Superbēbis: Kas notiek grūtnieču vingrošanas laikā?

30. Jan 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Gaidību laiks ir īstens piedzīvojums, bet kā parūpēties, lai grūtniecība noritētu veselīgi un kāpēc māmiņām ir tik svarīgi sportot? Kopā ar topošo Superbēbīša māmiņu Egitu dodamies izmēģināt vingrošanas nodarbības grūtniecēm!

Ginekoloģe Oksana Babula uzsver, ka kustības uzlabo grūtniecības gaitu, skābekļa piegādi bērniņam, kā arī samazina dažādu komplikāciju risku, tostarp trombožu, paaugstināta asinsspiediena un citus riskus.

Egita šobrīd ir sava trešā bērniņa gaidībās. Superbēbīša nākšanu pasaulē piedzīvosim Jāņu laikā. Egita ir no tām māmiņām, kuras nevar nosēdēt mierā, tāpēc fiziskās aktivitātes ir viņas ikdiena. 

Māmiņu Kluba jogas pasniedzēja, diplomēta masiere Liene Bogdanova, vaicāta par ieguvumiem no vingrošanas grūtniecības laikā, stāsta, ka kustoties uzlabojas miegs, mazinās trauksme, esam vairāk gandarītas, kā arī veiksmīgāk norit grūtniecība un šādi varam arī labāk sagatavoties pašām dzemdībām, jo mainās sāpju uztvere, līdz ar to dzemdību laikā ir daudz vieglāk. Liene Bogdanova: “Nodarbību laikā pievēršam vērību lielajām muskuļu grupām, kā arī elpošanai, jo grūtnieču vingrošanas nodarbību laikā virzāmies nevis uz rezultātu, bet gan uz labsajūtu, tāpēc kustības ir lēnas, stiepjošas, lai panāktu arī emocionālu atslābumu.”

Kāpēc vingrot grūtniecības laikā?

  • Regulāra vingrošana grūtniecības laikā uzlabo vispārējo fizisko pašsajūtu un stiprina muskuļus, kas īpaši svarīgi gatavojoties dzemdībām.
  • Vingrošana palīdz mazināt grūtniecības laikā esošās tipiskās sāpes, piemēram, muguras sāpes, un uzlabo asinsriti, kas būtiski gan māmiņas, gan mazuļa veselībai.
  • Vingrošana veicina emocionālo labklājību, palīdzot mazināt stresu un uzlabot miega kvalitāti.
  • Tā sagatavo ķermeni ātrākam atveseļošanās procesam pēc dzemdībām.

Eksperts

Liene Bogdanova

diplomēta masiere un jogas pasniedzēja
Liene Bogdanova Vecāku skolā