Rudens nenoliedzami piezadzies un piesātināts kļūst garastāvoklis.

Rudens nenoliedzami piezadzies un piesātināts kļūst garastāvoklis.

23. Sep 2021, 08:25 Santa_BēbīšuKlubs Santa_BēbīšuKlubs

Baudpilnā un ar siltām dienām bagāta vasara ir garām. Klāt ne tik patīkamais un drēgnais rudens. Klāt arī garastāvokļa maiņas. Jauki, ka mazais aug, taču hormoni vārās un garastāvoklis no foršas, līdz trakai un atpakaļ spēj ieskrieties tik pat ātri kā sporta auto uz trases. 

Ir palikuši divi mēneši līdz jaunā censoņa piedzimšanai un, jo tuvāk nāk šis brīdis, jo vairāk piezogas maza panika par mazuli un dažādiem no viņa izrietošiem finansiāliem jautājumiem.  Līdz šim naudu ar vīru baigi neskaitījām. Abi strādājoši un pelnoši. Tērējām kā sagribējās. Arī spontāni un ne vienmēr ļoti lietderīgi. Bet tagad lauvas tiesu paņems mazulis. Ja es eju bērna kopšanas atvaļinājumā, kādu atbalstu es saņemšu no valsts par saviem nomaksātajiem nodokļiem? Kā un kad tos pieteikt? Vai ar to pietiks? Ko darīt, ja nepietiks? Kā dzīvot tālāk? Tad vīrs mani vienmēr mierina un smejoties saka, ka cilvēkam  ar negatīvu prātu, nekad nebūs pozitīvas dzīves.

Beidzot veiksmīgi sanāca iedziļināties jauno vecāku pabalstu “džungļos”, kas vienmēr šķita atlikšanas vērts. Jo  līdz šim uzsākot pētīt VSAA mājaslapā informāciju par šo tēmu, to katru reizi ar nelielu vilšanās piegaršu nācās atstāt, jo tur norādītā informācija ir tik sausa, nepārskatāma un vidējam lietotājam nesaprotama, ka tās saturu, gan jau, saprot tikai paši tā veidotāji un tie, kas taciņu jau ieminuši – kam tas nepieciešams jau otrajam vai trešajam bērnam. Tādēļ paldies jāsaka “mātei Google”, kas atvieglo līdzīga satura meklēšanu un Swedbank komandai, kas ir izveidojusi interaktīvu un viegli saprotamu  “Bērna un vecāku pabalsta kalkulatoru”, kas ļoti atviegloja mums šo procesu. Valsts sektoram šajā ziņā vēl ir krietni gan kur augt, gan ko mācīties. 

Tā pat esmu ļoti priecīga un pateicīga savai ginekoloģei Diānai, kas laicīgi izskaidroja un palīdzēja sakārtot jautājumus, kas saistīti ar maternitātes pabalstiem. Pavisam noteikti, ārsts savā vietā. Tāpēc tagad, kad oficiāli iesniegts pirmais pieteikums VSAA maternitātes pabalsta pirmajai daļai, varu nedaudz nomierināt saspringušos nervus un mierīgi doties pirmsdzemdību atpūtā, lai izbaudītu laiku pirms viss sagriezīsies kājām gaisā.