No šodienas riska grupas grūtnieces konsultēs Bērnu slimnīcā

No šodienas riska grupas grūtnieces konsultēs Bērnu slimnīcā

15. Jan 2013, 09:49 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

No šodienas Prenatālās diagnostikas nodaļa, kurā tiek konsultētas riska grupas grūtnieces, atradīsies Bērnu klīniskā universitātes slimnīcā Vienības gatvē 45, aģentūru LETA informēja slimnīcas sabiedrisko attiecību speciāliste Ilze Reinika.

Līdz šim nodaļa atradās Rīgas Dzemdību nama Medicīniskās ģenētikas klīnikā, kas nodrošina ģenētisko konsultēšanu visa vecuma pacientiem un to ģimenēm, kurām ir aizdomas par iedzimtu vai pārmantotu ģenētisku saslimšanu. Klīnikas struktūrā ietilpst vairākas nodaļas, tai skaitā Prenatālās diagnostikas nodaļa.

Kā norāda Reinika, šīs nodaļas speciālisti savā darbībā spēj nodrošināt agrīnu iedzimto augļa attīstības anomāliju diagnostiku un augļa ģenētiskās patoloģijas gadījumā savlaicīgi lemt par grūtniecības tālāku vadīšanu.

No šodienas Prenatālās diagnostikas nodaļa apmeklētājus pieņems jaunajās telpās Bērnu klīniskā universitātes slimnīcā katru darba dienu no plkst.8 līdz 16.

Mediķi atgādina, lai saņemtu valsts apmaksātus Prenatālās diagnostikas nodaļas pakalpojumus, ir nepieciešams nosūtījums no ģimenes ārsta vai ārsta ginekologa, pie kura grūtniece ir uzskaitē un kam ir līgums ar Nacionālās veselības dienestu.

Kristīne Miļūna 
LETA