Gaidību vasara: cits skatījums

Gaidību vasara: cits skatījums

22. Jul 2016, 11:12 Mamm.mamm Mamm.mamm

Lasot informāciju, kas atrodama plašajās interneta dzīlēs, grūtniecība parasti tiek raksturots kā īpaši skaists un pozitīvu emociju apvīts laiks. Jāsaka godīgi, ka savā pieredzē (pirmā grūtniecība) es tādu to nesalūkoju. Vārds „grūtniecība”, (saturot „grūt-”) manuprāt, patiesi atspoguļo sievietes un viņas apkārtējo sajūtas laikā, kad tiek gaidīts mazulis. Īpaši, ja tas ir pirmais. Lai arī ir ļoti daudz īpašu brīžu un sajūtu, kas dara laimīgu, saprotu, ka tieši šajā vasarā esmu raudājusi visvairāk. Būt grūtniecei ir grūti. Pirmkārt, apkārtējiem ir grūti pielāgoties jaunajai situācijai, jo hormonu pārņemtajai sievietei nu kaprīzes ir ne tikai neparedzamas, bet dažbrīd pat neizpildāmas. Otrkārt, grūti ir pašai sievietei, kurai pēkšņi ir jātiek galā ar visu, ko tā ir darījusi līdz šim, un vēl ar sevi (grūtniecības laikā pašai sevi dažbrīd ir grūti saprast). Bez tam, no ļoti daudz kā jāatsakās – suši, austeres, aknas, šampanietis, daļa tēju, kafija, pusjēlas olas, vīns, ballītes līdz rītausmai un tā varētu vēl turpināt. Treškārt, visi itkā ar kaut kādu palīdzību (visbiežāk padomiem) bāžās virsū. No vienas puses, jauki, bet no otras puses, ja noskrandis, smirdošs, nepazīstams vīrīetis man metās virsū ar kaut kādām avenēm kliedzot, ka man vajag vitamīnus, īsti patīkamas sajūtas nav. Ceturtkārt, ir akstumu mīlošas sievietes, kurām vasara jau tā ir pārdzīvojums, kur nu vēl ar lielo un augošo punci (un svaru). Man laikam palaimējies, jo siltumu es mīlu. Visas vasaras garumā tik divus vakarus sataisīju sev aukstu kāju vannīti (abas dienas biju uz kājām pie plīts un tad gan bija karsti). Piektkārt, sievietes vēderā aug mazulītis, kura dzīve pilnībā ir atkarīga no sievietes (ko viņa ēdīs, dzers, darīs, cik gulēs, kā gulēs, kā kustēsies), kas rada papildus stresu, neziņu, it īpaši vasarā. Man grūtniecības atbalsta personas ir četras – mans vīrs, homeopāte, dūla un ginekologs (kas uzrauga grūtniecību). Parasti gadījumos, ja radās jautājumi, sazinājos ar iepriekš minētajiem. Bet, vasarā parasti cilvēkiem ir atvaļinājumi. No iepriekš minētajiem, 100% pieejams ir mans vīrs. Sievietei jau tā grūtajā brīdī (grūtniecībā), rodoties kādai situācijai, ar ko viņa netiek pati galā, nav pieejami speciālisti, pie kā vērsties. Jāsaka gan, ka vīra atbalsts ir neatsverams. :)

Kopumā grūtniecība ir laiks manā dzīvē, kad saprotu šī vārda plašāko nozīmi – grūti ir pašai un citiem, bet daži skaistie brīži ir liels atbalsts, lai šo posmu pārvarētu. Ikdienā liels atbalsts ir bērniņa kustības, kas liek domāt par mazulīti un tā daļa likstu aizmirstas. Tāpat, paldies Māmiņu klubam par publikācijām un īpaši par grūtniecības kalendāru, kas reizi nedēļā ir lielisks atbalsts un informācijas avots.

Citām grūtniecēm vēlu izturību, veselību pašām un gaidāmajiem mazulīšiem un patīkami, ar pozitīvām emocijām baudīt vēl atlikušo vasaru!