Topošā māmiņa dzīvo ārzemēs, bet bērniņu dzemdēs Latvijā. Kā būs ar pabalstiem?

Topošā māmiņa dzīvo ārzemēs, bet bērniņu dzemdēs Latvijā. Kā būs ar pabalstiem?

07. Jun 2014, 00:01 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Nav nekāds retums, ka ģimenes izceļo uz dzīvi citās valstīs. Tā nu arī kāda māmiņa mums jautā: "Ja strādāju citā valstī un māmiņalgu saņemšu no tās, bet dzemdēju Lavijā, vai man ir tiesības saņemt Bērna piedzimšanas pabalstu?". Atbild VSAA Kontaktu centra klientu apkalpošanas operatore Kristīne Kovaļova.

Atbilde uz māmiņas jautājumu

Tiesības uz valsts sociālajiem pabalstiem (bērna piedzimšanas pabalsts, ģimenes valsts pabalsts, bērna kopšanas pabalsts) ir tiem Latvijas pilsoņiem, nepilsoņiem, ārvalstniekiem un bezvalstniekiem, kuriem pašiem un to bērniem ir piešķirts personas kods, un ja tie pastāvīgi dzīvo Latvijas teritorijā (tiesību uz pabalstu pamatā ir pastāvīga dzīvošana Latvijā, ne tikai dzīvesvietas deklarēšanas fakts kā tāds).

Iesniegumus minēto pabalstu piešķiršanai var iesniegt jebkurā VSAA nodaļā, uzrādot personu apliecinošu dokumentu (var izmantot VSAA mājaslapā (www.vsaa.lv) ievietotās veidlapas). Iesniegumus VSAA var iesniegt arī elektroniska dokumenta formā (sūtot uz edoc@vsaa.lv), ja ir drošs elektroniskais paraksts vai nosūtīt pa pastu uz deklarētās dzīvesvietas VSAA nodaļu.

Nodaļu adreses un darba laiki ŠEIT>

Nodaļā izvērtēs pēc pieejamās informācijas, vai būs tiesības saņemt pabalstus.

Lai saņemtu papildu informāciju, lūdzu, turpmāk interesēties VSAA Starptautisko pakalpojumu nodaļā – Citadeles iela 7-69, Rīga, LV-1010. Tālruņi – 67095100; 67095118; 67095117; e-pasts: spn@vsaa.lv

Pārskatāma tabula par 2014.gadam aktuālajiem pabalstiem vecākiem atrodama ŠEIT>>

Māmiņu Klubs