Māmiņai un mazulim – īpašas rūpes un vissirsnīgākais atbalsts

Māmiņai un mazulim – īpašas rūpes un vissirsnīgākais atbalsts

27. Jul 2018, 11:14 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Iesaka Rīgas Dzemdību nama BENU Aptiekas vadītāja, farmaceite Dace Persa

Bērniņa gaidīšana un ienākšana ģimenē ir laiks, kurš pilns jaunu emociju. Tuvinieku atbalsts šajos brīžos ir ļoti nepieciešams, bet speciālista padoms – neatsverams.

Mazuļa un māmiņas rokasgrāmata

Kad piedzimis mazulis, rodas arī daudz neskaidrību. Atbildes uz šiem jautājumiem vecāki meklē gan preses izdevumos, gan TV, gan internetā, bet bieži vien šī informācija ir nekorekta, pat pretrunīga.  Tāpēc BENU Aptieka, sadarbojoties ar Rīgas Dzemdību nama neonatoloģi Ilonu Gulbi, ir izveidojusi elektronisku Māmiņas un mazuļa rokasgrāmatu, kura būs lielisks atbalsts un uzticams padomdevējs gan topošajām māmiņām, gan jaunajiem vecākiem.

Tajā apskatīts gan grūtniecības un pēcdzemdību periods, gan mazuļa pirmais dzīves gads. Sniegta informācija par tādām grūtniecības problēmām kā gremošanas traucējumi, nepietiekams magnija daudzums organismā, nepilnvērtīgs uzturs, intīmā higiēna.  Mēnesi pa mēnesim aprakstīta gan bērna fiziskā, gan garīgā attīstība, doti padomi mazuļa aprūpes un higiēnas jautājumos. Tāpat rokasgrāmata sniegs atbildes uz jautājumiem par zīdīšanu, piebarošanu, zobiņu šķilšanos, kā arī vakcināciju un biežākajām saslimšanām bērna pirmajā dzīves gadā. Savukārt, lai, atgriežoties mājās, māmiņa justos droši, rokasgrāmatā arī uzskaitīts, kam vajadzētu būt jauno vecāku mājas aptieciņā.

Mazuļa un māmiņas rokasgrāmata pieejama BENU Aptiekas mājaslapā.

Īpašā aptieka māmiņām

Rīgas Dzemdību namā esošā BENU Aptieka iepriecinās jaunos vecākus un viņu bērniņus ar īpaši plašu bērniem un jaunajām māmiņām paredzētu preču klāstu. Aptiekas speciālisti palīdzēs sarūpēt visu nepieciešamo gan dzemdību procesam (dzemdību komplekti, apģērbs pavadošajai personai dzemdībās, higiēnas preces utt.), gan mazuļa aprūpei.

Aptiekā iespējams iegādāties autiņbiksītes jaundzimušajiem (arī priekšlaikus dzimušajiem bērniņiem ar mazu svaru), pudelītes, knupīšus (arī specializētos), piena pumpīšus un līdzekļus krūšu aprūpei, pēcdzemdību jostas.  Pieejami dažādi piena maisījumi jaundzimušajiem – gan klasiskie, gan mazuļiem ar alerģiju vai gremošanas problēmām, vai govs piena nepanesamību. Tāpat aptieka piedāvā speciālas ierīces sievietes iegurņa muskulatūras stiprināšanai.

Māmiņu veikaliņš

Māmiņas un, protams, arī jaunie tēti ir mīļi gaidīti Māmiņu veikaliņā, kurš atrodas BENU Aptiekas paspārnē, Rīgas Dzemdību namā, tur speciālisti vienmēr konsultēs par vecākum interesējošiem jautājumiem un sniegs tik ļoti svarīgo padomu un atbalstu.

Māmiņu labsajūtai šajā īpašajā veikaliņā var iegādāties grūtnieču jostas, krūšturus barojošajām māmiņām, piena pumpīšus, kompresijas zeķes vēnām, pēcdzemdību jostas un savelkošo apakšveļu, kosmētiku topošajām māmiņām un daudz ko citu. Pieejams arī viss mazuļa pūriņam, arī drēbītes priekšlaikus dzimušajiem bērniņiem. Par vecākiem draudzīgām cenām var nopirkt arī bērnu gultiņu un matracīti, gultas veļu, pakaviņus, kokvilnas autiņus, vanniņu un visu bērna higiēnai un aprūpei nepieciešamo. Te atradīsiet arī eko drēbītes, rotaļlietas un autiņbiksītes, vilnas un lina izstrādājumus.

Esiet laipni gaidīti!