Gatavojies dzemdībām kopā ar psiholoģi Diānu Zandi!

Gatavojies dzemdībām kopā ar psiholoģi Diānu Zandi!

11. Nov 2015, 00:03 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Bailes, trauksme, panika nekad nav patīkama, bet dzemdībās tas var būt bīstami! Tādēļ, gatavojoties dzemdībām, noder ne tikai zināšanas par dzemdību procesu un elpošanu, bet svarīga ir arī sievietes psiholoģiskā gatavība.

Jā, šie nebūs dzemdību sagatavošanas kursi to klasiskā izpratnē, bet gan kas vairāk, jo pievērsīsimies gan fiziskām, gan emocionālām sajūtām, bailēm, gaidām, priešknojautām.Kā atzīst psiholoģe Diāna Zande, kura vadīs šo semināru, ikvienai sievietei ir jānotics savām spējām, kas nāk no dabas. Daba mūs ir radījusi varošas, spējīgas atjaunoties un līdz ar to arī dzemdēt. Cits jautājums ir par apkārtējo ietekmi, kas nenoliedzami ietekmē mūsu emocionālo pasauli un psiholoģisko sagatavotību kādam procesam,jo tā kā apkārt ir tik daudz negatīvā, tad tas pieķeras daudz vieglāk kā pozitīvais.

"Ir pavisam normāli izjust bailes un nedrošību no nezināmā," stāsta psiholoģe. "Tomēr vajadzētu izmantot ikvienu iespēju, kas starp citu mūsdienās ir varen daudz, lai kaut ko mainītu."

Tieši tāpēc Māmiņu Klubs aicina uz semināru visas topošās māmiņas un tētus, lai kopīgi pievērstu uzmanību tam, kā jūtamies emocionāli.

Ko darīsim šajā seminārā, psiholoģiski gatavojoties dzemdībām: 

  • Jūs saņemsiet pozitīvu pārliecību dzemdēt- "Es varu" motivācija kļūs par to instrumentu, kas ļaus jums dzemdēt viegli un skaisti!
  • Jūs uzzināsiet par psiholoģisko mehānismu, kas ir iesaistīts dzemdību procesā.
  • Jūs iemācīsieties uzticēties savam ķermenim un partnerim.
  • Jūs gūsiet priekšstatu par īpašām paškontroles metodēm stresa situācijās, piemēram, vizualizācija, relaksācija, meditācija. Šīs prasmes ir nenovērtējams atbalsts dzemdībās.
  • Jūs uzzināsiet, kas ir mātes instinkts.
  • Tāpat nodarbības laikā ar praktiskiem vingrinājumiem šķetināsim biežāk sastopamās bailes no dzemdībām!

 

Lekcija notiks: Māmiņu Klubā Vīlandes ielā 1-3, 2. stāvā, ieeja no Elizabetes ielas

Lekcijas ilgums: 2 stundas

 

Atsauksmes:

Karīna

Kopā ar vīru bijām uz Diānas Zandes lekciju "Psiholoģiskā sagatvošanās dzemdībām" - īsais rezumē - ļoti vērtīgas 2h - mums abiem, atspirdzinoši, uzmundrinoši un galvenais - reālistiski ar praktiskiem instrumentiem, kurus var nākotnē izmantot ne tikai saistībā ar dzemdībām. Milzīgs paldies Diānai Zandei un tiem, kuri vēl šaubās - ieteiktu noteikti šo lekciju apmeklēt un ņemt līdzi arī topošo tēvu, jo mans vīrs atzina, ka lekcija lika padomāt par lietām, kuras šķita viņu neskaram, bet patiesībā - skar gan!

PIESAKIES UZ PSIHOLOĢISKO SAGATAVOŠANĀS NODARBĪBU DZEMDĪBĀM MĀMIŅU KLUBA VECĀKU SKOLĀ ŠEIT->>