"Simtgades mazulīti gaidot"

27. Sep 2018, 21:54 Olīša mamma Olīša mamma

Par savu dzemdību iestādi izvēlējos  Rīgas dzemdību namu. Patiesību sakot, man nemaz nebija izvēles iespējas. Viss jau bija izlemts manā vietā, pirms es vispār paliku stāvoklī! Kāpēc? Pavisam vienkārši. Mana vīra vecmāte, kas pirms 29 gadiem pieņēma dzemdības viņa mammai ir kļuvusi par ģimenes draudzeni. Viņa joprojām strādā Rīgas dzemdību namā, tāpēc tikai likumsakarīgi, ka mans vīrs vēlēsies, lai viņa dēlu pieņem tā pati vecmāte, kas savulaik pieņēmusi viņu! ( Jāpaspēj piedzemdēt vismaz vēl vienu bērniņu, pirms viņa aiziet “pensijā” ) Pēc manām mierpilnajām dzemdībām, es nemaz nespēju iztēloties, ka varētu dzemdēt pie kādas citas vecmātes, citā dzemdību namā! :)

Es nezinu, vai tā ir tikai sagadīšanās vai arī mums ļoti paveicās! Bet, es nespēju pateikt nevienu sliktu vārdu par personālu! Māsiņas, galvenā vecmāte, bērnu dakteres - bija lieliskas! Iespējams es pati biju ļoti jauka pret viņām, tāpēc tādu pat attieksmi saņēmu pretī?! Jo dzirdēti taču neviens vien šausmu stāsts par briesmīgo attieksmi no personāla puses dzemdību namos. Lai vai kā, mani joprojām nepamet sajūta, ka pret tevi attiecas tā, kā Tu izturies pret viņām! 

Mmm, ēdiens! Ēdiens bija tiešām gards! BET! Manuprāt, diezgan nepārdomāta ēdienkarte jaunajām māmiņām! Tiek pasniegti ēdieni, kas pūš puncīti jaunajai māmiņai un līdz ar to, arī jaundzimušajam. Kuram tā jau ir ļoti smagas pirmās dienas ārpasaulē - Pats pirmo reizi ēd, sāp zarniņas utml. Domāju, ka pie tā gan varētu nedaudz piedomāt un tiešām nepasniegt šāda veida ēdienus. 

Tā kā šīs bija manas pirmās dzemdības, tad spriest par to, cik labs un kvalitatīvs bija dzemdību zāles aprīkojums un iekārtojums, ir diezgan grūti! Mans dzemdību process bija tik straujš, ka īsti nebija laiks izpētīt dzemdību zāli! Bet neatceros, ka būtu bijis, kas tāds, kas man pietrūktu vai nepatiktu. 

Lai arī dzemdības bija ellīgi sāpīgas, ir pagājuši jau pieci mēneši - es to atceros, kā ļoti skaistu un emocionālu satikšanās brīdi ar mūsu mazo eņģelīti! Sāpes jau sen kā aizmirstas un palikušas tikai lieliskas atmiņas par skaistāko dienu manā dzīvē! Par dienu, kurā piedzima mans mazais cilvēks! ❤️