SABĪNES BLOGS: Mokošā gaidīšana jeb - kāpēc tas laiks tā velkas?

SABĪNES BLOGS: Mokošā gaidīšana jeb - kāpēc tas laiks tā velkas?

06. Dec 2013, 15:09 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Sveikas, dārgās māmiņas! Godīgi sakot, pēc pēdējā pozitīvā bloga gribēju noslēgt savas darba gaitas Topošo māmiņu klubā, un pēc tam atgriezties tikai ar stāstu par dzemdībām jau sadaļā Jaundzimušais.

BET.. Kā redzat, esmu vēl te. Mums šodien ir 40 nedēļas un 4 dienas. Ko es tagad izjūtu, sapratīs tikai māmiņas, kas pašas dzemdējušas pēc noteiktā laika.

Maksimiliānu izmānīja ārā ar stimulāciju, kad bija 41 nedēļa un 3 dienas, tātad - 10 dienas pēc noteiktā laika.

Tagad es jau vairs negaidu dabīgas dzemdības, laikam man nav lemts dzemdēt pašai, rīt man ir pieņemšana pie ginekologa, kas dos nosūtījumu uz dzemdību namu. Ceru, ka dzemdību namā viss būs labi, un neliks ar meitiņu man staigāt līdz pilnām 42 nedēļām. Ja es pati varēšu izvēlēties dienu, kad sāks stimulēt, tad tas būs 9.decembrī.

Paldies Dievam, ka palūdzu savējiem paziņām un mīļajiem jau laicīgi nezvanīt un neprašņāt, vai esmu jau piedzemdējusi, bet tik un tā gaidības ir kļuvušas jau mokošas. Katra diena sākas un beidzas ar vilšanās asarām. Lai nedomātu par to, cik man ir slikti, es dienām nešķiros no adīšanas. Atcerējos vēl šo to par adīšanu, nopirku jaunu dziju un adu, adu, adu, no rīta kā pieceļos tā sāku, un tā līdz pašai naktij. Un TV skatos, kaut gan nekad dzīvē to neesmu mīlējusi darīt. Man ir pat mīļāko pārraižu grafiks izveidojies, un jaunās reklāmas jau no galvas zinu. Un agrāk taču  - gadu/divus vispār TV netika ieslēgts, tikai tik, cik lai kādu filmu noskatītos, es laikam degradējos.

Toties sāku saprast pensionārus, katra vecmāmiņa ada un skatās TV. Šīs divas darbības tā nodarbina smadzenes, ka domāt, apdomāt, ciest, atcerēties neizdodas. Tas ir kā opijs smadzeņu ērtībai, un, acīmredzot, man to tagad ļoti vajag.

20131205091426-52858.jpg

Par dzemdībām jau vairs vispār nedomāju. Kaut kur smadzenēs ceru, ka viss būs jau pa plauktiņiem, un viss ir skaidrs - kas un kā jādara, bet cilāt šo tēmu vairs īsti nespēju.

Fiziski man ir smagi, tāpat kā morāli. Ļoti sāp mugura, vēders un kauli.. Sūdzēties nav jēgas, es tā jūtos jau pēdējās 3 nedēļas.

Priecē, ka drīz viss murgs būs galā, mana garā grūtniecība iet uz beigām.. Gaidu, gaidu, gaidu un cenšos vairs necerēt uz katru dienu, ka tā būs tā īstā.

Humora nots, ko man atsūtīja šodien draudzene, lai uzmundrinātu. Te var uzzināt, cik ilgi dzīvnieku pasaulē ilgst grūtniecība:

Melnais degunradzis 15 mēnešus
Žirafe 15 mēnešus
Lauva 3,5 mēnešus
Leopards 3 mēnešus
Kaķis - jebkuras šķirnes 2 mēnešus
Lācis 7 mēnešus
Sermulis 8 mēnešus
Stepes sesks (40) mēnešus
Lapsa 2 mēnešus
Vilks 2 mēnešus
Ezis (40) mēnešus
Kurmis (40) mēnešus
Ziemeļbriedis 7,5 mēnešus

Šodien man ir vārda diena. Iešu, atvēršu konfekškasti, ieslēgšu TV un ķeršos pie adīšanas.

Visām patīkamu dienu!

Sabīne un Punča iemītniece

SEKO GRŪTNIECĪBAI NEDĒĻU PĒC NEDĒĻAS ŠEIT->>>

20131114154701-63401.jpg


Anatna123 Anatna123 08. Dec 2013, 22:47

Arprāts Sabīn..tik labi tevi saprotu..😀) 😃
Manam dēliņam tulīt jau būs 4 mēneši..mazais piedzima augustaa(beigās) bet skiet jau visu juliju mocijos,jo tas viss jau bija lidz kaklam..man puncis bija looti milzigs.. Pakusteties nevareju-vasara:miru no karstuma, kunga dedzinasanas.. Likas -nu kad tad beidzoot?? ☹☹😃

Tapec lai ari ko citas maminas par to teiktu-tas tacu ir skaisti,driz satiksi mazuliti u.t.t. Jā,tā tas ir, bet tas ir loti mokosi un gruuti.. ☹

Pacieties vel nedaudz,un driz jau varesiet sagaidit Ziemassvetkus jau četratā,kopā ar savu meitiņu 😀)
Ja tā padomā-pat līdz ziemassvetkiem palicis tik nedaudz..tad jau lidz dzemdibam vel mazak 😀

Vēlu daudz izturibas un speka 😀)

05. Dec 2013, 23:21 ulula

nu bet ir tak feini sedet visu dienu pie tv un neko nedarit. tas, ka sap mugura vai vel kas ir nekas, jo nav tak nekur jaskrien un jasporto!

05. Dec 2013, 19:33

Sveiciens svētkos!

Turam īkšķus par tevi un punčmeitēnu,lai ātrāk nāk!

Forši,ka esi atradusi sev nodarbītes😀

05. Dec 2013, 16:07

sveiciens svetkos!

kapec tadas asaras par gaidisanu....tapat jau ts bebitis iznaks ara, kur ta liksies! neviens vel nav vedera palicis😃
p.s izbaudi to, ka vari pagulet, dienu sakartot daudz maz savam vajadzibam.