Esi atbildīgs! Uzzini, kādas būs Tavas attiecības ar mazuli

Esi atbildīgs! Uzzini, kādas būs Tavas attiecības ar mazuli

22. Aug 2022, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Patiesība ir tāda, ka bērni ir pirmie, uz kuriem raugoties mēs saprotam, ka laiks uz vietas nestāv. Dienu no dienas, mēs it kā dzīvojam uz vietas, bet patiesībā, esam nemitīgā virzībā un kustībā uz priekšu.

Mazulim piedzimstot, mēs sev apsolāmies, ka rūpēsimies un mīlēsim līdz bezgalībai, bet diezgan bieži notiek tā, ka starp vēlēšanos kļūt par ideālajiem vecākiem, mēs aizmirstam kā jādzīvo. Un ko nozīmē dzīvot? Būt pārliecinātam par sevi un spertajiem soļiem. Līdzīgi kā ar mazuļa attīstību – mazulis nevar attīstīties, kamēr nav ticis galā ar pirmo uzdevumu. Mazulis nevar iemācīties ēst ar karotīti, kamēr nav padzīvojies pie mammas pupa vai iemācīties skriet, pirms sper pirmos soļus.

Ārkārtīgi daudz svarīgu uzdevumu un rūpju, ko vecākiem jāpaveic, lai par tādiem kļūtu. Un kur visā tajā “mēs esam kļuvuši par vecākiem” paliek pāru attiecības un savstarpējā saskarsme?

Skaidrs, ka līdzsvaru atrast ir ārkārtīgi grūti, tomēr, ir lietas, ko varam paredzēt.

Tāpēc, Māmiņu kluba Vecāku skolā, pie kognitīvi biheiviorālās psihoterapeites Diānas Zandes (starp citu – viņa ir izaudzinājusi 5 bērnus) var saņemt tādu kā Vecāku “Starta paku”, ar kuras palīdzību, došanās vecāku pienākumu pildīšanā būs nedaudz vienkāršāka, vienkārši tāpēc, ka zināsiet – KAS? KĀPĒC? UN KĀ?

Jautājumu jaunajiem vecākiem ir bezgala daudz! Piemēram:

  • Kā jūtas tikko dzimis mazulis un kā  izprast viņa vajadzības?
  • Kādas prasmes viņam piemīt jau piedzimstot un kā tās  pilnveidojas  pirmajos trīs dzīves mēnešos?
  • Kādēļ jau dažas dienas veci mazuļi ir tik atšķirīgi savā uzvedībā?  Vai viņi piedzimst ar savu raksturu?

vai

  • Kas ir "pārņemtība" ar mazuli?
  • Kā, kļūstot par māmiņu, saglabāt sevi kā sievieti?
  • Ko vīrietis jūt dzemdībās un pēcdzemdību periodā?

Ja apzināties, ka nespējat atbildēt uz kādu no šiem jautājumiem, droši – nedomājiet, ka kursus un seminārus apmeklē vecāki, kuri visu zina. Uz kursiem un semināriem nāk vecāki, kuri grib uzzināt!

Lai uzzinātu,  piesakies >>>>>ŠEIT

Seminārus Māmiņu klubā vada psiholoģe, krūtsēdināšanas speciāliste, piecu bērnu māmiņa Diāna Zande