Kas gaidāms Melānijai un Arturam? Puisītis vai meitenīte? VIDEO

11. Feb 2018, 09:40 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Mazulīt, kāds tu būsi? Tāds ir jautājums, ko uzdod ikviena māmiņa un tētis, kuri gaida ierodamies pasaulē savu mazuli. 

Seriāla "Laimīga mazuļa dienasgrāmata" galvenie varoņi Melānija un Arturs dosies ciemos pie Elīnas Tāres, kura ir vecmāte Veselības centrs 4, lai noskaidrotu, kā mazulītis puncī jūtas un kas gaidāms.

Gaidot mazulīti mēs nepārtraukti domājam, kā diez viņam tai puncī klājas – ko mazais dara un kā jūtas. Došanās uz ultraskaņas izmeklējumu ir iespēja uzzināt vai mazulis ir vesels, redzēt kā viņš kustas. 4D ultrasonogrāfija piedāvā vēl plašākas iespējas – iegūt mazuļa sejiņas attēlu, kurš līdzinās fotogrāfijai. Lai 4D bilde būtu visskaidrākā, ieteicamais laiks būtu 26.-32. nedēļa. 

Katra māmiņa un tētis ultrasonogrāfijas laikā ļoti labprāt vēlas dzirdēt sava bērniņa sirdspukstus. Mazulītim sirsniņa sitas 2 reizes ātrāk nekā mums, pieaugušajiem. Māmiņai jābūt 60 līdz 90 sirdspukstiem minūtē, bet bērniņam, ja viņš ir aktīvs un kustas, tie var būt līdz pat 180 reizēm.

Gaidiet savu mazo, runājiet ar viņu, stāstiet, cik ļoti jūs priecāsieties viņu satikt un jūs nemaz nepamanīsiet kā paies laiks un mazulis būs klāt.

Vai Tu grūtniecības laikā veici USG 4D?

Kas Tev gaidāms- puisītis vai meitenīte?