SABĪNES BLOGS: Grūtniecības laika sapņi

SABĪNES BLOGS: Grūtniecības laika sapņi

04. Jul 2013, 10:04 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Sveikas, dārgās māmiņas! Šodien manam punča bērniņam ir jau 18 nedēļas un 4 dienas. Kustās jau mazulītis apzinātāk, reaģē uz pieskārieniem.

Biju pie ārsta, sūdzējos par vēdersāpēm naktīs, ir bijusi pat sajūta, ka vēderiņš viss paliek ciets un ir tādas kā velkošas sāpes. Uztaisīja man ātri USG ar aparātu, kas ir dakteres kabinetā, konstatēja dzemdes tonusu, un atkal tagad dzeru magniju, beidzot ir daudz labāk.

USG ieraudzīja, ka mans brīnumiņš guļ vēdera priekšguļā, galviņa vienā sānā, kājas - otrā. Bet šajā laikā mazulītis var vēl pat 10 reižu mainīt savu stāvokli, kamēr guļ, ieņemot konkrētā brīdī ērtāko. Bet man bija aizdomas, ka bērniņš kaut kā slīpi tur čuč, jo vēders man bija kā pagriezts ovāls, tāda dīvaina forma. Guļ mazulītis zemu, kustas tikai pašā vēdera lejasdaļā - apakšveļas līnijā. Nabas rajonā vēl ne reizi neesmu viņu sajutusi. Ārsts apstiprināja, ka mazulītis atrodas zemu, bet obligāti vēl pacelšoties augstāk.

20130704091210-53634.jpg

Centāmies apskatīt arī mazuļa dzimumu, man bija tāda kā niecīga cerība - ja jau ir USG, tad varbūt.. Bet, diemžēl, mazulis noslēpās, pagriezās un viss, bet pieņemšanas laiks gāja uz beigām. Tā, ka gaidām vien 25.datumu, kad noteikti varēsim visu kārtīgāk apskatīt :)

Bet šodien ar jums gribētu parunāt par tēmu – sapņi grūtniecības laikā.

Es vispār esmu no tiem cilvēkiem, kas principā bieži redz košus, krāsainus sapņus ar samudžinātu sižetu. Bet grūtniecības laikā tas ir īpaši saasinājies. Es redzu spilgtus murgus, tādus visai realistiskus un baisus. Sižetu pat pārstātstīt nevēlos, jo tie tiešām ir nepatīkami, un tādus skatīties nevēlu pat ienaidniekam.

Man ir mēness kalendārs, pie kura es pieturos dzīves laikā, plānojot svarīgus pasākumus, notikumus, un tajā ir norādīts, vai konkrētajā dienā redzētie sapņi piepildās. Paldies Dievam, šajās dienās sapņi nepiepildās.. Tukšie sapņi.

Bet dažreiz man ir labie sapņi, piemēram, par mazuli. Reiz sapnī redzēju dēliņu, tādu mierīgu, ar melniem  matiem, kā māmiņai. Un citreiz atkal redzu meitiņu, tādu maziņu, ar pliku dibentiņu tētim rokās..

Gadās arī daudzsēriju sapņi, kad redzu sapni, pamostos, lai aizietu uz tualeti, un pēc tam guļu un sapņoju tālāk, pat piedomājot pie tā, kas būs tālāk, savā ziņā tā kā ietekmējot notikumu attīstību. :)

Kad par saviem murgiem stāstīju vecmāmiņai, viņa man ieteica mazāk ēst uz nakti un pirms miega man, kā reiz, ir pati labākā apetīte. It kā no tā, ka kuņģis naktī ir pārslogots, organisms nedabū atpūsties, un tāpēc rādoties murgi un no rītiem tad var sāpēt arī galva. Pamēģināju ierobežot savu ēšanas vēlmi pirms nakts, un patiešām, nogulēju visu nakti bez neviena sapņa.

Vai arī jums gaidību laikā bijuši spilgti, neparasti sapņi?

Visiem sūtu sveicienus un jaukus sapņus naktī!

Jūsu Sabīne un punča bērniņš