Kā mēs satikām mazo Betiņu :)

Kā mēs satikām mazo Betiņu :)

07. Dec 2018, 23:38 helenaasenaa helenaasenaa

Mēs ar nepacietību gaidijām kad viss sāksies,jo biju jau pāri termiņam. 40+4 nekas nesākās,dariju mājas darbus un pat nenojautu kad nākamā diena būs īstā.

40+5 8:30 no rīta.

To nakti diezgan slikti biju gulējusi. Kad pekšņi pamodos no tādām kā sāpītem kas līdzīgas vēdērgraizēm. Aizejot uz toleti nekas nenotiek un sāpe pāriet. Padzeros un eju atpakaļ uz gultu.Un tad atkal sāpe biju atpakaļ. Nevareju saprast vai tās ir treniņ kontrakcijas vai ir pa īstam. Vīram saku kad laikam sākās. Sāku uzņemt laiku starp tām. Starp kontrakcijam 8-6 min pauze. Vēl nav tik specīgas kad nevaru izturēt,bet kad ir tad jaapstājās un jaelpo. Vecmāte saka kad kļūst intensīvākas lai braucam. Ap 14:00 esam dzemdību namā. Tikai 3cm,bet sāpe ik pa 3-4 min. Pārģerbjos un ejam uz palātu. Iekārtojamies un mani pieliek pie tonīšiem. Mazajai viss kartība,bet man nogulēt ir tīrās mokas. 

16:30 Pārbauda vēljoprojām 3cm. Nu jau knapi pārvaru kontrakcijas. Ap 18:00 pieprasu anestēziju. Pēc 15min daktere klāt,izsūta vīru arā un sāk procedūru, Ļauj pārvarēt kontrakciju un dur kas pilnīgi nesāp,jutu tikai ka pa mugurkaulu tek auksts šķirdums. Pēc 30 min,drīkstu staigāk. Pasēžu uz bumbas,un pārvaru kontrakcijas,jo anestēzija iedarbojas tikai uz pusi mana ķermeņa.

20:30 6cm. Pārdur ūdeņus,nav patīkami un nedaudz sāp. 

Mēģinu aizmigt,runājamies ar vīru,kautko mēģinu ieēst. 

00:00 Sāku just nepatīkamu spiedienu,saku vīram lai sauc vecmāti. Esmu 10 cm. Liek mums stundu spiest vieniem,jo jadabū mazā zemāk. Tad sākās pats trakākais. Spiežot ļoti sāp un atkārtoju kad nevaru. Man nebija spēka un biju nomocijusies. Pēc stundas atnāk vecmāte un sākam spiest visi kopā. Man likās kad es uz tā galda palikšu,ļoti grūti un sāpīgi. Vīrs bija liels atbalsts,deva padzerties un atkārtoja kad es to varu. 

Mazajai sāka kristies sirdspuksti un takā es jau spiedu ļoti ilgi,bet vina nenāca arā,man veica iegriezumu. 

Pāris spiedieni un mazā bija ārā. Vīrs raudāja un atkārtoja "Paldies",es biju pārsteigta kad viss beidzot ir galā,mēs beidzot satikām mūsu ilgi gaidīto Elizabeti. 3,870kg un 54 cm.