Ko darīt, ja tūkst un tirpst roku pirksti?

Ko darīt, ja tūkst un tirpst roku pirksti?

17. Feb 2016, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

„Esmu 34. grūtniecības nedēļā un pēdējā laikā man ļoti piepampst roku pirksti, īpaši naktī, un tie arī tirpst. Ar pirmajām divām grūtniecībām tā nebija. Ko varētu darīt,” vaicā kāda topošā māmiņa. 

Atbildi sniedz vecmāte Baiba Zelka.

„Runājot par iepriekšējo grūtniecību pieredzi, jāatceras, ka mazuļa gaidības mēdz būt līdzīgas, bet tās ar kaut ko vai arī nedaudz atšķirties, kā topošā māmiņa to var novērot arī šajā gadījumā.

Savukārt pirkstu tūkšanu un tirpšanu var ietekmēt dažādi faktori. Iespējams, grūtnieces organisms kļūst tūskaināks silto laika apstākļu ietekmē, radot gan roku, gan arī kāju pietūkumu.

Tāpat to var veicināt arī pastiprināta sāls uzņemšana, tādēļ noteikti ir vērts ierobežot tā patēriņu vai arī sāli no uztura izslēgt pavisam.

Vēl varētu būt, ka roku tūska veidojas pozas dēļ, kuru mazulis ieņēmis māmiņas organismā.

Tāpat pietūkuma un pirkstu tirpšanas iemesls varētu būt arī ilgstoša atrašanās vienā pozā, tādēļ būtiski ir pavērot to, cik ļoti ikdienā ir noslogota grūtnieces plecu daļa! Tad, ja ilgstoši tiek veikta kāda vienmuļa darbība, arī tas var veicināt pirkstu tirpšanu,” skaidro Baiba Zelka.

Vecmāte atklāj, ka retu reizi tūska drīkstētu būt, un šajā gadījumā, tieši tāpat kā kājas, arī rokas un pārējo ķermeni ieteicams atslābināt kādā ūdens tilpnē, kas īpaši siltā laikā būs patīkami visam ķermenim! Tāpat būtu jākontrolē jau minētais, uzņemtā sāls daudzums.

„Tomēr gadījumā, ja tas nepalīdz un roku tūkšana un tirpšana turpinās, noteikti jākonsultējas ar savu speciālistu, jāpārbauda asinsspiediens un organisma vispārējais stāvoklis,” tā Baiba Zelka.

Māmiņu Klubs

PIESAKIES DZEMDĪBU SAGATAVOŠANAS KURSIEM ŠEIT!

20160204102455-75501.jpg