Lielā Grūtnieču diena 31.augustā TIEŠSAISTĒ: 4 lekcijas par 1 lekcijas cenu+ DĀVANAS!

Lielā Grūtnieču diena 31.augustā TIEŠSAISTĒ: 4 lekcijas par 1 lekcijas cenu+ DĀVANAS!

30. Aug 2020, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Grūtniecības laikā jo īpaši gribas lasīt, izzināt, apmeklēt kursus, uzdot jautājumus un saņemt atbildes par gaidību laiku, dzemdībām, jaundzimušā aprūpi. Māmiņu Klubs 31.augustā aicina uz ikmēneša Grūtnieču dienu, kur četru stundu garumā sastapi četrus dažādus profesionālus speciālistus par vienas lekcijas cenu. Turklāt noslēgumā vairākas no jums, mīļās topošās māmiņas, tiksiet pie jaukām balvām no Māmiņu Kluba atbalstītājiem.

31.augusta Grūtnieču dienas programma

12.00-13.00

Jautājumu- atbilžu sesija ar ginekoloģi Karlīnu Elksni

Lai gan katrai topošajai māmiņai ir savs ginekologs vai vecmāte, tomēr reizēm gadās, ka kontakts ar ārstu nav pietiekami intīms un tuvs, lai izzinātu visus satraucošos jautājumus, tieši tāpēc Grūtnieču dienu 31.augustā uzsāksim ar ginekoloģes Karlīnas Elksnes jautājumu- atbilžu sesiju par grūtniecības norisi, uzturu, veicamajiem izmeklējumiem, analīzēm un citiem jautājumiem. Kā uzdot jautājumu? Raksti tepat komentāros vai piezīmēs, piesakoties uz Grūtnieču dienu!

13.10-14.10

Praktiska nodarbība “Pārmaiņas ķermenī grūtniecības laikā. Kā justies labāk?” kopā ar jogas pasniedzēju un masāžas terapeiti Lieni Krauzi.

Grūtniecības laikā ikviena topošā māmiņa piedzīvo ne tikai vizuālas, bet arī sajūtamas pārmaiņas ķermenī - bērniņam augot mainās smaguma centrs, savukārt hormonu ietekmē locītavas kļūst nestabilākas. Mugurā un citās ķermeņa daļās jūtamu diskomfortu var radīt ilgstoša staigāšana, stāvēšana un sēdēšana, kas būtiski ietekmē ne tikai fizisko, bet arī emocionālo labsajūtu. Laikus veikta profilakse - izpratne par grūtniecības ierosinātajām pārmaiņām ķermenī, regulāri vingrinājumi un masāža var uzlabot kopējo veselības stāvokli, tāpēc nodarbības laikā aplūkosim būtiskākās fizioloģiskās pārmaiņas grūtniecības laikā, iemācīsimies vienkāršus un viegli izpildāmus vingrinājumus sāpju un diskomforta novēršanai.

14.20-15.20

Dzemdības stacionārā

Lai gan mājdzemdības Latvijā kļūst arvien populārākas, dzemdības stacionārā joprojām ir pats populārākais veids, kā pasaulē laist mazulīti. Kad doties uz slimnīcu? Kā notiek uzņemšana? Kad jākāpj uz dzemdību galda? Vai var dzemdēt dažādās pozās? Kā partneris var palīdzēt dzemdētājai? Vecmāte Inese Kampusa praktizē kā vecmāte, pieņemot dzemdības kā stacionārā, tā mājās, tāpēc zinās stāstīt atšķirības unn nianses par katru no vietām, tomēr 31.augusta Grūtnieču diena būs kā īsais špikeris katrai dzemdētājai, lai gūtu pārliecību par sevi, saviem spēkiem un gaidāmo tikšanos ar mazulīti.

15.30-16.30

Jaundzimušā aprūpe pirmajās dzīves dienās

Šī lekcija ir daļa no dzemdību sagatavošanas kursu cikla lekcijām, jo zināms, ka jaunajiem vecākiem viss par jaundzimušā pasauli ir nezināms, tāpēc šo lekciju par jaundzimušā aprūpes ABC pamata lietām pirmajās dienās esam iekļāvuši arī Grūtnieču dienā. Sertificēta bērnu māsa Elita Svareniece ir jomas speciāliste vairāk kā 20 gadus, zina visas tendences, kas ir jaundzimušā aprūpē pašreiz un kas bijušas iepriekšējos gados. Apsolām, ka pēc šīs lekcijas noklausīšanās galvā būs skaidrāka vīzija par jaundzimušā ģērbšanu, pirmo kaku jeb mekoniju, krūtsbarošanas uzsākšanu, ādas aprūpi un citiem jautājumiem. 

Priecāsimies tikties 31. augustā ONLINE!

Māmiņu Kluba Vecāku Skola piedāvā arī citas:

Māmiņu Kluba ONLINE lekcijas un nodarbības  

par topošiem un jaunajiem vecākiem aktuālām tēmām.

Māmiņu Kluba Vecāku skola aicina iegādāties arī:

Māmiņu Kluba E- lekcijas

par topošiem un jaunajiem vecākiem aktuālām tēmām.