Gatavojamies otrā bērniņa ienākšanai ģimenē!

Gatavojamies otrā bērniņa ienākšanai ģimenē!

22. Feb 2023, 00:00 PirmoreizMamma PirmoreizMamma

Māmiņu Kluba lekcija par Otrā bērniņa ienākšanu ģimenēbija pirmā lieta, ko es izdarīju, jeb noklausījos jau agrīni- pirmajā trimestrī, lai zinātu, kā pareizi pašiem sagatavoties vēl vienam cilvēciņam ģimenē, gan kā pareizi un veiksmīgi to pasniegt Eliotam un kā ar viņu pareizāk runāt visu gaidīšanas laiku.

Nenoliegšu, ka viss gaidīšanas laiks mums pagāja dažādi. Bija dienas, kad Eliots bija laimīgs par to, ka beidzot mūsu ģimenei pievienosies brālītis, kuru Eliots mums tik ilgu laiku lūdza, gan bija arī dienas, kad viņš jutās tāds sabijies par to, ka vairs nebūs vienīgais bērniņš ģimenē, būs jādala uzmanība, un vispār, citējot mūsu sešgadnieku - mums to brāli nemaz nevajag, mums trijiem tāpat ir labi.

Lai pareizi runātu ar viņu, man ļoti noderēja informācija no šīs lekcijas. 

Runājām reālitātē - nesolījām, ka ar brāli uzreiz vāres spēlēties, ka brālītis sākumā tikai gulēs, raudās, prasīs daudz uzmanību, ja viņš pats vēlēsies , droši varēs palīdzēt.. tāpat atgādinājām, ka ja ir dienas, ka brālītis viņam “besī”, jo tādas dienas noteikti pienāks, kad gribēs lai vedam viņu atpakaļ kur dabūjam (šo esmu dzirdējusi arī no draugu ģimenēm ) , lai droši mums saka, un iziesim kādā randiņā divatā tikai ar mani, vai ar tēti, vai sarunāsim brālīti pieskatīt, un iziesim kādā piedzīvojumā trijatā! 

KLĀTIENES LEKCIJA AR DIĀNU ZANDI "OTRĀ MAZUĻA IENĀKŠANA ĢIMENĒ"

E-LEKCIJA "OTRĀ MAZUĻA IENĀKŠANA ĢIMENĒ"

Šādas tradīcijas Eliotam nav jaunums , jo arī šobrīd mēs diezgan bieži piekopjam šādus randiņus - kad ir tikai mūsu divatā laiks, ir lietas, ko viņi dara tikai ar tēti, kā arī, ir ļoti daudz laiks, ko pavadām visi kopā - galvenais atgādinājums, lai Eliots pats mums stāsta un saka.

Tā pagāja daudz runājot un fantazējot kā tas būs, mans 1.un 2. trimestris...

Ja godīgi, tad arī trešais iesākās labi.. BET, sasniedzot jau 37.nedēļu, kad nu jau bēbitis skaitās pilnīgi attīstījies un gatavs dzimt jebkurā brīdī, protams, mēs atkal ar dēlu uzsākām sarunu, ka mazulītis var piedzimt jebkurā dienā, un izstāstījām visas situācijas, kas ar viņu paliks brīdī, kad mēs ar tēti būsim dzemdībās, lai tad, kad īstais mirklis pienāks, Eliots jau zinātu kas notiks, kas pie viņa paliks, vai kas viņu izņems no bd! 

Un tagad mums ir pilnīgi “samainīts” bērns.. sešgadnieka vecums patiešām ir jau liels bērns, vet tai pat laikā, tomēr vēl maziņš. 

Mūsu vienmēr drosmīgais un bezbailigais dēls vairs neatkāpjas no mums ne soli, ir bailīgs, naktī dodoties uz wc ienāk mūsu istabā un skatās, vai mēs esam uz vietas. Kad esam divatā, mani sagaida pat pie wc durvīm, un visu laiku ir cieši, cieši mums klāt.. 

Ziniet, es nemelošu- kļūst nudien ļoti žēl mazā cilvēciņa.

Mēģinu ar viņu daudz runāt un jautāt, kas tieši viņu uztrauc, atgādinu, ka mēs nevienā brīdī viņu nepametam, un tētis dzemdību dienā noteikti ar viņu sazināsies! 

KLĀTIENES LEKCIJA AR DIĀNU ZANDI "OTRĀ MAZUĻA IENĀKŠANA ĢIMENĒ"

E-LEKCIJA "OTRĀ MAZUĻA IENĀKŠANA ĢIMENĒ"

Tomēr izrunājot šo situāciju ar vecmāti, viņa man ieteica pamēģināt padot Eliotam Baha ziedus (ko sen, sen, esmu lietojusi arī pati, kādos saspringtajos brīžos - un tiešām palīdzēja), par kuriem īstenībā biju aizmirsusi.

 

Papētīju pirms došanās uz vietas mājaslapā, ka tieši bērniem ir jau gatavs maisījums bērniņu nomierināšanai , kad ģimenē ienāk jaunakais cilvēciņš.

Šodien iegādājos - skatīsimies, kā mums ar šo ies, un ceram, ka pavisam drīz Eliotam bailes mazināsies, turpināsim runāt , un kopīgi gaidot skaisto dzīves notikumu.

 

Vai arī Jūsu lielākie bērniņi , īsi pirms dzemdībām, jutās līdzīgi? Kā rīkojāties? 😊