Kontaktlēcas + Dzemdības

Kontaktlēcas + Dzemdības

24. Jul 2013, 21:14 Kettta Kettta

Sveikas topošās un jau esošās māmiņas. :)

Arvien tuvāk nāk mans dzemdību datums un ir radies kāds jautājums, uz kuru ceru, ka varēsit man palīdzēt rast atbildi.

Esmu tuvredzīga un ikdienā lietoju kontaktlēcas. Pēc savas ārstes rīkojuma, devos uz vizīti pie acu ārsta, lai noskaidrotu vai drīkstu dzemdēt pati. Tur, protams, viss ir OK. :) 

Diemžēl tajā brīdī neiedomājos pajautāt par kontaktlēcu lietošanu dzemdību laikā. Tās drīkst palikt acīs vai labāk lietot brilles? Bez šiem brīnumlīdzekļiem, bail, ka neieraudzīšu savu mazo Mīļumiņu, jo jūtos kā akla muša. :D

čabule čabule 25. Jul 2013, 08:08

Ikdienā nēsāju lēcas, tagad speciāli nopirku jaunas brilles, jo sapratu, ka dzemdībās tās varētu noderēt- nevar jau zināt cik ilgi dzemdēšu un jā- ja jātaisa operācija, tad lēcām vispār nevajadzētu būt acīs..
Un vēlāk arī- brilles ļoti noderēs- nēsājot pa mājām, jo diez vai sākumā būs laiks un gribēšana bakstīties ar lēcām (zinu jau, ka tas neaizņem pat minūti, taču brilles tomēr var uzlikt ātrāk)..
Lieki piebilst, ka brilles nebiju nēsājusi 6-7 gadus vispār- ne mājās, ne ārpus tām- tagad pierodu- nav ne vainas tomēr 😀

25. Jul 2013, 00:21

Tā kā arī esmu briļļainīte, par šo tematu domāju. JO uz dzemdību laiku bija tieši lēcas iegādātas. BEt nozvēros par labu vispār neko nelikt. NE brilles, ne lēcas. Man gan tālumā redze pašvaka, tādēļ gan mazulīti, gan vīra priecīgo seju mazo brīnumiņu pirmoreiz rokā ņemot, problēmu saskatīt nebija.

Nezinu kā ir ikdienas lēcu nēsātājām. Es drosi vien pakonsultētos ar ārstu tomēr.

cecii cecii 24. Jul 2013, 23:04

es arī dzemdēju ar lēcām. viss bija kārtībā 😀

Saulite21 Saulite21 24. Jul 2013, 22:32

Es ar labāk iesaku ar brillēm iet. Ieraudzīsi mazo un gribēsi raudāt: ar brillēm vieglāk,tām tik asaru noslauki.(bet man grūti ieteikt kā ir ar lēcām,jo neesmu tādas lietojusi)bet tā jā iesaku brilles labāk.