Grūtniecības laika fotosesija: kas jāņem vērā

Grūtniecības laika fotosesija: kas jāņem vērā

16. Jul 2017, 00:03 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Daudzas topošās māmiņas vēlas iemūžināt šo īpašo savas dzīves posmu skaistās fotogrāfijās, bet ir lietas, kas noteikti ir jāņem vērā.

  • Laiks, kad vislabāk ļauties fotosesijas priekam. Pats piemērotākais laiks ir tad, kad puncītis jau labi redzams. Parasti tas ir ap 30.-35.grūtniecības nedēļu, bet, ja gaidāt dvīnīšus, saprotams, fotografēt lielu punci varēs jau agrāk. Vēlams neatlikt fotosesiju uz pēdējo grūtniecības mēnesi, jo nav zināms, kā sieviete pati jutīsies, iespējams, būs arī grūti pozēt. Pieteikt aptuvenu datumu fotosesijai var jau 3-4 nedēļas iepriekš.
  • Apģērbs fotosesijai. Izvēle atkarīga no tēla, bet ļoti labi topošajām māmiņām izskatās garas kleitas, sarafāni ar paaugstinātu vidukļa līnijas daļu, pieguļošas kleitas, šortiņi un puncīti ieskaujoši krekliņi, skaista veļa un peņuāri, topiņi, gaiši vīriešu krekli, pieguloši gaiši džemperi, kas ir rupja adījuma un getras. Visu apģērbu noteikti jāpiemēra pirms fotografēšanās un jāizvēlas arī atbilstoši apavi. Nekas ļauns, ja kaut ko nevar aiztaisīt, jo vienmēr var izmantot arī saspraudītes. Ja gribat vairākas reizes pārģērbties, ir vērts pieteikties uz 2 stundu ilgu fotosesiju. Ja izvēlēts pārāk daudz apģērba, uz studiju līdzi var ņemt visu un kopā ar fotogrāfu var izvēlēties, ko tieši vilkt, lai bildes būtu īpaši skaistas. Starp citu, ja ir šaubas par apģērba izvēli, arī to atsevišķi var safotografēt un nosūtīt fotogrāfam, kas palīdzēs izvēlēties, ko tad tomēr vilkt uz fotosesiju.

20150604093126-30257.jpg

  • Make-up, frizūra - tas viss ir obligāts, tā ir tēla neatņemamā sastāvdaļa. Protams, visu iespējams paveikt arī studijā ar pieaicināta vizāžista palīdzību.
  • Aksesuāri - bērnu lietiņas: bodiji, apaviņi, zeķītes, rāpulīši, USG bildītes, bērnu grāmatiņas vai žurnāli, plīša rotaļlietas, lielas pērles, cepurītes, sprādzītes, matu gumijas, dzīvie ziedi. Starp citu, labi izskatās hortenzijas, tulpes, krūmu rozes, var ņemt līdzi arī augļus - ābolus, apelsīnus, vīnogas, kādu tāfelīti vai dažādus audumus.
  • Kas vēl var noderēt fotosesijā - čības studijai, kaut kas ēdams un dzerams, jo fotosesija kopā ar make-up un friziera darbu var aizņemt pat 3-4 stundas.
  • Jūsu pašsajūta ietekmē rezultātu - ja fotosesijas rītā nejūtaties labi, parunājiet ar fotogrāfu, varbūt fotosesiju var atlikt.
  • Var sarunāt arī fotosesiju uz laiku, kad bērniņš būs klāt - tādas parasti rīko 14 dienu laikā pēc mazuļa dzimšanas.

Protams, visas pamata lietas jāizrunā pirms fotografēšanās ar fotogrāfu - gan apģērba izvēle, gan aksesuāri, bet var jau savlaicīgi visam sagatavoties, un arī internetā var meklēt iedvesmu un piemērus, lai saprastu, ko vēlaties bildēs pēc tam redzēt.

Starp citu, ļoti jauki izskatās bildes ar tādu kā turpinājumu - pirmajā foto topošā māmiņa ar puncīti, bet otrajā tajā pat apģērbā, tajā pat vietā - jau ar mazuli rokās.

20150604093041-81639.jpg

Аutors: Тatjana Strahova

www.sunnyphoto.lv

+371 29-402338

sunnyphoto@inbox.lv

https://www.facebook.com/sunnyphotolv