Kas ir pirtīžas? Nāc un uzzini Grūtnieču dienā - 13.septembrī!

Kas ir pirtīžas? Nāc un uzzini Grūtnieču dienā - 13.septembrī!

12. Sep 2016, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Pirtīžas ir rituāls, kura laikā simboliski tiek noslēgta māmiņas un mazuļa vienotība, kas bijusi gaidību laikā, lai varētu sākties bērniņa unikālais dzīves ceļš. Kāpēc mēs tik ļoti mūsdienās vēlamies atgriezties pie mūsu vecāku un vecvecāku jau pārbaudītajām vērtībām? Jo tajās ir īpašs spēks! Nāc ciemos uz Māmiņu Kluba Vecāku skolas Grūtnieču dienu 13.septembrī un uzzini vairāk!

PIESAKIES GRŪTNIEČU DIENAI ŠEIT->>>

GRŪTNIEČU DIENĀ UZZINI VISU PAR PIRTĪŽĀM

Tiekamies 13.janvārī, plkst. 14:45 - 15:45

Pirtīžas- īpašs rituāls jaundzimušajam un māmiņai

  • Tas, kāpēc pirtīžas kādreiz tika rīkotas 8.bērniņa dzīves dienā bija ar savu medicīnisku skaidrojumu, jo bija jādod laiks slēgties mazulīša nabassaites atliekai un arī savilkties māmiņas dzemdes kaklam pēc dzemdībām. Arī mūsdienās tas ir labs pamatojums,lai veiktu pirtīžas pirmajās nedēļās.
  • Kopīgais pirts rituāls, kura laikā ar ūdens palīdzību bērniņš tiek nošķirts no mātes, sākas ar bērna apmazgāšanu zāļu vannā. Pēc tam šajā pašā ūdenī tiek mazgāta arī mamma.
  • Pirtīžas ir sens rituāls, kas agrāk bija lielā godā, bet jāsaka - arī mūsdienās ne tikai pirtīžas, bet arī saru dzīšana ir atdzimuši kā rituāli jaunā gaismā. Patiesībā, te nav nekādas mistikas, tā ir medicīniska procedūra. Aizvien vairāk vecāku interesējas par to, kā pirtīžas var palīdzēt bērniņam iejusties veiksmīgāk jaunajā, viņam tik ļoti svešajā, nezināmajā pasaulē.
  • Parasti pirtīžās tiek izmantots 9 dažādu zālīšu novārījums, kuras māmiņa pati vasarā ir salasījusi sava mazulīša pirmajai vanniņai.
  • Uzzināsi arī, kādai jābūt pirtiņas temperatūrai, lai sekmīgi varētu baudīt pirtīžas

Par to visu un vēl vairāk pastāstīs dūla Kristīne Bērziņa!

Uz tikšanos 13.septembrī!

Māmiņu Klubs