Māmiņu Kluba Grūtnieču diena 13.februārī: dzemdību pozas, deju un kustību terapija un praktiski padomi

Māmiņu Kluba Grūtnieču diena 13.februārī: dzemdību pozas, deju un kustību terapija un praktiski padomi

06. Feb 2018, 00:05 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Laiks, kad topoša māmiņa zem sirds nēsā mazulīti, ir satraukuma un dažādu jautājumu pilns- vai tas ir normāli, kas ar mani notiek, kā rikoties, lai justos labi un harmoniski? Kā sagatavoties deviņu mēnešu noslēdzošajam notikumam dzemdībām? Māmiņu Klubs un zinošie speciālisti ir lieliska komanda, kas sniedz atbalstu, zināšanas, atbildes uz jautājumiem un praktiskas iemaņas, lai, saņemot mazulīti uz rokām, zinātu, kā rīkoties. 13.februāra Grūtnieču dienā esam sagatavojuši gan izglītojošo, gan praktisko daļu, kad iegūtās zināšanas varēsi uzreiz izmēģināt. Turklāt arī cena par 4 nodarbībām Grūtnieču dienas ietvaros paliek nemainīga- 25EUR.

PIESAKIES GRŪTNIEČU DIENAI ŠEIT->>>

12.30-13.15 Cilmes šūnu bankas piedāvātās iespējas

Cilmes šūnas ir ieguldījums nezināmā nākotnē ar cerību, ka paņemtās cilmes šūnas nebūs jāizmanto. Un tomēr- risks pastāv vienmēr un kāpēc nepasargāt sevi un savus miļos cilvēkus, ja mūsdienu medicīnas iespējas to piedāvā? Cilmes šūnu banka LYL BioBank - iesaka apdomāt topošajiem vecākiem iespēju, saglabāt mazuļa cilmes šūnas no nabassaites asinīm un audiem. Mums pašsaprotami šķiet apdrošināt savu auto, bet neiedomājamies, ka šādā veidā varam apdrošināt arī sava bērna dzīvību.

13.30- 14.30 Topošās māmiņas un gaidāmā mazuļa mutes veselība

Gaidību laikā noteikti jāparūpējas par savu veselību, jo kad bērniņš būs piedzimis, mums laika būs daudz mazāk, iesakām doties pie zobārsta, jo laika būs mazāk. Grūtnieču dienas ietvaros Māmiņu Klubā viesosies zobu higiēniste no zobārstniecības Concordia, lai pārrunātu, ka kopt zobus gaidību laikā, kā tikt galā ar mutes veselības problēmām, piemēram, asiņojošām smaganām grūtniecības laikā, vai un kurā trimestrī ieteicams zobus labot. Tāpat uzzināsi, kā rūpes par mutes veselību nodot arī mazulītim un kā rūpēties par mazuļa mutes veselību pirmā dzīves gadiņa laikā. 

14.45- 15.45 Deju un kustību terapija grūtniecības un dzemdību laikā: praktiska nodarbība

Kustības- tas ir atslēgas vārds uz labu pašsajūtu, fizisko veselību, pietiekamu skābekļa un citu nepieciešamo barības vielu nodošanu gaidāmajam mazulītim. Vai esat redzējuši video, kur sievietes ar lieliem punčiem gaidību laikā un pat dzemdībās kustas mūzikas pavadībā? Tā ir atbrīvošanās, sava veida meditācija, ļaušanās emocijām. Grūtnieču dienā sertificēta deju un kustību terapeite, fizioterapeite, dūla apmācībā Linda Kante ievedīs topošās māmiņas deju un kustību maģiskajā pasaulē, ļaujot sajust savu ķermeni un padalīsies ar knifiņiem, kā šāda kustību prakse var palīdzēt dzemdību laikā.

16.00- 17.00 Dzemdību pozu un elpošanas tehniku praktiska nodarbība

Sen pagājuši tie laiki, kad dzemdētājām lika gulēt nekustīgi gultā dzemdību procesa laikā, jo zināms, ka, ļaujoties gravitācijas spēkam, arī mazulītis slīd pa dzemdību ceļiem, ar katru mirkli tuvojoties ienākšanai plašajā pasaulē. Pareizi un precīzi piemeklētas dzemdību pozas var būt veicinošs apstāklis ātrākām un vieglākām dzemdībām. Protams, kā uzsver speciālisti un arī vecmāte Mārīte Inzule, katra dzemdētāja ieņem sev ērtāko pozu dzemdību laikā, tomēr jau grūtniecības laikā vērts papētīt tuvāk, kādas ir šīs pozas, kurā dzemdību posmā kādu pozu ieteicams ieņemt un kādas elpošanas tehnikas izmantot, lai pēc iespējas tuvinātos ieteikumiem- izelpot dzemdības.

Kad notiks?

13. februārī plkst. 12.30-17.00

Kur notiks?

Māmiņu Klubā, Vīlandes ielā 1-2, 1. stāvā, ieeja no Elizabetes ielas

Cik maksā?

€ 25

PIESAKIES GRŪTNIEČU DIENAI ŠEIT->>>