naudas lietam, pec bernina piedzimsanas. ka tas te isti notiek, kad mazais piedzimis, tad japilda formulari bernu naudai, ja?!?!? un ka ir seit, ja mamma nav stradajusi, tad var sanemt 300eiro un 184eiro, neatkarigi no ta, ka berna tevs strada normalu darbu un sanem regularu algu??? un cik es esmu lasijusi, tad seit Vacija nav nekadas vienreizejas naudas, ko sanem vecaki, kad bernins piedzimst!?!?

gita171 gita171 03. Nov 2013, 21:35 sabiiina

ooo...super, man jau ari likas, ka nekas nav jamaksa, cik esmu skatijusies ari dazadus raidijumus nekas nav bijis jamaksa!!!
tas man priece, ka liek staigat. es pirmajas dzemdibas ari staigaju, staigaju un velreiz staigaju, vienkarsi fisziski nevareju atrasties gulus poza, bija daudz vieglak vertikali, un ari no fizikas viedokla, ta tas viss daudz atrak notiek!!!😀

gita171 gita171 02. Nov 2013, 20:59 sabiiina

oooo...liels paldies par informaciju, ta tiesam ir noderiga!! es pagaidam tikai gaidu savu pirmo apmeklejumu, bet vismaz busu lietas kursa, ka kas notiek, vismaz aptuveni! a ka privati vinas var vispar sameklet, kada interneta majaslapa, vai ka savadak!? un dzemdibas ir bez maksas, ja???

gita171 gita171 02. Nov 2013, 12:49 sabiiina

nu, man ari bus tagad interesanti salidzinat ar grutniecibu un dzemdibam Latvija, un tagad otro grutniecibu Vacija!!! man nav nekadas sliktas pieredzes Latvija, tapec ar interesi gaidu kada bus mana pieredze seit Vacija!!!
man jautajums tev, a kad ir jamekle sev vecmate un vai ginekologs neko nepiedava, pasam jamekle!?😀

gita171 gita171 30. Oct 2013, 10:04 sabiiina

sveika! jauki atrast seit portala maminas, kuras ari dzivo Vacija, tiesam prieks! paldies par tavu pieredzi, tas man tiesam noderes, lai uz pirmo apskati tiesam varu sagatavoties uz iespejamiem jautajumiem, un but lietas kursa!
apsveicu tevi ar jaunas maminas statusu!🤗 vai tas ir tavs pirmais bernins!?

gita171 gita171 29. Oct 2013, 15:11 piparinni

oooo...nu super, es loti priecatos, jo musu pilseta nezinam nevienu latvieti, butu forsi iepazities, tomer tepat tuvuma jau vien sanak, pa autobahn vispar nav ko braukt!!!😀
varbut tevi var atrast draugos, varetu apmainities ar telefona nummuriem, un tad jau, kad mes brauktu uz to galu, varetu satikties!?!?
tad tu saki, ka nav ko iespringt, ja, nu ja, ta jau ir, cerams, ka visas analizes bus labas un nekas tads nebus vajadzigs!!!!👍

gita171 gita171 29. Oct 2013, 13:18 piparinni

oooo...super, es zinu kur ir Bad Durrheim, musu draugi no Latvijas ari nesen parcelas uz dzivi Vacija, vini dzivo Donaueschingena, tas ari tur pat vien ir, mes kadas 2reizes menesi noteikti braucam pie viniem!!!! varbut varam saskrieties un iepazities???
bet to genetisko poti jau nav obligati javeic, vai tomer labak veikt, neesmu neko par tadu dzirdejusi, laikam kaut ko vajadzetu palasit, lai butu lietas kursa!!!

gita171 gita171 29. Oct 2013, 11:35 piparinni

sveika!!! kur tu dzivo Vacija!?!? es esmu no Singen, pilseta pie pasas Sveices robezas, un blakus lielais Bodensee!
nu ja, es saprotu loti labi, bet ar to runasanu ta gruti man iet! mans virs perfekti parvalda, bet gribas to pirmo viziti pasai iziet, un pec tam nakamajas vizites virins lidzi!!! tev pirmaja apmeklejuma taisija USG!?!?