Par savu uzturu sievietei jāsāk domāt vēl pirms bērniņa ieņemšanas

24. Oct 2019, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Lai gan šķiet, ka vajadzīgo vitamīnu devu ik dienas mums izdodas uzņemt ar augļiem, dārzeņiem un sauli, tā nebūt nav. Tieši tāpēc ir vērtīgi ikdienā talkā ņemt speciālos vitamīnu kompleksus, kuri izstrādāti, ievērojot rekomendējamās diennakts vitamīnu devas.

Jo īpaši svarīgi tas ir laikā, kad pāris gatavojas bērniņa ieņemšanai, mazulis jau attīstās māmiņas puncī vai arī ir tik tikko piedzimis.

Viena no izvēlēm šajos dzīves posmos ir Vitabiotics, kas pasaulē pazīstams jau teju 50 gadus. Viena no Vitabiotics radītajām vitamīnu līnijām ir Pregnacare, kas radīta, ievērojot Pasaules Veselības organizācijas rekomendētās vitamīnu devas, nodrošinot sievietei sākot no bērniņa plānošanas līdz par brīdim, kad bērniņš tiek zīdīts un māmiņas organisms sāk atjaunoties, vajadzīgo vitamīnu daudzumu.

Dažādi pētījumi uzrāda, ka mūsu platuma grādos iedzīvotājiem ir D3, joda, dzelzs, folskābes un kalcija trūkums, savukārt, runājot par jodu, pietiekošā daudzumā tas ir tikai 18% no visām Latvijas grūtniecēm. Tajā pašā laikā jodam ir ļoti liela nozīme, jo tas veicina normālu vairogdziedzera darbību, atbildod par mazuļa augšanu un smadzeņu attīstību. Diemžēl tikai ar ikdienas uzturu vajadzīgos vitamīnus, lai arī cik ļoti mēs piedomātu pie tā, ko apēdam, mums neizdodas uzņemt.

Gatavojoties bērniņa ieņemšanai, ieteicams trīs mēnešus pirms tam jau sākt lietot Pregnacare Conception formulu, kas palīdz sievietei sagatavoties mazuļa ieņemšanai. Savukārt īpaši topošajiem tētiem ir izstrādāts vitamīnu komplekss Wellman Conception, kas veicina enerģijas daudzumu, libido, sniedz spēku un uzlabo spermatoģenēzi, vienlaikus stiprinot arī vīrieša imunitāti.

Grūtniecība ir skaistākais laiks sievietes dzīvē, tāpēc, lai sniegtu šajā periodā atbalstu, Pregnacare Original palīdz izslēgt minerālvielu deficītu. “Ikdienā uzturā jālieto ne tikai dārzeņi un augļi, bet regulāri arī zivis, ar ko mūsu platuma grādos gan tiek grēkots, jo zivis tiek ēstas daudz par maz,” atgādina Vitabiotics pārstāve Inga Grīsle. Šādā gadījumā, lai nodrošinātu organismu ar vajadzīgo, var lietot Pregnacare Original+, kurā iekļauta arī Omega-3 kapsula, lai palīdzētu mazuļa pilnvērtīgas redzes, smadzeņu un nervu sistēmas attīstībai.

Kad bērniņš nācis pasaulē, jaunā māmiņa visu uzmanību velta mazuļa aprūpei, par sevi nereti aizmirstot, lai gan organismam tik ļoti vajadzīga palīdzība, lai atjaunotu spēkus. Zīdīšanas peridā ar Pregnacare Breast-feeding palīdzību māmiņa var uzņemt vajadzīgo Omega-3, kā arī kalcija devu, jo, kā zināms, mazulis ar mammas pienu uzņem sev vajadzīgās mikrovielas, tāpēc ir svarīgi, lai sievietes uzturs būtu tik pilnvērtīgs, lai ar tā palīdzību varētu ar visu vajadzīgo nodrošināt gan māmiņu, gan arī bērniņu.

Kad māmiņa pārtraukusi mazuļa zīdīšanu, lai organisms atjaunotu spēkus, lielisks risinājums ir Pregnacare New-mum, kas satur vērtīgo jūras kalogēnu un palīdz sievietei izskatīties starojošai un izskatīties labi, atjaunojot savas rezerves. Šo vitamīnu kompleksu ieteicams lietot vismaz trīs mēnešus, lai to laikā māmiņas organisms pagūtu nostiprināties.

 

Uztura bagātinātāji. Neizmantot uztura bagātinātāju kā pilnvērtīga un sabalansēta uztura aizvietotāju.