Kādi ir riski, dzemdējot bērniņu tūpļa guļā?

Kādi ir riski, dzemdējot bērniņu tūpļa guļā?

16. Dec 2015, 00:01 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

"Vai bērniņu tūpļa guļā jādzemdē pašai, vai nepieciešams veikt ķeizargriezienu," šādu jautājumu uzdeva kāda māmiņa Sarunās. Vairāk skaidro Māmiņu Kluba eksperte, klīnikas „Medeora” ginekoloģe Sandra Tamane. 

„Ja auglis guļ ar galviņu uz leju, tas nozīmē, ka bērniņš dzims ar lielāko ķermeņa daļu pa priekšu. Bērna galviņa ar savu izmēru atver dzemdību ceļu un dzimstot, mazākā ķermeņa daļa piedzimst vieglāk, it kā pati no sevis.

Savukārt, dzimstot otrādi, iznāk, ka bērns piedzimst ar mazāko daļu, jo dibentiņš šķērsgriezumā ir mazāks nekā augļa galva. Līdz ar to ir risks, ka piedzimstot mazākajai ķermeņa daļai, lielākā varētu iesprūst,” skaidro Sandra Tamane.

Speciāliste stāsta, ka tas, vai dzemdēt mazuli dabīgi vai veikt ķeizargriezienu ir ļoti atkarīgs no tā, cik liels ir bērniņš un no tā, vai sievietei šīs ir pirmās vai atkārtotas dzemdības. Ja tās ir atkārtotas un bērns ir neliels, normāla izmēra, tad praktiski nekāda riska nav.

„Apmēram, pirms astoņiem gadiem tūpļa guļā dzima ļoti daudz bērnu un tādas indikācijas ķeizargriezienam kā pašlaik, bija daudz retāk,” apgalvo ārste.  

Tūpļa dzemdības skaitās sarežģītākas, tādēļ viens no nosacījumiem – tās pieņem ārsts, nevis vecmāte. Tad, ja ārsts, kurš pieņems dzemdības, uzskata, ka ķeizargrieziens nav nepieciešams, viņam ir jāuzticas. Jo neviens topošo māmiņu nenomierinās labāk kā ārsts, kurš būs klāt dzemdībās! 

Māmiņu Klubs

16. Dec 2015, 17:37

Kas šitie ir par murgiem, jau kādus 2 mēnešus kaut kādi Turku teksti visu laiku tiek kopēti???