Grūtnieču diena ŠODIEN! 9 noderīgas lekcijas un garantētas dāvanas!

Grūtnieču diena ŠODIEN! 9 noderīgas lekcijas un garantētas dāvanas!

28. Feb 10:04 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Grūtniecības laikā jo īpaši gribas lasīt, izzināt, apmeklēt kursus, uzdot jautājumus un saņemt atbildes par gaidību laiku, dzemdībām, jaundzimušā aprūpi.

Tāpēc Māmiņu Klubs 29. februārī aicina uz Grūtnieču dienu, kur tiešsaistē varēsi noklausīties vairāku zinošu speciālistu lekcijas, kas tev palīdzēs labāk sagatavoties lielajam notikumam – mazulīša nākšanai pasaulē.

Ikvienu Grūtnieču dienas dalībnieci sagaida arī noderīgas un praktiskas dāvanas, tāpēc, reģistrējoties pasākumam, lūdzu, norādi sev ērtāko Omniva pakomātu, uz kuru nosūtīt dāvanu.

REĢISTRĒJIES GRŪTNIEČU DIENAI ŠEIT

Piedevām, vēl 10 dienas pēc Grūtnieču dienas tev būs pieejams visu lekciju ieraksts, lai noklausītos tās sev ērtākajā laikā.

GRŪTNIEČU DIENAS PROGRAMMA (tiks papildināta)

11.00 - 11.30 Cilmes šūnu reālais pielietojums Latvijas pacientiem

Lai gan par cilmes šūnu iespējām pēdējos gados tiek runāts aizvien vairāk, kā arī aizvien lielāks skaits topošo vecāku izvēlas tās saglabāt dzemdību laikā, tomēr joprojām ir daudzi neatbildēti jautājumi. Viens no tiem – kādas ir cilmes šūnu pielietojuma iespējas pacientiem Latvijā? Vai cilmes šūnu izmantošana ir pieejama arī dzīvojot Latvijā, vai arī šādas iespējas ir tikai tiem, kuri dzīvo ārvalstīs? Šo jautājumu Grūtnieču dienā aktualizēs ķirurģe, Cilmes šūnu bankas medicīniskā konsultante Inese Bolmane.

11.35 - 12.15 Dzemdību plāns. Ko tajā rakstīt?

Visticamāk, arī tu esi dzirdējusi ieteikumu uzrakstīt savu dzemdību plānu, taču ko tajā rakstīt? Tev noderēs vecmātes, dūlas Līgas Giniborgas praktiskie ieteikumi! Lekcijas laikā vecmāte, dūla stāstīs par jautājumiem, kurus iekļaut savā dzemdību plānā, un to, kā uzrakstīt plānu tā, lai tavas vēlmes tiktu sadzirdētas.

12.20 - 13.00 Pabalsti topošajiem un jaunajiem vecākiem

Ja savā ikdienā neesi saskārusies ar dažādiem pabalstiem, to aprēķināšanas kārtību, arī jautājums par pabalstiem topošajiem un jaunajiem vecākiem var šķist gluži kā sarežģīts rēbuss, kurā ir daudzi neskaidri jautājumi. Lai palīdzētu vieglāk orientēties pabalstu jautājumos, tu zinātu, kur un kad vērsties, Grūtnieču dienā uz sarunu aicināsim VSAA Pabalstu metodiskās vadības daļas vecāko eksperti Andriku Stretinsku.

13.50 - 14.30 Svarīgākais, kas tev jāzina par līguma slēgšanu ar vecmāti

Slēgt līgumu ar vecmāti vai neslēgt? Kādi ir ieguvumi no līguma ar vecmāti? Vai gadījumā, ja līgums nav noslēgts, dzemdībās būs sliktāka attieksme? Ja arī tev grūtniecības laikā šie jautājumi nedod mieru, jo esi dzirdējusi ļoti dažādas dzemdību pieredzes, noderīga būs vecmātes Ineses Valdmanes lekcija Grūtnieču dienā 29. februārī!

14.35 - 15.15 Sekss grūtniecības laikā un pēc mazuļa dzimšanas

Lai arī sekss ir jautājums, par kuru daudzi aizvien kautrējas skaļi runāt, šī tēma tomēr interesē visus. Grūtnieču dienas ietvaros uz sarunu aicināsim ginekoloģi Oksanu Babulu, lai skaidrotu, vai grūtniecības laikā drīkst nodarboties ar seksu, vai tas nenodarīs pāri mazulītim un neradīs grūtniecībai riskus. Protams, pieskarsimies arī jautājumam par seksu jau pēc bērniņa nākšanas pasaulē. Cik ilgi pēc dzemdībām no seksa jāaturās un kas jāņem vērā?

15.20 - 16.00 Droša vide jaundzimušajam. Miegs un vide

Vecāku pienākums ir ne tikai sarūpēt mazulītim pūriņu ar visām nepieciešamajām lietām, bet arī parūpēties par to, lai bērniņam būtu droša vide. Kā to mazulim nodrošināt, lai bērniņam būtu droša guļvieta un vissaldākais miedziņš, kuru neapdraud apkārtējās lietas un apstākļi, Grūtnieču dienā stāstīs pediatre, sertifcēta miega speciāliste Marta Celmiņa.

16.05 - 16.45 Ultrasonogrāfijas iespējas

Nespējam ne iedomāties, ka vēl ne tik sen, vien pirms pārdesmit gadiem, ultrasonogrāfijas iespējas bija ļoti ierobežotas un šādi izmeklējumi nemaz netika veikti! Jā, mūsdienās medicīna attīstās ļoti strauji, tāpēc ultrasonogrāfija sniedz ļoti plašu informāciju par puncī augošā mazulīša attīstību, veselību un grūtniecības norisi. Kādiem parametriem speciālisti ultrasonogrāfijas laikā pievērš vērību, ko tā ļauj ieraudzīt? To vaicāsim ginekoloģei Karlīnai Elksnei.

16.50 - 17.30 Dzemdību indukcija jeb dzemdību ierosināšana

Ikviena topošā māmiņa vēlas piedzīvot iespējami dabīgākas dzemdības, izvairoties arī no dzemdību indukcijas jeb ierosināšanas. Kādos gadījumos to veic? Kā tā ietekmē dzemdību gaitu un mazulīša veselību? Šos un daudzus citus jautājumus, uz kuriem atbildes vēlas saņemt ikviena topošā māmiņa par dzemdību ierosināšanas veidiem un iemesliem, uzdosim ginekoloģei Jolantai Bārbalei-Mālniecei.

REĢISTRĒJIES ŠEIT

Ko saņemsi, piesakoties Grūtnieču dienai:

  • vairākas topošiem vecākiem aktuālas lekcijas par 1 lekcijas cenu 
  • atbildes uz sev svarīgiem jautājumiem no zinošiem speciālistiem;
  • iespēju skatīties pasākumu ierakstā vēl 10 dienas pēc tiešraides;
  • DĀVANIŅAS tuvākajā OMNIVA pakomātā no Māmiņu Kluba atbalstītājiem*;
  • iespēju skatīties pasākumu no jebkuras vietas gan Latvijā, gan pasaulē;
  • balvu izspēli pasākuma laikā visas dienas garumā.

Kad notiks? 29. februārī

Kur notiks? www.maminuklubs.lv

Cik maksā? 25 EUR

Aizpildi pieteikumu, veic apmaksu ar norēķinu karti, pasākuma dienā saņem saiti uz tiešraidi un tiekamies Grūtnieču dienā!

*Aizpildot pieteikumu, komentārā norādi sev tuvāko OMNIVA pakomāta adresi dāvaniņas saņemšanai.