Kvass grūtniecības laikā

Kvass grūtniecības laikā

12. Sep 2017, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Karstākās dienās vienmēr rodas jautājums par to, ko dzert tieši grūtniecības laikā. Limonādēs ir daudz cukura, gāzētos dzērienos - gāzes, sulas arī ne katru var.. Un kvass ir garšīgs un veselīgs. Bet tas mēdz saturēt alkoholu, jā un dabīgā raudzēšana dara to gāzētu. Tātad - var kvasu dzert grūtniecības laikā, vai nevar?

Par kvasa noderīgumu grūtniecības laikā

Daudzi ārsti uzskata, ka kvass grūtniecības laikā ir ne tikai nekaitīgs, bet pat veselīgs, ja topošā māmiņa zina mēru.

Kvass satur daudz B, E, C un PP grupas vitamīnus, tāpat tajā ir arī aminoskābes, magnijs, fosfors, kalcijs u.c. Tas viss nepieciešams augļa normālai attīstībai un arī pašai māmiņai. C vitamīns, piemēram, samazina grūtnieču toksikozi.

Tas ne tikai remdē slāpes, bet sniedz arī vairākus bonusus - tonizē, uztur nepieciešamo elektrolītu balansu, kas palīdz izvairīties no tūskas grūtniecības laikā.

Tā augstā enerģētiskā vērtība ļauj cīnīties ar vēlmi apēst ko lieku - kvass sniedz sāta sajūtu, bet jāņem vērā, ka no kvasa var pieņemties arī svarā. Jā, jā, grūtniecēm liekais svars nav nemas tik laba lieta.

Kvass normalizē vielmaiņu un uztur veselīgu organisma mikrofloru - tas var kļūt par īstu palīgu tiem, kas cīnās ar disbakteriozi, smaguma sajūtu vēderā un aizcietējumiem.

Daudzi uzsver, ka grūtniecības laikā pasliktinās zobu, matu, nagu un ādas veselība, un tas tāpēc, ka māmiņa ļoti daudz ko atdod savam gaidāmajam bērniņam. Tad nu kvass palīdz aizpildīt zaudētos resursus, un pat pazemina striju rašanās risku grūtniecības laikā.

Par kvasa kaitīgumu grūtniecības laikā

Katrai medaļai ir divas puses, un būtu nepareizi uzskatīt, ka kvass ir tikai un vienīgi veselīgs. Ir arī dažādas lietas, kas būtu jāzina tieši grūtniecēm, kas dzer kvasu. Tie būtu iemesli, kāpēc būtu vērts padomāt par atturēšanos no kvasa dzeršanas.

  • Paaugstināts arteriālais spiediens;
  • Nieru saslimšanas;
  • Paaugstināta nosliece uz meteorismu;
  • Paaugstināts dzemdes muskuļu tonuss;
  • Paaugstināts grūtniecības pārtraukšanās risks.

Protams, nevar nepievērst uzmanību tieši kvasa izvēles jautājumam, jo nevienam nav noslēpums, ka ne visi dzērieni, kuru nosaukumā ir vārds kvass, ir patiešām cienīgi tā saukties. Visbiežāk tas ir dzēriens, kura garša atgādina kvasa garšu, un no tā var tiešām vairāk būt ļaunuma, nekā labuma. Atsakies no kvasa dzeršanas, ja:

  • Dzērienam ir izteikts apiņu aromāts.
  • Dzērienam ir kvasam neraksturīga garša.
  • Rūgta vai skāba garša.

Labāk nopērc visas nepieciešamās sastāvdaļas un pagatavo kvasu mājās pati. Atceries, ka tādu dzērienu var uzglabāt stikla vai māla traukā, un tā derīguma termiņš nepārsniedz 5 dienas. Ievēro visas sanitāri - higiēniskās normas un baudi šī lieliskā dzēriena garšu!

Māmiņu Klubs