Ķeizargrieziens un sports

Ķeizargrieziens un sports

25. Jun 2016, 00:01 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Pēc ķeizargrieziena dzemdībām tev būs jāpagaida mazliet vairāk kā 6 nedēļas, lai sāktu domāt par atgriešanos formā, kāda tev bija pirms grūtniecības. Pirms sāksi nodarboties pastiprināti ar sportu, jādodas pie ārsta, kurš pārliecināsies par to, vai rēta ir kārtīgi sadzijusi. Neliela slodze, piemēram, pastaigas, muskuļu stiepšanas vingrinājumi noderēs ikvienai sievietei, jo ikviena fiziskā aktivitāte, pat tāda, kas neliek svīst un pagurt, palīdz ātrāk organismam atjaunoties.

Konsultē fizioterapeite Kristīne Stalīdzāne.

Vingro pareizi!

Ja plāno doties uz sporta zāli, atceries, ka arī tavam trenerim ir jāzina, ka tev bijusi ķeizargrieziena operācija, jo tikai tā tu varēsi izvairīties no nepatīkamiem pārpratumiem vai pat veselības problēmām.

Vingrināt vēdera apakšējos muskuļus var sākt tad, kad jūti, ka esi tam gatava. Vēderu vingrināt pareizi ir, ja vingrojumus izpilda izelpas laikā. Ievelc nabu! Vēderperses vingrinājumus var sākt pildīt tikai tad, kad to ļāvis tavs ginekologs, un tikai tad, kad tavi muskuļi pieraduši pie iesildīšanās. Vienmēr saliec kājas ceļos un sasprindzini gan jostasvietu, gan vēderu, kad lēnām cel galvu un plecus no grīdas. Ja kāds no vingrinājumiem tev rada sāpes vai diskomforta sajūtu, atsakies no šī vingrinājuma uz laiku, kad organisms būs tam gatavs.

Plakans vēders - vai tas ir iespējams?

Atceries, ka nav iespējams konkrētu vietu izskata ziņā uzlabot vienu pašu. Neskatoties uz to, ka vēlies uzlabot tieši vēdera izskatu, visefektīvākais veids, kā atbrīvoties no liekajiem kilogramiem pēc dzemdībām ir aerobā slodze. Tā ir iešana, skriešana, peldēšana, velotrenažiera lietošana. Sāc bez steigas un ar laiku kustību ātrumu palielini. Iespējams, varēsi sākumā slodzi noturēt vien 10-15 minūtes, un arī tas ir normāli. Pakāpeniski tu kļūsi stiprāka.

Vingrojumi vēderpresei arī būs efektīvāki, ja būs savienoti ar aerobo slodzi - izpildot vien vēderpreses vingrinājumus, tu nostiprināsi tikai muskuļus, kas atrodas zem tauku slāņa, un iespējams, uzlabojumus tā arī nepamanīsi.

Un, protams, sports iet roku rokā ar veselīgu uzturu!

Māmiņu Klubs

Dzemdību sagatavošanas kursi - ķeizargrieziens