SABĪNES BLOGS: Kur meklēt iedvesmu grūtniecības laikā?

SABĪNES BLOGS: Kur meklēt iedvesmu grūtniecības laikā?

21. Jun 2013, 00:04 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Sveikas, dārgās māmiņas! Manam punča iemītniekam jau 16 nedēļas un 3 dienas.

Šodien gribēju parunāt ar jums par iedvesmu grūtniecības laikā. Pirmdien, 17.jūnijā es biju uz starptautisko prenetālās psiholoģijas konferenci. Izrādās šī zinātnes daļa ir tikusi tālu uz priekšu, un es ļoti daudz ko uzzināju. Padalīšos ar jums iegūtajās zināšanās pakāpeniski, laižot arī sev cauri katru tēmu vēlreiz.

Visiem zināms, ka no senseniem laikiem grūtnieces visi cenšas pasargāt no visa negatīvā un tiek praktizēta estētiskā un radošā topošās māmiņas attīstība.

20130620120458-13927.jpg

Gribiet ticiet, gribiet - neticiet bet no tā, kā emocionālā ziņā noritējusi grūtniecība, atkarīga arī bērniņa psiholoģiskā veselība.

Kad biju stāvoklī ar Maksimiliānu, es mācījos, skola bija ar vācu novirzienu, no radošām nodarbēm priekšroku devu zīmēšanai ar krāsu, vārīju aromātiskās ziepes un klausījos klasisko mūziku.

Maksimiliāns piedzima ar muzikālo interesi un labu muzikālo dzirdi. Jau no dzimšanas aktīvi reaģēja uz mūziku, viņam labi attīstījās runa un muzikālā dzirde. Zīmēšana viņā īpašu interesi neizraisa, bet visam 4 gadu vecumā arī nav jāpatīk.

Tāpat pirmajā grūtniecībā biju viegli ievainojama, ātri apvainojos, daudz raudāju. Maksimiliāns līdz gada vecumam bija ļoti nervozs un raudulīgs, viņu pārāk bieži un ilgi mocīja zarnu kolikas, bija problēmas ar gremošanas sistēmu un vēlāk arī ar imunitāti. Tā, ka tas tomēr var būt arī manas nervozitātes iespaidā, kas izpaudās īpaši tieši grūtniecības laikā.

Konferencē ļoti daudz runāja par to, ka grūtniecei ir daudz jāvelta laika savai radošajai attīstībai, jo tādā veidā normalizējas gan viņas nervu sistēm, gan bērniņa, kā arī - attīstas mazuļa intelekts vēl pirms viņa dzimšanas. Mēs, topošās māmiņas, esam vesela pasaule bērniņam, un mūsu uzdevums ir darīt maksimāli daudz, lai mazajai dvēselītei būtu ērti un labi.

Es jau tagad, esot ceturtajā grūtniecības mēnesī, esmu sākusi radoši izpausties. Esmu ieklausījusies sevī, meklēju to, kas patīk un iet pie sirds vislabāk. Atkal topā ir mūzika, lai gan mazulis māmiņas puncī sāk dzirdēt tikai sākot no 21-24.grūtniecības nedēļas, es jau tagad klausos labi daudz labu mūziku. Ja ar Maksimiliānu man patika klasika, tad tagad man patīk vairāk trokšņaina, sitamo instrumentu bagāta mūzika. Palaimējās un konferencē dzīvajā dzirdēju latviešu grupu "Pērkonvīri", diemžēl, šodien man nav pieejas video, kuru es safilmēju, bet vēlāk noteikti padalīšos ar viņu repertuāru.

Man parādījusies vēlme doties uz dzīvās mūzikas koncertiem, ideālā gadījumā - zem klajas debess.

Mans dēls individuāli darbojas ar mūzikas pedagogu skolā, mācās spēlēt fortepiano un trokšņainos instrumentus. Varbūt, ka mazliet dīvaini, bet es arī sāku ļoti gribēt nodarboties ar mūziku. Nopietni domāju par to, ka varētu pierakstīties uz nodarbībām pie tā paša pedagoga, un tad pie viena arī labāk sapratīšu, ko mācās dēls, un arī pati savu redzesloku paplašināšu. Sevišķi jauki, ka tas viss notiktu tādā īpašā dzīves periodā kā grūtniecība. Varbūt, ka arī mans mazulis būs muzikāls, kad piedzims.

20130620125334-73193.jpg

Vēl man patī rokdarbi, manā gadījumā tā ir sausā filcēšana. Taisu mīļas rotaļlietas, ko pēc tam dāvinu bērniņiem. Tagad taisu rotaļu sēriju - labdarības organizācijai, atslēgu piekariņus. Tie dosies uz tirdziņu, bet naudiņa tiks bērniem, kas ir bārenīši.

20130620121110-71417.jpg

Gribas visu laiku kaut ko darīt, radīt, sapņot, priecāties par skaistumu ap sevi.

20130620120750-27400.jpg

Ļoti iepatikusies man ir daba, sevišķi - jūra. Dievinu siltās smiltiņas zem kājām, svaigo gaisu, vēja šalkas un kaiju dziedāšanu..

Apbrīnojamais, skaistais taču ir tepat, vai ne?

Kas tevi iedvesmo, iedvesmoja grūtniecības laikā?

Kur meklē iedvesmu?

Sabīne un Punča bērniņš

20130607103748-43078.jpg

GRŪTNIECĪBAS KALENDĀRS: SEKO LĪDZI GRŪTNIECĪBAS NORISEI