Mūsu Olivera pirmie Ziemassvētki!

Mūsu Olivera pirmie Ziemassvētki!

15. Dec 2018, 02:58 Cerībasstariņš Cerībasstariņš

Sveikas esošās un topošās māmiņas! 

Man ir liels prieks dalīties ar Jums savā stāstā par mūsu bērniņa pirmajiem Ziemassvētkiem šai pus puncim. Pagaišo gadu Ziemassvētkus sagaidījām vēl dēliņam puncī esot! Skaists laiks, skaisti svētki, skaistas sajūtas, jo sieviete, kas gaida mazuli nevar nebūt skaista visos niekos sīkumos! ? Es izbaudīju to laiku. Un nu izbaudu laiku kad Olivers ir kopā ar mums ?❤️

Mūsu Ziemassvētki būs pie Olivera vecvecākiem. Sākumā pie maniem vecākiem mājās.. Tur būs arī brālis ar savu ģimeni, vecās omes.. No rīta dosimies visi kopā uz mežu.. Tas tā jau ir no manas un brāļa bērnības. Pēc kopīgām brokastīm doties uz mežu. Un tā tas turpinās katru gadu un arī šo gadu neizlaižot, tikai tagad kuplākā pulkā un nu jau ar saviem bērniem. Šoreiz ne pakaļ eglītei kā citus gadus. Šogad pasaudzēsim kociņu, jo plāns ir cits kā sarūpēt svētku egli, bet vienkārši saelpoties svaigu gaisu.. Pastaigāt.. Padomāt.. Sajust to kopā būšanas prieku.. Atstāt arī meža iemītniekiem kādu gardumu,jo neaizmirsīsim par viņiem.. Un vienkārši, lai pabūtu kopā! ? Par svētku egli ir jau parūpējušies mani vecāki. Sagādāt egli podiņā. Tā būs tieši Olivera egle, ko pēc tam iestādīsim pie lauku mājām, kur jau pagaišo gadu egli iestādīja brāļa dēlam uz viņa pirmajiem Ziemssvētkiem! Šī noteikti tradīcija turpināsies ar nākamiem bērniem kā dāvana no vecvecākiem ?

Tad pēc meža, visi kopā mājās rotāsim Olivera eglīti, gatavosim svētku maltīti, gaidīsim vakaru, tērpsimies svētku drēbēs, dalīsim dāvanas.. ?

Nākamā dienā dosimies pie vīra vecākiem un Olivera otriem vecvecākiem uz viņu mājām. Svinēsim arī svētkus tur. Dosimies ciemos pie vecām omēm. Būsim kopā, lai sirdsilti ir visiem! 

Lieli svētki visiem. Īpaši Oliveram un mums, jo pirmie Ziemassvētki kopā ar mūsu mīļumu. Ar prieku gaidam, jo dzims jaunas tradīcijas ar egles stādīšanu pie lauku mājām. Un, kas var būt labāks kā koks, kas būs mūžīgs. Mūžīgs dzīvības simbols. Dzīvības simbols par godu mūsu simtgades mazulim. Koks, kas atgādinās to dienu kad nāca pasaulē mūsu mazulis. Koks, kas ir tieši Ziemassvētku koks!

Mēs šogad uz mazāk materiālām dāvanām skatamies, vairāk uz tādām dvēseliskām, jo visā dāvanu pirkšanas bumā kad cilvēki aizmirst svinēšanas prieku, kopības sajūtu un metas iepirkšanās haosā ir aizmirsuši vērtības. Tāpēc mums mazulim būs viena no dāvanām kopā ar vecvecākiem kociņš ko iestādīsim un no mums vecākiem dāvanā mazajam būs Simtgades monētiņa ko var iegūt mazuļi, kas dzimuši šajā gadā. Un, lai pavisam būtu kāds labs devums, mēs ziedosim naudiņu šai monētai un otrai monētai kuru iegūs kāds cits šajā gadā dzimis mazulis! ? Dāvana Oliveram un vēl kādam mazulim! Dāvana, kas paliks tāpat kā koks ko stādīsim! Abas dāvanas viņam paliks par piemiņu no viņa pirmajiem mūsu ģimenes lielajiem svētkiem, par piemiņu par viņa dzimšanas gadu, par piemiņu, ka esam patriotiska ģimene un par piemiņu, ka viņš pasaulē ir nācis mūsu valsts simtgadē! Mūsu Latvijā! 

Pagaišo gadu ar vīru abi uz Ziemssvētkiem nopirkām džemperus ar svētku tēmu un šogad esam jau iegādājušies arī džemperi mūsu dēliņam, jo vēlamies skaistu ģimenes bildi pie Olivera pirmās egles, pirmajos Ziemssvētkos! ?❤️