Grūtnieču dienas lekcijas 3. OKTOBRĪ: 4 lekcijas par 1 cenu

Grūtnieču dienas lekcijas 3. OKTOBRĪ: 4 lekcijas par 1 cenu

27. Sep 2017, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Rudenī arvien biežāk laika sākam pavadīt telpās, tāpēc aicinām uz Grūtnieču dienu, lai lieliski pavadītu laiku un uzzinātu daudz noderīga lekcijās. Oktobra grūtnieču dienā uzzināsim vairā par nabassaites asins cilmes šūnu saglabāšanas iespējām, praktiski darbosimies dzemdību pozu un elpošanas nodarbībā, mācīsimies,kā pēcdzemdību periodu padarīt pēc iespējas vieglāku un noskaidrosim, kas notiek pirmajās dienās pēc mazulīša nākšanas pasaulē.

PIESAKIES GRŪTNIEČU DIENAI->>> 

12.00- 12.30 Jaundzimušā nabassaites asins cilmes šūnu saglabāšanas iespējas

Mūsdienās vecāki, kas nopietni gatavojas bērna piedzimšanai, izvēlas nosvinēt šo brīnišķīgo notikumu, saglabājot jaundzimušā nabassaites cilmes šūnas “iVF Riga Cilmes šūnu centrā”, kas ir pirmā un vienīgā cilmes šūnu banka Latvijā. Cilmes šūnām piemīt nozīmīga īpašība – attīstīties dažādu šūnu tipos organismā, un tās bieži sauc par “galvenajām šūnām” (“master cells”) jeb asins, imūnsistēmas un orgānu “būvniecības blokiem”. Ir svarīgi iegūt jaunas zināšanas par cilmes šūnām, jo tās kalpo kā labošanas sistēma ķermenim un spēj daloties atjaunot citas šūnas. Tas nozīmē, ka šīs šūnas ir spējīgas veidot audus un aizvietot jebkuru šūnu cilvēka ķermenī. 

12.45-13.45 VecmāteS Mārītes Inzules dzemdību pozu un elpošanas vingrinājumu nodarbība

Vai Tu zini, kā sagatavoties dzemdībām? Nav tikai jākrāmē dzemdību soma un jāsarūpē viss vajadzīgs! Noteikti jāsagatavojas arī fiziski un garīgi! Dzemdībām jāgatavojas ne tikai psiholoģiski, bet arī fiziski, tāpēc Māmiņu Klubs aicina uz dzemdību pozu un elpošanas vingrinājumu praktisko nodarbību! 

14.00-15.00 Pirmās dienas mazulīša dzīvē

Tavs mazulis veselus 9 mēnešus pavadījis augļūdenī. Tagad viņam jāpieliek ļoti daudz spēka, lai pierastu pie dzīves ārpus tava puncīša. Mazulītis ir tikko nācis pasaulē – pavisam mazs un neaizsargāts, no šī brīža mazā sirsniņa var paļauties tikai uz mums – māmiņas un tēta mīlestību, mūsu gādīgajām rokām, maigajiem pieskārieniem. Ja tu salecies katru reizi, kad šķiet, ka mazulis krākuļo vai mazliet žagojas, nepārdzīvo, tā ir normāla jaunās māmiņas reakcija, tomēr vienmēr labāk būt informētai par jaundzimušā veselību, tāpēc Grūtnieču dienā būs īpaša lekcija par jaundzimušā pirmajām dzīves dienām šajā pasaulē.

15.15-16.30 Fizioterapeites Kristīnes Asonovas nodarbība: Kā sievietei atgūties pēc dzemdībām

Pēcdzemdību rehabilitācija sākas uzreiz pēc dzemdībām, tāpēc jau grūtniecības pēdējos mēnešos un pēdējās nedēļās sākt par to interesēties un uzzināt, kā padarī atlabšanas periodu vieglāku. Ja pašlaik esi gaidībās, tad tagad ir īstais laiks, lai uzzinātu, kā atjaunot ķermeņa agrāko izskatu pēc dzemdībām. Tāpat pēc dzemdībām nereti jaunās māmiņas mēdz apciemot muguras sāpes, un jā - dzemdību rezultātā vari tikt arī pie plīsumiem. Esi zinoša, nāc uz Grūtnieču dienu Māmiņu Kluba Vecāku skolā jau 26.augustā, un gūsti atbildes uz visiem saviem jautājumiem par pēcdzemdību periodu! Tici, tas ir nozīmīgi!

Kad notiks?

3. oktobrī plkst. 12.00-16.30

Kur notiks?

Māmiņu Klubā, Vīlandes ielā 1-2, 1. stāvā, ieeja no Elizabetes ielas

Cik maksā?

€ 25