Lielā Grūtnieču diena jau piektdien! Reģistrējies jau tagad un tiec pie garantētām dāvanām!

Lielā Grūtnieču diena jau piektdien! Reģistrējies jau tagad un tiec pie garantētām dāvanām!

28. Mar 2023, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Neatkarīgi no tā, vai sagaidīsi savu pirmo mazulīti, vai arī gaidāms jau otrais vai trešais bērniņš, topošajām māmiņām vienmēr ir daudz jautājumu gan par grūtniecību, gan arī dzemdībām un pirmajām dienām ar bēbīti.

Lai palīdzētu topošajām māmiņām sagatavoties lielajam notikumam, Māmiņu Klubs ik mēnesi organizē Grūtnieču dienu, kas sniedz iespēju vienas dienas ietvaros satikt labākos nozaru speciālistus un saņemt atbildes uz sev aktuālajiem jautājumiem par grūtniecību, dzemdībām un pēcdzemdību periodu. Nākamā Grūtnieču diena - jau 31. martā! Reģistrējies jau tagad!

Ikviena Grūtnieču dienas dalībniece tiks pie lieliskām dāvanām no mūsu atbalstītājiem, tāpēc, reģistrējoties pasākumam, neaizmirsti komentāros norādīt Omniva pakomātu, uz kuru nosūtīt Tev dāvanu!

 

REĢISTRĒTIES GRŪTNIEČU DIENAI

31. marta Lielās Grūtnieču dienas programma

11.00-11.45 Priekšlaicīgu dzemdību riska faktori

Grūtniecības un dzemdību norisi nekad nevar prognozēt, tāpēc nereti ir gadījumi, kad mazulītis nolēmis pasaulē nākt ātrāk par ārstu nolikto datumu. Kādi ir priekšlaicīgu dzemdību riska faktori, Grūtnieču dienā stāstīs ārste, ginekoloģe Dr. Anna Kornete.

11.50-12.30 Mamma, tētis, mazulis un viņu atšķirīgais temperaments

Katrs no mums ir individuāls un, lai arī saka, ka āboli no ābeles tālu nekrīt, nekur nav teikts, ka bērna temperaments būs tāds pats kā māmiņai vai tētim. Mierīgiem vecākiem var būt ļoti aktīvs bērns un otrādi. Par to, cik atšķirīgi varam būt, un kā labāk otru izprast un pielāgoties, 31. martā ar padomiem dalīsies kognitīvi biheiviorālā psihoterapeite, psiholoģe, lektore Māmiņu Kluba Vecāku skolā Diāna Zande.

12.35-13.15 Sekss grūtniecības laikā

Lai arī sekss aizvien ir jautājums, par kuru daudzi baidās skaļi runāt, šī tēma interesē visus. Grūtnieču dienas ietvaros uz sarunu aicināsim ginekoloģi Karlīnu Elksni, lai skaidrotu, vai grūtniecības laikā drīkst nodarboties ar seksu un, kas svarīgākais, vai tas nenodarīs pāri mazulītim un neradīs riskus grūtniecībai?

13.20-14.00 Jaundzimušā pūriņa veidošana

Veikalos dažkārt var apjukt no plašā bērnu preču klāsta un, protams, arī nopirkt daudz lieka, jo viss šķiet skaists, noderīgs un vajadzīgs. Jo sevišķi tā var gadīties, ja gaidi pirmo bērniņu un vēl nezini, kas patiesi ir svarīgs mazuļa pūriņam. Lai palīdzētu tev sarūpēt sava drīzumā gaidāmā bērniņa pūriņu, Grūtnieču dienā tiksimies ar ārsti Dr. Irēnu Putniņu, kura dalīties ar praktiskiem ieteikumiem.

14.05-14.45 Ēšanas traucējumi gaidību laikā un pēc

Satraucoties, ka grūtniecības laikā par daudz pieaugs svars, topošā māmiņa nereti riskē ar savu un bērniņa veselību, ierobežojot savu uzturu un tādējādi piedzīvojot ēšanas traucējumus. Jāatzīst, ka pēc dzemdībām svara jautājums daudzām jaunajām māmiņām šķiet vēl aktuālāks, jo ir vēlme pēc iespējas ātrāk atgūt pirmsdzemdību svaru, kas, protams, nozīmē, sava uztura ierobežošanu un, diemžēl, arī ēšanas traucējumu attīstību. Vairāk par ēšanas traucējumiem gaidību laikā un pēc dzemdībām Grūtnieču dienas ietvaros stāstīs Ēšanas traucējumu resursu centra un biedrības "Būt brīvai" vadītāja, mentors un sertificēts koučs Anna Balode.

14.50-15.30 Māmiņas pašaprūpe pēc dzemdībām

Lekcijā uzzināsi, kas ir grūtniecības 4.trimestris jeb pēcdzemdību periods? Kas šajā laikā notiek ar māmiņu fizioloģiski un psiholoģiski? Kā izveidot savu pēcdzemdību atjaunošanās plānu? Kādas lietas un notikumi būs raksturīgi jaunās mammas ikdienā pēc dzemdībām? Kā ar to tikt galā? Praktiska un iedrošinoša lekcija no sirsnīgās dūlas un vecmātes Līgas Giniborgas, kas vienmēr iedvesmo un nomierina!

15.35-16.15 Dzemdību stimulēšana jeb ierosināšana. Mīti un patiesība

Rakstot savu dzemdību plānu, visticamāk, tavs plāns A neparedz dzemdību stimulēšanu, tomēr gadās arī šādas situācijas. Kāpēc un kādos gadījumos nepieciešams ierosināt dzemdības, skaidros ginekoloģe, dzemdību nodaļas vadītāja Jūrmalas slimnīcā Dr. Jolanta Bārbale-Mālniece, kliedējot populārākos mītus par dzemdību stimulēšanu.

16.20-17.00 Pārmaiņas ķermenī grūtniecības laikā. Kā justies labāk?

Grūtniecības laiks līdzi nes būtiskas pārmaiņas sievietes ķermenī un, lai arī kā to negribētos atzīt, dažkārt nākas izjust arī diskomfortu. Grūtnieču dienas ietvaros tiksimies ar fizioterapeiti Janu Parfjonovu, kura stāstīs par pārmaiņām, kādas sievietes ķermenis piedzīvo gaidību laikā, sniedzot praktiskus ieteikumus, kā, par spīti tām, parūpēties par savu labsajūtu un justies labāk.

17.05-17.45 Pirmais kontakts ar jaundzimušo. Pirmie pieskārieni

Brīdis, kad tev uz krūtīm uzliek tikko dzimušo bērniņu, ir maģisks un paliks atmiņā uz visu mūžu. Tā ir jūsu īpašā satikšanās, pirmie pieskārieni un pirmais kontakts. Kāpēc pirmais kontakts un pirmie pieskārieni ir tik svarīgi, vaicāsim fizioterapeitei, Māmiņu Kluba Vecāku skolas lektorei Klaudijai Hēlai.

REĢISTRĒTIES GRŪTNIEČU DIENAI

Ko saņemsi, piesakoties Grūtnieču dienai:

  • vairākas topošiem vecākiem aktuālas lekcijas par 1 lekcijas cenu 
  • atbildes uz sev svarīgiem jautājumiem no zinošiem speciālistiem;
  • iespēju skatīties pasākumu ierakstā vēl 10 dienas pēc tiešraides;
  • DĀVANIŅAS tuvākajā OMNIVA pakomātā no Māmiņu Kluba atbalstītājiem*;
  • iespēju skatīties pasākumu no jebkuras vietas gan Latvijā, gan pasaulē;
  • balvu izspēli pasākuma laikā visas dienas garumā.

Kad notiks? 31. martā

Kur notiks? www.maminuklubs.lv

Cik maksā? 25 EUR

Aizpildi pieteikumu, veic apmaksu ar norēķinu karti, pasākuma dienā saņem saiti uz tiešraidi un tiekamies Grūtnieču dienā!

*Aizpildot pieteikumu, komentārā norādi sev tuvāko OMNIVA pakomāta adresi dāvaniņas saņemšanai