Gaidot pirmdzimto. Svarīgākais, kas jāzina par autiņbiksītēm

Gaidot pirmdzimto. Svarīgākais, kas jāzina par autiņbiksītēm

30. Oct 2020, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Pirmo reizi gaidot pasaulē nākam mazulīti, topošajai māmiņai ir ļoti daudz jautājumu. Un autiņbiksīšu maiņa, kas pēc pāris kopā pavadītām dienām kļūs par pašsaprotamu, iesākumā ir tik nesaprotama un sveša.

Šajā rakstā apskatīsim visvienkāršākās lietas, kas Jums jāzina par mazuļa ādas kopšanu un autiņbiksītēm.

Kā izvēlēties pareizo izmēru?

Izvēloties mazuļa pirmās autiņbiksītes, vairs nav kā kādreiz jāmēģina uzminēt – derēs manam mazulim šīs autiņbiksītes vai nepieciešams izvēlēties citas. Ikviens ražotājs uz autiņbiksīšu iepakojuma norāda to, cik kilogramu smagam mazulim autiņbiksītes paredzētas. Izvēlieties pēc mazākās robežas un Jūs nekļūdīsieties.

Ja dzemdības ir noritējušas bez sarežģījumiem un bērniņš pasaulē ir nācis pilnībā iznēsāts, tad lielākoties, tā svars būs robežās no 2.5 līdz 4.5 kilogramiem un šādam bērniņam būs piemērotas 1. izmēra autiņbiksītes.

Svarīgi, lai uzvelkot, autiņbiksītes nebūtu pārāk stingras – autiņbiksītes jāuzvelk tā, lai starp mazuļa vēderu un autiņbiksīšu augšējo malu varētu brīvi ielikt divus pirkstus.

20180828001123-43489.jpg

Kā izvairīties no autiņbiksīšu dermatīta?

Mazāks risks saskarties ar ādas iekaisumu būs tad, ja izvēlēsieties vienreizlietojamās autiņbiksītes, nevis tādas, kas lietojamas atkārtoti.

Autiņbiksīšu dermatīts un iekaisumi veidojas tad, ja mazuļa āda ilgstoši saskaras ar autiņbiksīšu saturu. Tāpēc, svarīgi, regulāri un bieži nodrošināt mazulim “gaisa peldes”. Veiciet higiēnas pasākumus, dupsi pēc vajadzības mazgājot zem tekoša ūdens.

20180828002016-91435.jpg

Autiņbiksītēs ir iestrādāts absorbējošs slānis, kas neļauj mitrumam saskarties ar mazuļa ādu. Tas pasargā ādu no iekaisuma veidošanās. Tāpat, ir svarīgi pievērst uzmanību tam, cik bieži tiek mainītas autiņbiksītes. Vecākiem, šobrīd, šo uzdevumu atvieglo speciāli indikatori, kā piemēram – Huggies® Elite Soft. Ļoti viegli un ērti ir redzams, ka ir pienācis laiks autiņbiksītes nomainīt, ja indikators ir mainījis krāsu. 

20180828002035-93937.jpg

Autiņbiksīšu maiņa

  • Svarīgi, ka autiņbiksītes, vienmēr tiek nomainītas uzreiz pēc tam, kad mazulis ir pakakājis. Sevišķi būtiski tad, ja vēdera izeja ir šķidra.
  • Ja nav iespējams mazulim dupsi nomazgāt zem silta, tekoša ūdens, ņemam talkā mitrās salvetes, kuras ir labs palīgs, lai tiktu galā gan ar maziem, gan lieliem nedarbiem
  • Nelietojiet mazgāšanas līdzekļus un švammes, ikdienā mazgājot mazuļa dupsi
  • Ja mazuļa āda nav iekaisusi, nav parādījies apsārtums, nav nepieciešamības lietot krēmus un birstošos pulverīšus. Tie lieki kairinās ādu. Lietojam tad, kad parādās pirmās pazīmes20180828001629-88446.jpg

Īsumā tas arī ir viss, kas Tev jāzina par autiņbiksītēm un to nomaiņu! Pārējais atnāks pats, ar laiku! Un pat, ja pirmo reizi autiņbiksītes mainīsi ar trīcošām rokām, mazulītis vienalga būs pateicīgs, jo darīsi no ar vislielāko mīlestību un rūpēm.

20180828002356-60342.jpg

Par skaistu dzīves sākumu un prieka pilnām pirmajām dienām, kopā ar autiņbiksītēm Huggies EliteSoft – vismaigākās no Huggies autiņbiksītēm! 

20180828001557-16593.jpg

Māmiņu klubs