Superbēbis: Kāpēc ieteicams lietot grūtnieču jostu?

15. Mar 2023, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Tuvojoties noteiktajam dzemdību datumam, māmiņas Kitijas puncis aug aizvien lielāks, tāpēc topošajai māmiņai kļūst grūtāk pārvietoties.

Pati Superbēbīša māmiņa Kitija atzīst, ka ikdienā jūtas labi, taču vakaros kļūst lēnīgāka. “Cenšos ikdienā būt aktīva, nostaigāt gana daudz soļu, bet ir dienas, jo sevišķi vakaros, kad sāp mugura un vēders šķiet ļoti smags,” dalās Kitija. Kā palīdzēt topošajai māmiņai atslogot muguru un mazināt diskomfortu?

Māmiņu Kluba Vecāku skolas lektore, vecmāte Agnese Lemeševska rekomendē Kitijai lietot grūtnieču jostu, jo tā palīdzēs atvieglot muguras sāpes un vēdera vilkšanu pēc garas dienas, pastaigu laikā. “Ja ir paredzēts, ka būs aktīvāka diena, uzliekam grūtnieču jostu, jo tā atbalstīs vēderu. Augsta līmeņa atbalsts palīdzēs gan atbalstīt vēderu, gan samazinās striju veidošanās risku, kā arī atvieglos spiedienu uz muguru, iegurni un urīnpūsli,” topošajai māmiņai iesaka vecmāte.

Lai pēc dzemdībām labāk savilktos muskuļi, kas grūtniecības laikā izstaipījušies, kā arī vēdera priekšējā siena, pēc Superbēbīša nākšanas pasaulē vecmāte Kitijai iesaka lietot pēcdzemdību jeb pēcoperācijas jostu. Tā palīdzēs saudzīgi izlīdzināt muskuļus, saudzīgā kompresija paātrinās šķidruma izvadīšanu no organisma un palīdzēs ātrāk atgūties pēc dzemdībām. “Ieteicams to izmantot arī dodoties garākās ratu pastaigās,” iesaka vecmāte Agnese Lemeševska.