TATJANA: Uz kursiem Māmiņu Klubā atnācu kā balta lapa

TATJANA: Uz kursiem Māmiņu Klubā atnācu kā balta lapa

10. Sep 2016, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Māmiņu Klubā regulāri tiek rīkoti dzemdību sagatavošanas kursi. Tie sastāv no 4 lekcijām par dažādām tēmām: grūtniecība, dzemdības, krūts ēdināšana un jaundzimušā aprūpe.

Šogad, jūnija beigās dzemdību sagatavošanas kursus beidz arī topošā māmiņa Tatjana. Sazvanījāmies ar viņu un lūdzām dalīties savos iespaidos par to, kā viņai kursos gājis.

Gribēju nokļūt dzemdību sagatavošanas kursos jau maijā, jo tieši tad devos pirmsdzemdību atvaļinājumā, bet nepaguvu savlaicīgi pierakstīties, un grupa bija jau nokomplektēta. Tāpēc kursus sāku apmeklēt jūnijā, 33.grūtniecības nedēļā.

No pirmdieas un sestdienas izvēlējos darba dienu. Personīgi man ērtāk bija nākt uz kursiem tieši ap trijiem dienā. Bet, ja nodarbības būtu bijušas vakarā, tad uz tām būtu gājusi jau kopā ar vīru.

Līdz šim Māmiņu Klubā esmu bijusi jau daudz reižu, jo regulāri apmeklēju grūtnieču jogas nodarbības, ko vada Tatjana Cvetkova. Paldies liels viņai!

Un neizlaidu nevienu nodarbību. Informāciju par nodarbībām atradu internetā. Pēc tam uz kursiem Māmiņu Klubā man ieteica doties viena man zināma māmiņa.

Man ļoti patika, ka Māmiņu Kluba Vecāku skolā ir mājīga gaisotne, ērti, gaišas telpas, ir silti, un, pats galvenais - te ir tīrs viss, te ir arī maiņas apavi jāvelk. Man tas ir ļoti svarīgi.

Esmu no tām, kas līdz pat dekrētam strādā, un nekur īsti neiedziļinās. Mamma mani laida pasaulē daudz gadus atpakaļ, un īsti padomu un pieredzi nebija, kam lūgt. Tāpēc uz kursiem gāju kā balta lapa.

Pirmā lekcija par mazuļa aprūpi un pēdējā par krūts ēdināšanu man ļoti patika: viss precīzi, pa punktiem, sakārtots.

Bet divas nodarbības, kas bija veltītas grūtniecībai un dzemdībām, bija ļoti noderīgas, lai gan tās nebija tik shematiskas, tajās bija vairāk atbilžu uz konkrētiem jautājumiem, un rezultātā viss ievilkās līdz pat trijām stundām, bija grūti tik ilgi nosēdēt. Tāpēc es ieteiktu pašas lekcijas par dzemdībām veidot vairāk shematiskas, un uz jautājumiem atbildēt pēc nodarbībām, lai, ja gadījumā topošajai māmiņai ir grūti vai nav interesanti, būtu iespēja iet prom. Bet, protams, viss ir lieliski, un ļoti labi, ka lekcijas pasniedza vecmāte no dzemdību nama, attiecīgi, tā ir iespēja uzzināt arī par dzemdību iestādēm vairāk, par to, kas tajās notiek, kam gatavoties, ko ņemt līdzi utt.

Jebkurā gadījumā, es jau savām paziņām ieteicu apmeklēt Māmiņu Kluba Vecāku skolā dzemdību sagatavošanas kursus.

Nesen viena draudzene laida pasaulē bērniņu, bet - citā valstī. Tā kā viņai uzreiz bija jau teju desmit dažādu jautājumu, tad pats apbrīnojamākais, ka tieši es, kam vēl dzemdības nav bijušas, zināju jau atbildes uz visiem šiem jautājumiem.

UZ TIKŠANOS

MĀMIŅU KLUBĀ!

Dzemdību sagatavošanas kursi Māmiņu Klubā->>>


Kontakti: Māmiņu Kluba Vecāku skola - Vīlandes ielā 1, tel.: 67350750

 20160524225011-22690.jpg