Lielā Grūtnieču diena jau 24. februārī. Reģistrējies jau tagad un tiec pie garantētām DĀVANĀM!

Lielā Grūtnieču diena jau 24. februārī. Reģistrējies jau tagad un tiec pie garantētām DĀVANĀM!

20. Feb 2023, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Pelēcīgās februāra dienas ir kā radītas, lai laiku izmantotu lietderīgi un iegūtu jaunas zināšanas! Jo sevišķi tad, ja gaidi pasaulē ierodamies bērniņu, ir vērtīgi iegūt atbildes uz sev interesējošajiem jautājumiem par grūtniecību, dzemdībām un jaundzimušā aprūpi, lai atlikušais gaidību laiks būtu bez liekiem uztraukumiem.

Māmiņu Klubs ik mēnesi tiešsaistē organizē Grūtnieču dienu, vienkopus pulcējot atzītākos nozaru speciālistus, lai informētu topošās māmiņas par tām aktuālajiem jautājumiem. Nākamā Lielā Grūtnieču diena jau 24. februārī ar vairākām vērtīgām lekcijām un atbildēm uz topošajām un jaunajām māmiņām aktuālajiem jautājumiem.

Ikviena Grūtnieču dienas dalībniece tiks pie lieliskām dāvanām no mūsu atbalstītājiem, tāpēc, reģistrējoties pasākumam, neaizmirsti komentāros norādīt Omniva pakomātu, uz kuru nosūtīt Tev dāvanu!

REĢISTRĒTIES GRŪTNIEČU DIENAI

24. februāra Grūtnieču dienas programma

 

11.00-11.45 APKĀRTĒJO NELŪGTIE PADOMI JAUNAJIEM VECĀKIEM. KĀ REAĢĒT?

Kad jaunā ģimene gaida mazulīti, visi apkārtējie pēkšņi kļūst par grūtniecības, bērna attīstības un jaundzimušā aprūpes speciālistiem, kuri par obligātu pienākumu uzskata nepieciešamību dalīties un pamācīt jauno māmiņu un tēti. Ko darīt, kā reaģēt, lai nelūgto padomu dēļ nesastrīdētos ar topošajām vecmāmiņām vai arī kolēģēm, kuras uzskata, ka zina visas atbildes uz visiem jautājumiem? Grūtnieču dienā uz sarunu aicināsim kognitīvi biheiviorālo psihoterapeiti, psiholoģi Diānu Zandi, kura sniegs praktiskus padomus, kā topošajiem vecākiem reaģēt uz nelūgtajiem apkārtējo padomiem.

11.50-12.30 CEĻVEDIS GRŪTNIEČU ANALĪZĒS

Ik mēnesi pirms došanās uz vizīti pie grūtniecību uzraugošā speciālista, topošā māmiņa nodod analīzes, lai ārsts vai vecmāte varētu pārliecināties, ka grūtniecība rit normāli, ar māmiņas un mazulīša veselību viss ir kārtībā. Kādas analīzes un kāpēc topošajai māmiņai ir jānodod un ko stāsta daudzie analīžu rādītāji, kā reaģēt, ja rezultātos ieraugi kādu paaugstinātu vai, tieši otrādi, pazeminātu rādītāju? To vaicāsim ginekoloģei Karlīnai Elksnei.

12.35-13.15 PRAKTISKI PADOMI, KĀ JAUNAJAI MĀMIŅAI ATGŪTIES PĒC DZEMDĪBĀM

Ikviena jaunā māmiņa vēlas pēc iespējas ātrāk atgūt savu pirmsgrūtniecības formu, tomēr svarīgi ir nepārforsēt ar fizisko slodzi jau uzreiz pēc dzemdībām. Kā jaunajai māmiņai atgūties pēc dzemdībām, kā ieklausīties savā ķermenī, Grūtnieču dienas ietvaros ar praktiskiem padomiem dalīsies fizioterapeite Jana Parfjonova.

13.20-14.00 PARTNERA UN ATBALSTA PERSONAS, DŪLAS LOMA DZEMDĪBĀS

Atbalsta persona jebkurā dzīves situācijā sniedz mieru un iedrošina, tieši tādēļ mēs visu dzīves laiku ap sevi veidojam draugu pulciņu, par kuriem varam būt droši, ka uz šiem cilvēkiem varēsim paļauties. Izņēmums nav arī dzemdības, kurās ir labi, ja blakus atrodas kāds, kurš sniedz nepieciešamo atbalstu un ir klāt šajā tik nozīmīgajā procesā. Kā dzemdībās sievietei var palīdzēt partneris vai dūla? Kāpēc atbalsta personas iedrošinājums šajā procesā ir tik svarīgs, 24. februārī skaidros vecmāte, dūla Līga Giniborga.

14.04-14.45 VALSTS ATBALSTS TOPOŠAJĀM UN JAUNAJĀM ĢIMENĒM

Dažbrīd centieni izprast pabalstu piešķiršanas un aprēķinu nosacījumus ir gluži kā neiespējamā misija, jo katram pabalsta veidam un tā izmaksām ir sava specifika, kura, ja vien neesi grāmatvedības speciālists, var šķist ļoti sarežģīta un nesaprotama. Kādi pabalsti un kad pienākas topošajām un jaunajām ģimenēm, kas jādara, lai tos saņemtu, jau 24. februārī vaicāsim Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūras speciālistam.

14.50-15.30 JAUNDZIMUŠĀ ĀDAS KOPŠANA

Jaundzimušā āda prasa īpašas rūpes, jo ir daudz jutīgāka nekā mūsu, pieaugušo āda. Kā pareizi rūpēties par jaundzimušā ādu, kādus līdzekļus izvēlēties tās kopšanai, taujāsim vecmātei Agneses Lemeševskai.

15.35-16.15 KO SAGAIDĪT NO ZĪDĪŠANAS PIRMAJĀS DIENĀS?

Tavās rokās ir tikko dzimis mazulītis, šķiet, ka visa pasaule ir sagriezusies kājām gaisā, jo tava turpmākā dzīve vairs nebūs tāda, kāda tā bija iepriekš. Tu apgūsi daudz jauna, mācīsies kopā ar mazulīti, mācīsies būt par mammu. Tostarp arī apgūsi mazulīša zīdīšanu. Ko sagaidīt no bērniņa zīdīšanas pirmajās dienās, Grūtnieču dienā skaidros zīdīšanas konsultante Una Šlesere.

16.20-17.00 KĀPĒC TOPOŠAJAI MĀMIŅAI TIK SVARĪGS IR ŪDENS?

Ikviens no mums atzīs, ka neskaitāmas reizes ir dzirdējis par to, ka dienā nepieciešams izdzert 2l ūdens. Vieglāk to ir paveikt vasarā, kad saule karsē un roka tā vien stiepjas pēc glāzes ar ūdeni, taču rudenī un ziemā par ūdens uzņemšanu lielākoties aizmirstam. Šķiet, ka nekas slikts jau nenotiks, ja nepieciešamo ūdens daudzumu dienā neizdzersim, tomēr der atcerēties, ka tas būtiski ietekmē ne tikai mūsu izskatu un pašsajūtu, bet arī veselību, jo sevišķi tas aktuāli grūtniecības laikā. Grūtnieču dienā uz sarunu aicināsim uztura speciālisti Annu Piskurjovu, kura skaidros, kāpēc ūdens ir tik svarīgs grūtniecības laikā.

REĢISTRĒTIES GRŪTNIEČU DIENAI

Ko saņemsi, piesakoties Grūtnieču dienai:

  • vairākas topošiem vecākiem aktuālas lekcijas par 1 lekcijas cenu 
  • atbildes uz sev svarīgiem jautājumiem no zinošiem speciālistiem;
  • iespēju skatīties pasākumu ierakstā vēl 10 dienas pēc tiešraides;
  • DĀVANIŅAS tuvākajā OMNIVA pakomātā no Māmiņu Kluba atbalstītājiem*;
  • iespēju skatīties pasākumu no jebkuras vietas gan Latvijā, gan pasaulē;
  • balvu izspēli pasākuma laikā visas dienas garumā.

Kad notiks? 24. februārī

Kur notiks? www.maminuklubs.lv

Cik maksā? 25 EUR

Aizpildi pieteikumu, veic apmaksu ar norēķinu karti, pasākuma dienā saņem saiti uz tiešraidi un tiekamies Grūtnieču dienā!

*Aizpildot pieteikumu, komentārā norādi sev tuvāko OMNIVA pakomāta adresi dāvaniņas saņemšan