Iepazīsimies: Mazā ir Dieva dāvana!

07. Dec 2015, 19:36 ber4y ber4y

Sveikas topošās un esošās māmiņas!! Piedalīšos gan konursā, gan padalīšos ar savu pieredzi kā man gājis līdz šim..

 1.      Pastāsti par sevi. Kā tevi sauc, no kurienes esi, un cik ilgi esi jau Māmiņu Kluba portālā?

Man ir 23 gadi... Sākumā dzīvojām Rīgā, tomēr nākot mūsu termiņam uz beigām sapratām, ka mums trijiem būs pa šauru mazā centra dzīvoklītī. Nesen sākām īrēt citu, ārpus Rīgas klusā vietā. Gaidam savu pirmo bērniņu nu jau kopā ar vīru. Kāzas svinējām š.g. septembrī, kopā dzīvojam jau gandrīz trīs gadus.

MK esmu no grūtniecības sākuma. Biju apmeklējusi arī pirms tam. 

 

2. Kurā grūtniecības nedēļā esi?

Šodien ir taisni 35 nedēļas mums.. un sanāk 5 dienas. Ar nepacitību gaidam, kad mazā pieteiksies nākt pie mums. Kā saka finiša taisne.

 

3.Mazulis - plānots vai likteņa dāvana?

Mazā ir kā saka Dieva dāvana. Iepriekšējā gadā nostrādāja sieviešu intuīcija, un lai cik nepatīkams likās iepriekš ginekologa vizītes, aizgāju pārbaudīties... Un tiešām vaina bija, piedzīvoju pat operāciju un pēc pusgada pieteicās bērniņš. Mēs ļoti gribējām jau kādu laiku. Paldies manai ārstei..

 

4. Kā noritēja/norit tavs pirmais-otrais-trešais grūtniecības trimestris?

Man jau liekas ka man var būt visi simptomi kas vien ir grūtniecēm. Sākumā par grūtniecību darbā neko neteicu. Bija brīžiem grūti. Piemeklēja mani slikta dūša, bet vēmiens man tā arī īsti nenāca, bet nelabumi gan bija. Tad man kut kad sākumā arī bija neliela asiņošana, par ko dikti straucāmies skrēju pie savas ginekoloģes, bet vis bija kārtībā.  Sākumā man bija nogurums, uz darbu ļoti nevēlējos iet. Pamazām man palika grūtāk nostrādāt garo maiņu, kas bija virs 8 stundām. Nogurums man bija gan pašā sākuma, gan protams tagad uz beigām. Sākumā varēju visu dienu gulēt. Krūtis un krūtsgali kļūst jutīgi un pat sāpīgi. Šobrīd ļoti nepatīkami, ja pieskaras. Vasarā mani pat piemeklēja piena sēne. Ļoti nepatīkami, bet ar svecītēm tiku vaļā. Bija arī šķidra vēdera izeja. Atceros aptiekā man teica, ali dzeru Boržomi minerāludeni, ka tas esot labs. Sadzēros, bet urīnanalīzes bija ļoti sliktas un ārsts man lika piebremzēt ar gāzētiem dzērieniem. No smiekliem līdz asarām viens solis.. Šobrīd uz beigām jūtams lielais vēders. Grūtāk saģerbties, naktī atrast labāko pozu, karsti nepārtraukti. Ja vīra man blakus guļ biezā segā tad es ar pledu... īsumā man bija šādi, cerams ka neko nepiemirsu...

 

5. Vai esi pamanījusi kādas dīvainības, kas grūtniecības laikā parādījušās? Varbūt tev ir jaunas garšas kaislības - gribas ko saldu vai sāļu?

Sākumā man dikti gribējās saldējumu. Man sākums bija maija mēnesī, kad uzzinājam par mazo.. Atceros, ka Maximā bija akcija Karlsona saldējumam, sapirkos daudz, bet tā gribēšana pārgāja. Un vēl nesen man tas saldējums bija ledusskapja kamerā. Šobrīd ik pa laikam gribās šokolādi. Marinēto gurķīšu ēra man nav bijusi.

 

6. Ar kādām grūtībām esi saskārusies mazuļa gaidībās?

Atsākot strādāk augustā pēc gara atvaļinājuma, mani piemeklēja lielas galvassāpes un velkoša sajūta vēdera lejas daļā. Aizbraucu uz Stradiņiem paklausīties toņus un vis bija labi.

Nesen man bija pastiprināti izdalījumi, es jau sabijos ka korķis. Sazvaniju savu ārsti.. Ieteica man aizbraukt uz slimnīcu, jo šobrīd sanāk ka slimnīca man tuvāk kā ārsts. Vis kārtībā pārbaudija dzemdes kaklu, un toņus. To dariju Siguldā..

 

7. Vai zini jau mazuļa dzimumu? Ja nē, vai vēlies uzzināt, vai esi gatava noslēpumam?

Mazuļa dzinumu uzzināju septembra mēnesī. Meitiņa. Tā man teica RDzn, un to apstiprināja pagajušo nedēļ 3.skriningā arī RDzn. Ļoti vēlējos meitiņu, bet galvenais lai vesela. Manam vīram ģimenē visiem ir puikas, tapēc arī sākumā domaju ka būs puika, bet nē. Visi ļoti gaida mazo princesīti.

 

8. Vai apmeklē kādas topošo māmiņu nodarbības? Vai plāno tādas apmeklēt? Kuras tu gribētu apmeklēt?

Neesmu apmeklējusi. Esmu meklējusi informāciju internetā. Takā šobrīd Rīga sanak vismaz 50km tad MK kursi iet secen. Es vēlētos apmeklēt kursus par dzmedību pozām un elpošanu dzemdībās, lai tad ka viss notiek lai neapjūku.

 

10. Kā ar bērniņa vārdu - vai ir jau izvēlēts? Pastāsti, vai turēsi to noslēpumā līdz pat dzemdībām?

Bērna vārd mums jau no paša sākuma abiem bija zināms. Vienu brīdi domāju varbūt likt divus, bet šobrīd esam palikuši pie viena vārda.  Galvenais, manuprāt bija tas lai vārds nav vienā dienā, un mēnesī ar paredzēto dzimšanas dienu. Vārda diena mums būs vasarā.

 

11. Vai gatavojies dzemdībām? Uzraksti, kādas tu redzi savas ideālās dzemdības?

Gatavojos es tā ka esmu noskatijusies visus dzemedību video, kas ir iekš MK mājas lapas, īstenībā jau vairākas reizes. Gatavojos tā, ka sakrāmēju somu, kas jāņem līdz uz dzemedībām. Mazliet stāstu vīram, kas somā vēl vajadzīga un kur ir saraksts, ja nu kas lai viņš zin. Kontaktējos ar draudzenēm, kam nesen bijušas dzemdības jautāju viņu pieredzi par slimnīcām, procesu. Man jau protams, kā visām gribētos lai vis norit ātri. Bet kā būs to laiks rādīs.

 

12. Vai runājies ar savu mazuli? Varbūt dziedi viņam vai lasi pasakas?

Protams, ka runājos, gan es , gan vīrs. Aizvakar mazai teicu, lai pagaida vēl divas nedēļas. Ka man šonedēļ atvedīs tik gultiņu, un ka bērna krustmāte atvedīs ratiņus. Vēl somai vajag nopirkt pāris lietas.. Kad vis būs gatavs tad es būšu gatava.

 

13. Vai jau sāc domāt par mazuļa pūriņu? Ko esi jau iegādājusies, ko vēl plāno iegādāties?

Vienīgais ko esam nopirkuši- Vīrs nopirka bodiju uz kā rakstīts TĒTUKA MEITIŅA. Visu pārējo mums ir sadevuši radi. Bērna pirmajam gadam drēbītes sarūpētas. Ar bērna ratiem un gultiņu palīdz mazās princesītes krustmāte- Liels atbalsts!

Es pati gribēju uzadīt zābaciņus. Iznāca, bet, protams ka netādi kā vēlējos, bet no sirds. Un tad sapratu, ka pēdējais laiks japavada adot, tapēc vēl šobrīd top mazai tāda kā mīļsedziņa, cenšos katru vakaru paadīt pa gabalam.

 

14. Vai fotografē savu puncīti? Varbūt tev ir bijusi fotosesija? Parādi bildes!

Cenšos ikpalaikam uzņemt kādu foto, lai paliek pa piemiņu.

31.nedēļa

 

 20151207193527-65362.jpg

15. Ko gribētu uzzināt Māmiņu Klubā - par kādām tēmām lasītu rakstus, kādas lekcijas apmeklētu, kādas zināšanas gribētu redzēt iekļautas Vecāku skolas piedāvājumā?

Šobrīd man vairāk aktuāli ir par grūtniecības laiku. Par sieviešu personīgo pieredzi. Un ejot finiša taisni man interesē dzemdību pieredze, kas jādara tad ka piedzimst bērns. Kādi papīri jākārto, kur jādodas, kur meklēt palīdzību. Kā ģērbt mazuli ziemas apstākļos.

 

16. Novēli kaut ko visām topošajām māmiņām! 

Jauku Jums šo adventes laiku. Pavadīit baltus  un gaišus gaidāmos svētkus ar sev tuvajiem cilvēkiem! Izbaudiet bērna gaidīšanas laiku, jo tas ir to vērts, ka mazais būs klāt ķildas un likstas aizmirsīsies! Priecājieties par katru dienu!!!