Simtgades mazulīti gaidot, ar mīlestību un pacietību!

Simtgades mazulīti gaidot, ar mīlestību un pacietību!

18. Sep 2018, 17:44 Ilona Rāviete Ilona Rāviete

Šodiena, 18.septembris, ir plānotais bērniņa dzimšanas datums, taču mūsu mazais puisītis vēl nesteidzas. Simtgades mazulim dosim vēl nedaudz laika, taču jebkurā brīdī esam gatavi doties uz Vidzemes slimnīcas Dzemdību nodaļu Valmierā.

Galvenais apsvērums izvēloties Vidzemes slimnīcas Dzemdību nodaļu ir likumsakarīgs un praktisks, jo šī ārstniecības iestāde ir man visvairāk zināma, pazīstama un kā reģiona lielākā slimnīca vieš uzticību un drošības sajūtu.

Citi apsvērumi:

  • Šīs būs manas pirmās dzemdības un mediķu klātbūtne šoreiz liekas nepieciešama;
  • Labas atsauksmes par saņemto aprūpi un personāla attieksmi no man tuviem cilvēkiem;
  • Iespēja apmeklēt Jauno vecāku nodarbības slimnīcā, tostarp apskatīt Dzemdību nodaļu.

Dzemdību iestādes personālu (vecmātes), ar vīru satikām Jauno vecāku nodarbībās. Mums likās brīnišķīgi, ka un kā vecmātes vada nodarbības un dalās ar savu ļoti plašo un bagāto pieredzi. Katrai no vecmātēm (kopā sanāk 5) saskatījām savu “rozīnīti”, līdz ar to kaut nedaudz, bet sajūtām par lielo notikumu, pievienojās jaunas sajūtas – jo cilvēkfaktors un savstarpēja komunikācija būs svarīgi aspekti.

Vienā no nodarbībām apmeklējām Dzemdību nodaļu – ģimenes palātu, kopējās palātas un dzemdību zāles. Dzemdību zāles iekārtojums bija gaišs, aprīkojums jauns un iespaids (kaut gan bailīgs) bija ļoti labs. Vecmāte parādīja pieejamos palīglīdzekļus – līdzsvara bumbu, īpašo krēsliņu, kā arī norādīja uz iespēju ieiet dušā, kura ir individuāla katrā zālē.

Tā kā vīrs būs mans atbalsts dzemdībās, plānojam palikt ģimenes palātā, ja kāda būs brīva. Pretējā gadījumā, vīrs nevarēs palikt kopā ar mums pēc dzemdībām (pa nakti, domāts).

Pacietīgi gaidot lielo satikšanos,

Ilona un Mārtiņš