Lietas, kuras tev noteikti jāpagūst izdarīt grūtniecības laikā

Lietas, kuras tev noteikti jāpagūst izdarīt grūtniecības laikā

26. Mar 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Grūtniecība ir īpašs laiks, kas saistās ar neatkārtojamāko un skaistāko sievietes dzīves periodu. Gaidību laikā topošajai māmiņai jājūtas laimīgai, jo mammas emocionālā pašsajūta tiešā veidā ietekmē arī mazuļa veselību un attīstību.

Tiesa, runāt par laimi un priecīgām emocijām ir viegli, taču kā to panākt, ja moka rīta nelabumi, savs atspulgs spogulī neiepriecina un emocijas ir gluži kā amerikāņu kalniņi, kas var desmit minūšu laikā nomainīties vismaz 3 reizes.

Ko darīt, kā sajusties laimīgākai? Tvert mirkli, izbaudīt momentu, kad vēl esat divi vienā. Velti laiku tējošanai ar draudzenēm, beidzot neatsaki sev juteklisku fotosesiju vai arī laisku jogu darba dienas rītos, kad citi steidz uz darbu, bet tev sācies garais atvaļinājums.

Aizbēdziet no pasaules divatā!

Pēc mazuļa piedzimšanas laika plānošana kļūs pavisam savādāka nekā līdz šim, tāpēc izbaudiet brīdi - aizbēdziet no visa un visiem, lai pilnvērtīgi izbaudītu viens otra klātbūtni.

Spēcīgas attiecības ar otro pusīti ir svarīgākā lieta, lai mēs labi justos gan tagad, gan pēc bērniņa piedzimšanas, un arī mazulis izjustu drošības sajūtu. Pirms jūsu dzīves pārņem mazuļa piedzimšana, atrodiet veidu, kā pilnvērtīgi izbaudīt laiku divatā. Dodaties pastaigās, pinikā, apmeklējiet muzejus, kultūras pasākumus, vietas, kur jūtaties komfortabli.

Lutini sevi!

Var uzskaitīt neskaitāmas aktivitātes, kurām iepriekš neatlika laika, taču nu vari pilnībā nodoties un izbaudīt. Apgleznot punci ar hennu, izbaudīt SPA procedūras vai arī pievērsties sen aizmirstiem hobijiem. Beidzot tev ir laiks izlasīt grāmatu, kuru jau sen vēlējies izlasīt, vai arī kopā ar citām topošajām māmiņām aiziet uz kino darba dienas vidū. Viss pasaules laiks tagad ir tavējais - izbaudi!

Kļūsti par bērnistabas dizaineri!

Noteikti esi dzirdējusi par ligzdas vīšanas sindromu, kad topošā māmiņa izjūt vajadzību pārkārtot mitekli, iekārtot vietu gaidāmajam mazulītim. 

Tagad tev ir pietiekami daudz laika, lai piemeklētu dažādus interjera nieciņus, ko jau sen gribēji, bet kam neatlika laika. Smelies iedvesmu Pinterest, ļaujies savām sajūtām un pilnveido savu mājokli, padari to vēl mājīgāku!

Iemūžini mirkli fotosesijā!

Tu teiksi, ka neesi fotogēniska? Teiksi, ka tagad neesi labākajā formā? Mīļā, gaidību laikā tu izstaro īpašu mīlestību un tevi apņem īpašs sievišķības šarms - iemūžini to fotogrāfijās! Rezervē laiku gaidību fotosesijai, lai iemūžinātu savu skaisto punci, jo kad gan vēl, ja ne tagad?  Fotogrāfijas būs lielisks veids, kā atcerēties grūtniecības laiku, vēlāk gremdēties skaistajās atmiņās.

Laiks tikai sev

Starp ikdienas darbiem un pienākumiem atvēli laiku tikai sev. Viens no labākajiem veidiem ir grūtnieču joga, kas palīdzēs uzlabot savu pašsajūtu, apgūt pareizu elpošanu un relaksēties. Piedevām, nodarbību laikā varēsi satikt arī citas topošās māmiņas un dalīties ar savām sajūtām, saņemt atbalstu. 

Pavadi laiku kopā ar savu mammu!

Lielākā daļa sieviešu atzīst, ka grutniecības laiks un bērna piedzimšana attiecībām ar pašas mammu dod jaunu uzrāvienu. Beidzot tu saproti savas mammas uztraukumus, raizes, bažas visu šo daudzo gadu garumā. Aizej kopīgās pusdienās vai vakariņās ar savu māmiņu, iztaujā viņu par viņas gaidību laiku. Mammas pieredze ir ļoti vērtīga, tāpēc novērtē to!

Izbaudi grūtniecības laiku!