Pozas, kas palīdzēs ieņemt bērniņu

Pozas, kas palīdzēs ieņemt bērniņu

14. Dec 2021, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Vai tiešām ir pozas, kas palīdzētu ieņemt bērniņu?

Diemžēl nopietnu un zinātniski pamatotu pētījumu šajā ziņā nav. Un tomēr magnētiskās rezonanses tomogrāfija, ar kuras palīdzību novēroti vairāki pāri, kas nodarbojušies ar seksu vairākās pozās, ļauj aptuveni saprast, kas notiek organisma iekšienē mīlēšanās laikā.

Skaidrais saprāts saka priekšā, ka misionāra poza, kad vīrietis ir augšā, ir pati optimālākā, jo dzimumloceklis var iekļūt dziļāk un sperma viegli sasniedz dzemdes kaklu. Dažādot savu seksuālo dzīvi pāris, kas vēlas tikt pie bērniņa, var arī pozīcijā, kad vīrietis ir no aizmugures un sieviete guļ uz vēdera vai stāv uz ceļiem, arī tā sperma viegli sasniedz savu mērķi.

Šajā tomogrāfijā redzams, ka dzimumlocekā galviņa sasniedz vislabāk dzemdes kaklu abās šajās pozās.

Kādas pozas mazuļa ieņemšanai nederēs?

Daži eksperti iesaka atteikties no pozām, kurās sieviete sēž vai stāv, piemēram, no jātnieces pozas, kad sieviete ir augšpusē. Ja ieņemat vertikālu stāvokli, tad zemes pievilkšanās spēks ietekmē arī spermas kustību, un tai ir grūti virzīties uz augšu.

Vai orgasms palīdz ieņemšanai?

Ir skaidrs, ka vīrieša orgasms patiešām ir svarīgs mazuļa ieņemšanai. Ja vīrietim nav orgasma, sperma izdalās vāji, bez ejakulācijas. Mūsdienu pētījumi pierādījuši, ka arī sievietes orgasms var spēlēt lielu lomu mazuļa ieņemšanā. Dzemdes saraušanās, kas notiek sievietes orgasma laikā palīdz spermai nokļūt līdz vajadzīgajai vietai. Protams, runa ir par gadījumiem, kad sieviete orgasmu sasniedz pēc tam, kad to sasniedzis vīrietis, vai abiem tas notiek vienlaicīgi.

Jebkurā gadījumā ir svarīgi saprast, ka orgasma sasniegšanai kā tādai principā nevajadzētu ietemēt jūsu vēlmes tikt pie bērniņa.

Vai poza var ietekmēt mazuļa dzimumu?

Zinātne par to klusē, bet dažādas leģendas vēsta, ka pozai arī te ir nozīme. Viena no leģendām, kas ir samērā izplatīta skan tā: ja sieviete dzimumakta laikā ir augšpusē, piedzims meitiņa, ja vīrietis ir augšpusē -  dēliņš.

Vai pēc seksa kādu laiciņu jāpaguļ mierīgi?

Ir zinātnieki, kas uzskata, ka bērniņa ieņemšanas iespēja paaugstinās, ja pēc seksa kādu pusstundiņu sieviete paguļ gultā, vēlams - uz muguras un ar mazliet uz augšu paceltiem gurniem, piemēram, uzliekot kājas uz spilvena. Teorētiski tam jāpalīdz spermatozoīdiem virzīties uz olvadiem, un tādā pozīcijā tiem nav jācīnās ar zemes pievilkšanās spēku.

Un tomēr, to nevajadzētu darīt, ja sievietei ir piena sēne vai bieži ir urīnceļu infekcijas, jo tādos gadījumos ārsts ieteiks atbrīvot urīnpūsli uzreiz pēc seksa.

Dažās sievietes apgalvo, ka visiem zināmais vingrinājums - ritentiņa mīšana, guļot uz muguras, arī palīdz tikt pie bērniņa, ja to dara dažas minūtes pēc mīlēšanās. Protams, tas vēl piedevām varētu izskatīties uzjautrinoši, un tātad - smiekli un prieks, kā zināms, ir veiksmes ķīla.

Māmiņu Klubs