Kā elektroniski pieteikt savu jaundzimušo bērnudārza rindā

Kā elektroniski pieteikt savu jaundzimušo bērnudārza rindā

16. Jun 2020, 09:19 Līva Beniņa Līva Beniņa

Jaundzimušo bērnu vecāku laime, pozitīvās emocijas un prieks par bērniņa piedzimšanu ir neizsakāmi vārdos. Bet ģimenes papildinājums saistās arī ar rūpēm un vēlmi savam bērnam dot visu to labāko. Jau pirmajās mazuļa dzīves dienās vecāki rūpīgi izvērtē iespēju pieteikt bērnu pirmsskolas izglītības iestādes rindā.

ZZ Dats sadarbībā ar vairākām pašvaldībām ir izstrādājis risinājumu bērnu reģistrēšanai pirmsskolā elektroniski, lai šis process būtu vienkāršs, bērnu vecākiem viegli pieejams un pārskatāms. Vecākiem nav jādodas ārpus mājas, lai piereģistrētu bērnu pirmsskolu rindā vai, lai sekotu līdzi bērna pieteikuma statusam. To var izdarīt elektroniski interneta vietnē e-pakalpojumi.lv.

Šobrīd jau 14 Latvijas pašvaldības izmanto šo programmu, lai savu bērnu pierakstītu pirmsskolas izglītības iestādē elektroniski. Elektroniski reģistrējoties bērnudārza rindai pakalpojumu portālā www.epakalpojumi.lv ir virkne faktoru, kas ļauj vecākiem ietaupīt laiku:

  • iespēja elektroniski reģistrēt pieteikumu portāla epakalpojumi.lv reģistrā, ar vienu pieteikumu piesakoties uz vairākām pašvaldības pirmsskolas iestādēm vienlaicīgi nosakot prioritātes;
  •  apskatīt pašvaldības pirmsskolas pieteikumu reģistru un sekot bērna vietas izmaiņām rindā;
  • apskatīt agrāk reģistrētos pieteikumus, veikt izmaiņas pieteikumā, saņemt uzaicinājumu par piedāvāto vietu elektroniski;
  •  sazināties ar pašvaldību, nosūtot savu jautājumu vai ierosinājumu uz pašvaldību.

Vecākiem jebkurā laikā (piemēram, dzīvesvietas maiņas gadījumā u. c.) ir iespēja papildināt vai mainīt reģistrācijas pieteikuma formu, kā arī ir iespēja sekot līdzi rindas virzībai. Kā arī bērnu atlasi uz iestādi veic sistēma, līdz ar to nepastāv cilvēciskais faktors.

Pašvaldības darbiniekiem šis rīks ir viegli administrējams un pārskatāms, kas nodrošina veiksmīgu mijiedarbību starp pašvaldību, izglītības iestādēm un vecākiem. 

Ja arī Tavā pašvaldībā ir aktuāls jautājums, kā uzlabot bērna pieteikšanas un uzņemšanas pirmsskolas izglītības iestādē procesu - iespējams, ZZ Dats piedāvātā Pirmsskolu rindu lietojumprogramma ir vispiemērotākais risinājums.

Attēls no https://momenti.lv/